יקב רקנאטי – סיור, טעימות יין, תפריט מקומי ונוף גלילי

 

מרכז המבקרים החדש של יקב רקנאטי בדלתון מציע סיור בחדרי חביות, טעימות יין, תצפית פנורמית ותפריט עונתי מקומי בהתאמה ליינות הבית

פלטת גבינות גלילית של מחלבת שוורץ בשדה אליעזר בשילוב עם יין רוזה רקנאטי גבינות בוטיק של מחלבת שוורץ מוגשות לצד יינות היקב    צילום: רונית סבירסקי

 

יקב רקנאטי הוקם בשנת 2000 על ידי לני רקנאטי. שנה לאחר מכן הצטרף אורי שקד, מבעלי חברת "האחים שקד" שהפיצה את יינות רקנאטי. היקב, שהחל את דרכו במבנה באזור התעשייה עמק חפר, עבר בשנת 2023 למבנה חדש ברמת דלתון בגליל העליון. הרעיון שעמד מאחורי העברת היקב היה הקמת מרכז מבקרים גדול בלב הטבע הגלילי ונטיעת כרמים רבים באזור הגליל והגולן. הסומליה ואיש היין אפי קוץ  מונה למנהל מרכז המבקרים. אירוע ההשקה נקבע ל-27 באוקטובר 2023 אך בוטל עם פרוץ אירועי מלחמת חרבות ברזל ב- 7 באוקטובר. מרכז המבקרים נותר סגור למעלה משנה ונפתח למבקרים בשנת 2025.

 החלל הפנימי של מרכז המבקרים ביקב רקנאטי עם מסך ענק שמקרין תמונות מעולם היין

מסך ענק שמקרין תמונות מעולם היין       צילום: רונית סבירסקי

 

מרכז המבקרים בדלתון: מה תראו ומה תטעמו?

הכבישים המובילים אל היקב בפארק התעשייה דלתון קיבלו שמות של ענבי יין. רחובות מרלו, שרדונה ומלבק שמוביל אל יקב רקנאטי. המבנה ממוקם בקצהו הצפוני של הפארק וסביבו נטעו גפנים מזנים שונים שמשמשים לתעשיית יינות היקב. הכניסה עוצבה בהשראת שער מקדש זן  יפני וממנה נכנסים אל האולם המרכזי. שולחן גדול ניצב בלב האולם, מסך ענק מקרין תמונות מעולם היין, חדר תצוגה גדול עמוס מדפים שעליהם מוצגים היינות השונים. מרפסת פנורמית גדולה פונה אל נופי הגליל והגולן. כרם בן זמרה, ראש הנקרה, קיבוץ יראון והכפר הלבנוני מרון א-ראס. מושב אביבים, קיבוץ מלכיה, רכס רמים, מנרה, מרגליות, הר דב, הרי הגולן, עמק החולה, יסוד המעלה, איילת השחר, שדה אליעזר ורמות נפתלי.

 

מרפסת התצפית של מרכז המבקרים ביקב רקנאטי

מרפסת המשקיפה לכרמים ולנופי הצפון    צילום: רונית סבירסקי

 נופי הגליל והגולן ממרפסת מרכז המבקרים של יקב רקנאטי

תצפית פנורמית ממרפסת מרכז המבקרים אל הרי הגולן והגליל   צילום: רונית סבירסקי

 

מהפכת הזנים המקומיים – המראווי והקריניאן

היינים שהובילו את היקב מתחילת דרכו היו לואיס פסקו מקליפורניה, גיל שצברג שהיה יינן יקב אמפורה ועידו לוינסון. כיום, היינן הראשי הוא קובי ארביב שהוביל מהלך משמעותי בטעמי היינות של היקב. בתחילת הדרך ייצרו יין מזנים קלאסיים של ענבים. בעת בציר לילי בשנת 2007 עלה הרעיון שיצר מהפכה בייצור היין שלהם. הפקת יין שמשלב זנים קלאסיים וזנים ים תיכוניים שמתאימים למזג האוויר החם בישראל. היין שהוביל את הגישה החדשה היה קריניאן פרא, ובעקבותיו פריצת דרך נוספת של ייצור יין מענבי זן המראווי. זן ישראלי מקומי בן 3,000 שנה שגדל ללא השקיה וטיפול.

