מסעדות כשרות בירושלים - 21 מסעדות מומלצות

 

ירושלים הייתה לאורך השנים מעוז המסעדות הכשרות וממשיכה להוביל בתחום. חומרי הגלם החדשים והשפים שעבדו במסעדות בחו"ל וחזרו, הביאו אתם טעמים ושיטות בישול עדכניות שמושכות גם קהל חילוני

 

HARVEY'S ומעשנת העץ

מסעדת HARVEY'S, מפיקה בשרים מעושנים, דגים ונקניקיות משתי מעשנות עץ מקצועית שהובאו מארצות הברית. המסעדה עברה ב-2021 לרחוב יפו 33 וקירותיה עוטרו ביצירות של אמן ציורי קיר. בין המנות: דג לברק קייגון, ספייריבס טלה, חזה עוף מעושן, נקניקיות מרגז סלט קיסר עם תוספת עוף מעושן.  עישון בשרים הוא תחום מצומצם בארץ וישנן מעט מסעדות שמתמחות בכך. חיים (הארווי) סנדלר שעלה לארץ מקנדה החליט להביא את בשורת העישון לירושלמים אחרי שנים בהם שימש כשף בוונקובר. הקונספט הוא של בשרים מעושנים שנמכרים לפי משקל. הסועדים יכולים להרכיב לעצמם את המנה ממספר סוגי בשרים והחגיגה הגדולה היא כשהסעודה היא קבוצתית או משפחתית. שיטת ה"שרינג" מאפשרת לטעום מכל מגוון המעושנים לצד תוספות והרבה בירה. כשרות מהודרת רבנות ירושלים. פתוח בימים ראשון-חמישי ומוצאי שבת. טל. 02-6246444

 

בשר מעושן בהארווי'ס     צילום: רונית סבירסקי

 

פלומינו - איטלקיה עם Happy Hour

מסעדת פלומינו (Palomino) שנפתחה בשנת 2021 בירושלים היא במבינו של 4 חברים שכולם מענף המסעדנות המקומי. הם בחרו בלוקיישן מרכזי ברחוב קינג ג׳ורג׳ בצמוד לצ׳קרה שהיא מוסד קולינרי ותיק בעיר ויש להם מרפסת מול גן מאיר שרמן שמשרה אווירה כפרית ירוקה ושלווה. בפלומינו קיים שילוב מנצח שמתחיל בארוחת בוקר או בראנץ׳ של שישי לזוגות ומשפחות, צהרים לאנשי עסקים מהסביבה וארוחות ערב לתיירים, ירושלמים ובליינים. כך גם הותאמו השולחנות למספר סועדים משתנה. עיצוב המסעדה, פרטי הריהוט והתאורה המיוחדת משלבים את הקלאסי האירופאי עם הטרנדי השובבי. החלוקה למנות ראשונות, עיקריות וקינוחים הוחלפה במנות טאפאס קלילות, מנות דגים נאים, מנות דג חמות, פסטות ופיצות שמאפשרות מרווח בחירה מגוון לסועד. הפיצות ענקיות ומתאימות לחלוקה לשני סועדים או יותר ויש גם Happy Hour מ-20:00-17:00. חלבית כשרה בהשגחת צהר, פתוח בימים ראשון-חמישי, שישי ומוצ"ש. טל. 077-3627511

 

 

קפה קדוש והכלה מאיסטנבול

בית הקפה של קרן ואיציק קדוש מושך אליו סועדים מכל הארץ. המקום, האווירה והבאזז סביבו מושכים קהל בכל הגילים, ממשפחות עם ילדים, זוגות, צעירים ופרלמנטים קבועים. התפריט חלבי, ארוחות הבוקר טעימות ומושקעות, וספינת הדגל היא ויטרינת המאפים והקינוחים. בראשם "הכלה מאיסטנבול" שהוא מאפה שכבות של קרם ערמונים, קרם קרמל, קרם פטיסייר על בסיס סבלה רבוך ובראשו פחזנית קרם פטיסייר. הקפה חלבי בפיקוח צהר. פתוח  בימים ראשון-שישי. טל. 02-6254210

 

לארא של חפצדי

ליאור חפצדי, השף הצעיר, פתח בצעד אמיץ את המסעדה הפרטית שלו לארא. חפצדי הספיק לבשל עם עזרא קדם בארקדיה והפך את מסעדת קאנלה למוסד קולינארי מוערך ואז יצא לחופשי. המסעדה מעוצבת עם חללים גדולים, תקרה גבוהה, ציור קיר ענק של רחוב ריבלין וחדר פרטי אפוף רומנטיקה. בין המנות שמככבות במטבח שקדי עגל עם עלי מנגולד ומסבחה ישראלית, קרפצ'יו פילה בקר ופטריות צלויות, מניפת חזה ברווז עם אנדיב, פילה דג ים עם קרם אפונה ונענע, נתח אנטריקוט ועגבניות צלויות. כשר למהדרין. פתוח בימים ראשון-חמישי ומוצ"ש. טל. 02-5370701

