מסעדת פלומינו - איטלקיה ירושלמית עם טאצ׳ תל אביבי

 

פסטות טריות, פיצות גדולות, טאפאסים קטנים ודגים טריים מככבים בתפריט של מסעדת פלומינו הירושלמית לצד מבחר קוקטיילים ובראנץ' ביום שישי

 

מסעדת פלומינו (Palomino) שנפתחה בשנת 2021 בירושלים היא במבינו של 4 חברים שכולם מענף המסעדנות המקומי. הם בחרו בלוקיישן מרכזי ברחוב קינג ג׳ורג׳ בצמוד לצ׳קרה שהיא מוסד קולינרי ותיק בעיר ויש להם מרפסת מול גן מאיר שרמן שמשרה אווירה כפרית ירוקה ושלווה.

 

קורדו דג ים וניוקי סלק    צילום: דוד מויאל

 

בפלומינו קיים שילוב מנצח שמתחיל בארוחת בוקר או בראנץ׳ של שישי לזוגות ומשפחות, צהרים לאנשי עסקים מהסביבה וארוחות ערב לתיירים, ירושלמים ובליינים. כך גם הותאמו השולחנות למספר סועדים משתנה. יש שולחנות קטנים עגולים לזוג, שולחנות מלבניים ארוכים לבילוי חברתי או משפחתי, שולחן לרביעייה וביניהם פזורים שולחנות בר קטנים לזוג. לשעות הערב ובעיקר לסופי שבוע כשצעירי העיר באים לשתות הם יצרו בר גדול בצורת חצי סהר ומולו קיר עם מדפי זכוכית עמוס בבקבוקי אלכוהול. עיצוב המסעדה, פרטי הריהוט והתאורה המיוחדת משלבים את הקלאסי האירופאי עם הטרנדי השובבי. גופי תאורה שהם צלחות מעופפות בגוונים של כתום, אדום וזהוב נותנים מעניקים את המראה המודרני.

משפחתי, זוגי או על הבר     צילום: דויד מויאל

 

ארבעת השותפים חקרו, למדו וטעמו מהמטבח האיטלקי עוד לפני שפתחו את המסעדה.  שנתיים לפני הפתיחה נסעו יחד לטיול קולינרי, 'Road trip' ברכב אחד וטיילו בכפרים, בעיירות ובנופים של דרום איטליה. הם טעמו מקרוב ופגשו את האנשים שמאחורי הטעמים וראו שהחיבור בין איטליה לירושלים יכול להיות טבעי בזכות הפשטות הלא מתחכמת של המטבח הזה. יחד עם השף יוגב ירוס הם הרכיבו תפריט שמשלב בין מנות איטלקיות קלאסיות למנות ים תיכוניות. חומרי גלם מהשוק הסמוך, רטבים תוצרת בית ודגים טריים שמגיעים יום יום למסעדה. החלוקה למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים הוחלפה במנות טאפאס קלילות, מנות דגים נאים, מנות דג חמות, פסטות ופיצות שמאפשרות מרווח בחירה מגוון לסועד. הפיצות ענקיות ומתאימות לחלוקה לשני סועדים או יותר. מנות טאפאס מתאימות לישיבה על הבר לצד קוקטייל או כוס יין מתוך מבחר של 60 סוגי יינות.

 

 קוקטיילים ו-60 סוגי יין     צילום: רונית סבירסקי

 

במנות הפסטה הם מעדיפים להשתמש בשמן זית במקום הרטבים הסמיכים. מנת הריזוטו קאצ'ו א פפה שואבת את השראתה מהמנה של השף האיטלקי המפורסם מאסימוב וטורה בעל שלושה כוכבי מישלן ובעל מסעדת 3 כוכבי מישלן, אוסטריה פרנצ'סקה, שנבחרה לטובה בעולם. בוטרה לקח את רוטב הגבינה והפלפל של הפסטה והשתמש בו בריזוטו. בפלומינו העזו ללכת בדרך של ענק המטבח והתוצאה בהחלט ראויה. בצק הפיצה מורכב משילוב קמחים מלאים ולבנים, מחמצת שמרים טבעיים ונגיעה של שמן שמן זית. הבצק נפתח ידנית ונאפה על אבן לוהטת. מנת פילטו די ספיגולה היא פילה לברק עשוי היטב במידה ששומרת על עסיסיות ותיבול מדויק, לצדו אניולוטי תרד וריקוטה עבה במעט מהנדרש מכיסון הפסטה.