 

חדר היין במרכז המבקרים של יקב רקנאטי חדר היין משלב עיצוב עכשווי עם מדפים עמוסי בקבוקים     צילום: רונית סבירסקי

טעימות יין ביקב רקנאטי – יין רוזה, לבן ואדוםטעימות מודרכות של יינות רוזה, לבן ואדום מלוות בהסברים מקצועיים      צילום: רונית סבירסקי

 

בעקבות ההצלחה של הקריניאן פרא והמראווי התחילו לייצר יינות מזנים ים תיכוניים כמו מרסלאן ופטיט סירה. רוב הכרמים נמצאים בגליל ובגולן אבל יש גם חלקות בהרי ירושלים ובערד. יינות רקנאטי זוכים בפרסים מדי שנה אבל הם אינם מציגים את הפרסים כחלק מהגישה הלא ראוותנית שנהוגה במרכז המבקרים.

 

אולם החביות ביקב רקנאטי עם חביות עץ צרפתיות אולם החביות שבו מתיישנים יינות הסדרות המובחרות     צילום: רונית סבירסקי

 

רדיוס Km40: תפריט קולינרי בהשראת היין

מתחם האירוח וטעימות היין קיבל את השם רדיוס Km40 והתפריט שמוגש בו הותאם למגוון היינות. פלטת גבינות כבשים מחלבת שוורץ בשדה אליעזר. הגבינות מוגשות עם פרי עונתי, אגוזים, שמן זית ולחם מחמצת של קונדיטורית אדוארד בקצרין. לחם של מאפיית אנשי הלחם מקיבוץ מורן מוגש עם מטבלים של טפנד זיתים ועגבניות מיובשות. טארטלט גלילי – מאפה במילוי קרם גבינה ועשבי תיבול מוגש עם סלט שורשים וגרעיני דלעת.

 

טארטלט גלילי במילוי גבינה לצד סלט שורשיםמאפה גלילי עם קרם גבינה, עשבי תיבול וסלט שורשים      צילום: רונית סבירסקי

 

אנטיפסטי צבעוני – מגוון ירקות צלויים על מצע לאבנה, סומק ואורגנו. בריוש שמן זית – מאפה במילוי חציל חרוך, בצל מקורמל וזיתים ממעיליא. סלט ירקות גליליים עם אגוזים בוויניגרט נענע. בקינוחים מוגשים טארט טופי ופיצוחים וטארט לימון עם קציפת מרנג. התפריט המלא מוגש בימי חמישי ושישי.  בשאר ימות השבוע מוגש תפריט מצומצם יותר. מחירי המנות נעים בין 46-38 שקל ופלטת הגבינות 120-70 שקל.

 

אנטיפסטי צבעוני עם לאבנה ולחם מחמצת של אדוארד מקצרין ירקות צלויים על מצע לאבנה לצד לחם מחמצת גלילי     צילום: רונית סבירסקי

 

טעימות יין וסיור ביקב רקנאטי

טעימות היין ביקב מלוות בהסברים על זני הענבים ואזורי הגידול שלהם. סיפורים על גפן בת 34 מתל פארס שהוא הר געש רדום, על גפן של ענבי קריניאן מצרעה שגדלה באדמה קשה מלאה סיד שלא השקו אותה אלא רק מימי גשמים. זו גפן ששורדת בתנאים קשים ומפיקה פרי מועט אך איכותי יותר מדי שנה. מגפנים של כרם יחידני מפיקים את יינות האטלייה (סטודיו בצרפתית) – מהדורות מיוחדות ומוגבלות. סיור ביקב משלב ביקור בחדר החביות, תצפית נוף ממרפסת מרכז המבקרים וטעימות יין מהסדרות הקלאסיות או המיוחדות של היקב. מחיר טעימות יין בין 90-60 שקל. שעות הפעילות: ראשון-חמישי, 16:00-10:00, שישי 15:00-10:00 טל. 04-6222288

 

פס מילוי הבקבוקים ביקב רקנאטיבקבוקי היין נעים על המסוע לפני המילוי       צילום: רונית סבירסקי