 

 סינטה כבושה ורוסטביף     צילום: רונית סבירסקי

 

ארוחת תה אנגלית בוולדורף אסטוריה

מלון וולדורף אסטוריה מקיים ארוחת תה מנחה מסורתית במסעדת “King’s Court” בניצוחו של שף קונדיטור עידן חדד. כמיטב המסורת הבריטית היא מורכבת מכריכי מלפפון וגבינה, סלמון מעושן וסלט ביצים קלאסי לצד סקונס קלאסי וסקונס צימוקים אותם אפשר לאכול עם חמאה ושמנת, מאפים מתוקים ועוגות מיני. בין הקינוחים, פיננסייר פיסטוק ופטל אדום, מדלן דבש ולימון, בראוניז גבינת ריקוטה, מילפיי קרם פטיסייר וניל רושה אגוזי לוז ושונטי שוקולד חלב ומיני אקלר קרמל מלוח. הארוחה מוגשת בכלי פורצלן יוקרתיים וסכום כסף. מבחר סוגי תה לבחירה עם שעון חול לזמן המומלץ לחליטה. כשר. פתוח ראשון-חמישי בין 18:30-15:30. טל. 02-5423333

 

 

ארוחת בוקר בהרים

לוגוס מלון בהרים - יד השמונה מקיים ארוחות בוקר בסגנון מזנון חופשי לקהל הרחב תחת הכותרת "ארוחת בוקר בהרים". המקום שנמצא בלב הטבע בהרי ירושלים פועל על פי ערכים המתחשבים בסביבה. השף נדב מלין מקייטרינג לואיזה אחראי על התפריט וחוקר את מקורות המזון שאתם הוא עובד. המוטו הוא שאוכל טוב הוא כזה שמזין את הגוף, האדמה והכלכלה המקומית. את רוב המוצרים הם מייצרים במקום כדי להבטיח את איכותם. הארוחה מוגשת במזנון חופשי עם מגוון גדול של לחמי מחמצת, אנטי פסטי, סלטים טריים, מאפים, גבינות רכות וקשות, עוגות, פוקצ'ות, קישים קטנים, מאפה בצק עלים, ביצים, דגנים ויוגורטים. כשר. המחיר 95 שקל.  פתוח בימי שישי, 12:00-08:00. טל. 02-5942000

 

 ארוחת בוקר בשישי ביד השמונה    צילום: רונית סבירסקי

 

משק עפאים ותוצרת אורגנית

חנות המשק ובית הקפה של השף והחקלאי הדיי עפאים נפתחה בבית הרופא ההיסטורי בבית הנסן בירושלים. המקום ששימש כבית החולים למצורעים בסוף המאה ה-19 ובמהלך המאה ה-20 הפך למשכנן של תערוכות אמנות. הדיי עפאים שעוסק בחקלאות בת קיימא ותוצרת אורגנית פתח במקום חנות משק ובבית הקפה הצמוד מוגשות מנות המבוססות על תוצרת המשק, אוכל צמחוני, כריכים, ארוחות קלות, מאפים וקינוחים. בית הקפה הראשון של המשק נפתח בשכונת בית הכרם והפך למקום מפגש של תושבי השכונה. כשר בפיקוח צהר. בית הנסן פתוח בימי ראשון-שישי. טל.  

052-3666850

 

אנג'ליקה ובוריס שץ

בלב מדרחוב ש"ץ התמקמה מסעדת שף אנג'ליקה על שם בתו האבודה של בוריס שץ מייסד בצלאל. השם נשאר גם לאחר שעברו לרחוב וושינגטון. המסעדה הוקמה על ידי שני שפים מצליחים. מרכוס גרשקוביץ וארז מרגי שעבד במנהטן עם השפים מתיו סיבר ופלויד קרדוז, בסן פרנסיסקו עם השפיות ננסי אוקס ופמלה מזולה. תפריט יינות מציע מגוון גדול מאוד עם הרבה יינות בוטיק ישראליים. בין המנות טרטר בקר וצלפים מטוגנים, פרח זוקיני בטמפורה עם ריזוטו, סינטה צרובה עם קרם גזר, תבשיל אסאדו בבישול ארוך. כשרות בהשגחת הרבנות ירושלים, פתוח בימים שני-חמישי,  טל. 02-6230056