טליאטלה ראגו פטריות     צילום: דויד מויאל

 

בין מנות הדגים הנאים בלט לטובה הקורדו דג ים עם גבינת מסקרפונה, נגיעה של צ'ילי חריף טרי, עלי שומר ופחם שומשום שחור שמוגשת טוסטונים פריכים. במנות הטאפאס קממבר בסגנון ברולה צרוב ולצדו סלטון עלים ירוקים, אגוזים וקרוסטיני.

מנות נוספות בתפריט הן בוראטה קונדימנטי שהיא כדור מוצרלה רכה עם לקט עגבניות וסלסת עגבניות, טטאקי טונה אדומה עם יוגורט ופרמאג'אנו רג'אנו, קרפצ'יו סלק כבוש מתובל בבלסמי מעושן, גבינת רוקפור ואגוזים. (מחירי מנות הטאפאס והדגים הנאים (69-39 שקל)

 

במנות החמות נתחי דג ים וזוקיני פריכים בבלילת בירה לצד איולי לימון כבוש, כדורי ריזוטו זעפרן על סלסת עגבניות, פסטה אפויה על אבן עם חצילים צלויים, רביולי נרי – פסטה שחורה במילוי ריקוטה ומוצרלה, סרדין, פלפל חריף ועגבניות צרובות. טורטליני קסבייה – פסטה טרייה במילוי קרם ארטישוק ירושלמי, כמהין, יין לבן ועלי תרד, ניוקי בחמאה חומה, ניוקי בחמאת סלק ומבחר פיצות בטעמים שונים. מחירי המנות החמות (88-49 שקל)

 

בראנץ' בימי שישי     צילום: דויד מויאל

 

בימי שישי בין השעות 14:30-10:30 מוגש תפריט בראנץ' וקוקטיילים במבצע של 1+1. בין מנות הבראנץ' החדשות אפשר יהיה למצוא : ביצים רכות ספינאצ'י ביצים אפויות בקרם תרד וגרידת לימון עם ג'בטה מתנור האבן; סורנטינה ביצים אפויות ברוטב עגבניות פיקנטי, חצילים, זיתים, מוצרלה רכה ובזיליקום; פיצה ביצה עלומה פיצה לבנה, לקט פטריות, עלי תרד וביצה עלומה; פריטטה וורדורה אומלט איטלקי, אפוי בתנור אבן עם תפוח אדמה, זוקיני ומוצרלה. כל המנות מוגשות עם שתיה לבחירה קפוצ'ינו/סן פלגרינו תפוז/לימון. (59 שקל למנה)

 

במיוחד לראש השנה האזרחית יוגשו ביום חמישי, 31 בדצמבר, 2021 מנות ספיישל של קאנולי סביצה מוסר ים עם עשבי תיבול, יוגורט ולימון כבוש, תבשיל פילה סלמון עם שומר וזיתים על פוקצ'ה שחורה וצ'יפס ארטישוק ירושלמי ולקינוח מוס שוקולד לבן עם טוויל שקדים ושוט לימונצ'לו. כל אלה בנוסף לתפריט יינות מבעבעים, קוקטיילים, תפאורה נוצצת ודי. ג'יי עם מוזיקה תוססת.

 

פלומינו פתוחה בימים ראשון-חמישי מהשעה 17:00 עד חצות, בשישי 14:30-10:30 ובמוצאי שבת משעה אחרי צאת השבת עד חצות. המסעדה חלבית כשרה בהשגחת רבני צהר. www.palominojrlm.com