 

פילה בקר של אנג'ליקה      צילום: רונית סבירסקי

 

02 במלון ענבל  

קבוצת מונא הירושלמית שבראשה עומדים השפים מושיקו גמליאלי ואיתמר נבון יצרו את תפריט מסעדת 02 במלון ענבל כשהוא ממזג בין אוכל ירושלמי מסורתי נוסטלגי למטבח עדכני מודרני. לנעלי השף בפועל נכנס נמרוד נורמן שעבד ביודל'ה מקבוצת מחניודה ויצר את התפריט האיטלקי של מסעדת  Anna בבית אנה טיכו. שיטת הבישול המינימלית והמדויקת שלו ניכרת במנות הבשרים, הדגים והירקות. בין המנות פילה לברק מקלובה פריקה, אוסבוקו טלה תבשיל זבזי וקניידלעך, פרנה חמה עם שמן זית ורוזמרין ולקינוח קרמו שוקולד ולרונה.  למסעדה חלל פנימי סגור ומרפסת חיצונית שמשקיפה אל הנוף. כשרות בהשגחת הרבנות ירושלים. פתוח ראשון-חמישי, טל. 02-6756649

 

 קרמו ולרונה במלון ענבל    צילום: רונית סבירסקי

 

טורו במשכנות שאננים

המיקום הפסטורלי של מסעדת טורו בלבה של שכונת משכנות שאננים ההיסטורית מוסיף לאווירה במקום. מול חומות העיר העתיקה ומגדל דוד למרגלות טחנת הקמח ובסמוך לבית הארחה שנהגו להשתכן בו אמנים ואנשי רוח. המסעדה נקראת על שם הנדבן היהודי-אמריקאי יהודה טורו שסייע למשה מונטיפיורי להקים את משכנות שאננים. בעבר הייתה במקום מסעדת היוקרה של מואיז פאר שהייתה אחת ממסעדות הגורמה הראשונה בארץ. המטבח כיום הוא ירושלמי-ים תיכוני בשילוב טעמים אסייתיים. בין המנות עראייס, סלט אסייתי, כבד קצוץ ובעיקריות ניוקי פילה בקר, טליאטלה שורטריבס, בשר צלעות מפורק ביין אדום, ערמונים ותרד, תבשיל שפונדרה של 7 שעות.  כשרות בהשגחת הרבנות ירושלים. פתוח ראשון-חמישי ומוצ"ש.  טל. 077-9966124

 

האקליפטוס והאוכל המקראי

במעלה המדרגות של מתחם האמנים בחוצות היוצר ממוקמת מסעדת האקליפטוס של השף משה בסון. המסעדה זכתה בפרס ראשון בתחרות הקוסקוס הבינלאומית באיטליה. בסון חוקר מזה שנים רבות את האוכל המקראי והמטבח הישראלי העתיק ושואב השראה ממאכלים ביתיים שעברו מדור לדור. הוא משתמש בצמחים ועשבי תיבול שמופיעים במקרא ומשלב את מקורותיו מהמטבח העירקי. המסעדה ממוקמת בבית אבן ירושלמי מהמאה ה-19, צופה למזרקת טדי ולחומות העיר העתיקה. היא מעוצבת בסגנון אוריינטלי, ציורי קיר, שטיחים רקומים ואוסף עתיקות. בין המנות פחזניות שווארמה דג, ניוקי חובזה, קובה נייה ונזיד עדשים. בעיקריות מקלובה, אינגריה שהוא תבשיל בקר וחציל ברוטב תמרינדי (עונתי), סינייה, כבש בחרס והקוסקוס התנ"כי מימי שלמה המלך שגם הוא עונתי.  כשרות צהר, פתוח ראשון-חמישי, טל. 02-6244331

 

 משה בסון מוצא חוביזה     צילום: רונית סבירסקי

 

מדיטה והבשרים המיושנים

בפתח מסעדת מדיטה, בבעלות השף מוטי אוחנה, ניצב מקרר ובתוכו נתחי בשר גדולים שעוברים תהליך יישון. פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, פריים ריב, ושייטל ממתינים לרגע הנכון כדי לקבל את צריבת הגריל והתיבול המתאים. אחת המנות הטובות שהוכיחו מידת יישון טובה ותהליך עשייה ממושך היה ברביקיו אסאדו בתפוזים וג'ינג'ר. בצמוד למקרר הבשרים פרוש המטבח הפתוח ולצדו טאבון ענק שממנו יוצאים לחמים טריים ומנות עם טוויסט אישי של השף. מנה ראשונה יצירתית היא גרסת הפאני פורי ממולאים בסביצ'ה טונה אדומה. כשר בהשגחת הרבנות ירושלים, פתוח בימים שני-חמישי, טל. 02-5664466

 

 נתחי בשר במדיטה     צילום: רונית סבירסקי

 

אנדלוסיה קוקטייל בר, מסעדה וטאפאס

קוקטייל בר עם כשרות מהודרת בשם "אנדלוסיה" ממוקם במתחם כיכר המוזיקה בנחלת שבעה. חובשי כיפות לצד ישראלים חילוניים ותיירים מכל העולם יושבים צ'ייסר לצד צ'ייסר על הבר ומשיקים כוסות. הברמן משחק את תפקיד הלהטוטן ולא בוחל באף אמצעי ליצירת הקוקטייל האולטימטיבי כולל הבערת אש על דלפק המשקאות לנגד עיני המתבוננים וחיתוכי ירקות ופירות דקורטיביים לקישוט. כדי לדלל קצת את האלכוהול בדם מוגשים טאפסים כשרים שנעשים במקום על ידי השף שלומי אטון, שטבל את ידיו במטבחים בתל אביב ובירושלים. הוא יצר תפריט שמורכב משלוש קטגוריות של מנות צמחוניות-טבעוניות, דגים ובשרים. כשרות מהודרת. פתוח בימים ראשון-חמישי ומוצ"ש טל.  02-6266306.

 

 קוקטיילים באנדלוסיה      צילום: רונית סבירסקי

 

הארוויס בורגר בסגנון הסמאש

HARVEY’S BURGER SHACK בבעלות השף חיים (הרווי) סנדלר, היא מסעדת המבורגרים בסגנון הסמאש בורגר האמריקאי. סמאש בורגר הם בורגרים דקיקים ופריכים, הנעשים מבשר טחון טרי המונח על הפלנצ'ה הרותחת. יש בורגר רגיל, בורגר צמחוני, ובורגרים שונים עם מגוון תחליפי גבינות צמחוניים. כשרות מהודרת רבנות ירושלים. פתוח בימים ראשון-חמישי ומוצאי שבת.

 

 

תמול שלשום ותפריט על הכוכבים

בית הקפה/מסעדה 'תמול שלשום' הוא מוסד ירושלמי ותיק שנוסד ב-1994. המקום משלב תחת קורת גג אחת; בית קפה, מסעדה, ותרבות – מקום אולטימטיבי למפגש ושיח. לאחר פטירתו של אחד הבעלים, הסופר דוד ארליך, במרץ 2020, החליט שותפו, דן גולדברג להשיק תפריט כוכבים ALL STARS כמחווה לדוד ז"ל וללקוחות שנשארו נאמנים למקום לאורך השנים. בין המנות המיוחדות ארוחת בוקר זוגית עם קרם אפונה צהובה, בוקר בריאות, השקשוקה שנבחרה בלונלי פלנט בין עשרת ארוחות הבוקר הטובות, סלט המאהב ודני האדום שהוא ניוקי סלק בעבודת יד. כשרות רבנות ירושלים. פתוח בימים ראשון-חמישי, שישי עד שעה לפני כניסת שבת.  טל.

02-6232758

 

 

מסעדת כינור בכיכר

בכיכר המוזיקה בלב נחלת שבעה נמצאת מסעדת כינור בכיכר. כל אחד יכול למצוא במסעדה את האווירה שמתאימה לו. בחלל הפנימי החם והמפנק, על הבר, או סביב שולחן ערוך במפות לבנות. בעונת הקיץ אפשר לשבת ברחבת החיצונית שמוקפת במבני אבן ירושלמית תחת כיפת השמיים ולצפות בהופעות החיות. החיבור בין המוזיקה והאוכל בא לידי ביטוי בעיצוב הפנימי. מן קירות מציצים תבליטי כינורות ובגומחות בצבע פוקסיה לוהט הציבו כינורות מקוריים. בין המנות בתפריט: מבחר מנות ראשונות זוגי עם פוקצ'ה מהטאבון, ריזוטו פטריות ובריסקט מפורק, פילה מיניון, שווארמה כתף וצוואר טלה וקוט דה בף. כשרות מהודרת, פתוח בימים ראשון-חמישי. טל. 02-9944902

 

 כינור בכיכר    צילום: דניאל לילה

 

בן עמי במושבה

"בן עמי במושבה" הוקם במושבה הגרמנית על ידי דוד אלירז ונתן שדה. הפשטות והאקלקטיות שתופסות את העין מקנות למקום את האווירה המיוחדת שלו. מקרר עם עוגות מצוננות, מדף עמוס עוגות בחושות, עוגות שמרים, שטרודל תפוחים וינאי, עוגיות מקרון, קרואסונים, מאפי קינמון, לחמי בריוש, שאור, דגנים וקופסאות קפה טחון. לצד הקונים שמצטיידים במוצרי הקונדיטוריה גודשים את המקום הסועדים הירושלמים. המקום שהיה קונדיטוריה והפך לקפה-מסעדה מציע להם מגוון אפשרויות גדול. מקפה ומאפה שנשלף מהתנור חם וטרי, דרך ארוחות בוקר, צהרים וערב. כשר למהדרין, פתוח בימים ראשון-שישי, טל. 02-6510070

 

 

מסעדת KEDMA מול חומות העיר העתיקה

למסעדת "קדמה", הם מתעקשים לכתוב את השם העברי היפה הזה בלועזית KEDMA, יש שני קלפים חזקים. המיקום והמנות הנדיבות. במתחם ממילא ישנן מספר מסעדות שמשקיפות אל חומות העיר העתיקה אבל הזווית של "קדמה" היא המשובחת מכולן. מצד אחד היא צופה אל העיר העתיקה ומן העבר השני אל העיר החדשה, מלון המלך דוד ומגדל ימק"א. התפריט נרקח על ידי השף ערן בן ארוש. בעיקריות המבורגר מבשר בקר קצוץ עם נתח של כבד אווז, קורנביף קדמה שהיא מנת הדגל עשויה מחזה בקר כבוש בלוויית צלפים, ברוסקטות קלויות וחרדל חריף. יש גם תבשיל בקר בחמישה תבלינים עם ירקות שורש, מעורב ירושלמי, כתף עגל מבושל בתנור 7 שעות.  טל. 02-5003737

 

 קורנביף   ב- KEDMA    צילום: רונית סבירסקי

 

רופטופ במלון ממילא מול החומות

מסעדת רופטופ ממוקמת על גג מלון ממילא ומשקיפה ישירות אל שער יפו וחומות העיר העתיקה. התפריט משלב מטבח איטלקי עם בשרים על הגריל, דגים, פסטות, סלטים, כריכים וקינוחים. בעונת החורף המקום מקורה ומחומם ובקיץ אפשר ליהנות מהאוויר הירושלמי הצלול עם דרינק בשעת שקיעה או כוס קפה עם קינוח המלבי. תפריט היינות הישראלים מגוון מאוד. כשרות בהשגחת הרבנות ירושלים. פתוח בימים ראשון-חמישי, שישי ומוצ"ש. טל. 02-5482230

 

 קוקטייל מול החומות ברופטופ    צילום: רונית סבירסקי

 

מסעדת 1868 והבית הירושלמי

במבנה אבן ירושלמית בעל חללים המעוטרים בתקרות גבוהות מקושתות ברחוב המלך דוד ממוקמת מסעדת 1868. השף הירושלמי ובעלי המסעדה הוא יענקלה תורג'מן שעבד בלונדון במסעדות אירופאיות מודרניות. הוא מגיש תפריט המבוסס על חומרי גלם עונתיים בטכניקות בישול מודרניות. בין המנות שקדי עגל קונפי, טורטליני זנב שור, צלי טלה בבישול איטי, אנטריקוט מבקר וואגיו וסינטה מבקר אנגוס שחור.  שילוב בין חוויה קולינרית לאוכל כשר, ישן וחדש. למסעדה בר יינות מיקבים המיוצרים בהרי יהודה ובגליל. כשרות מהודרת בהשגחת הרבנות ירושלים. פתוח בימים ראשון-חמישי, טל. 02-6222312

 

סקאלה במלון מצודת דוד

השף איתן דורון במסעדת סקאלה במלון מצודת דוד מגיש לאורחים את ירושלים על הצלחת. מנות פתיחה של מאזטים ממש כמו במטבח הים תיכוני  עם תורמוס גרגרים, באבא גנוש, פלאפל ירוק ופלפל חריף. בעיקריות דג דניס עם כוסברה ופסטו, סטייק אנטריקוט עם פפריקה מעושנת, צלעות טלה עם ירקות שורש וסלט ישראלי.  החלל של מסעדת סקאלה חמים ואינטימי ומאפשר ארוחת ערב זוגית או עסקית, משפחתית או חגיגית. רשימת יינות מכובדת מותאמת לכל מנה. כשר. פתוח בימים ראשון-חמישי, טל. 02-6212582

 

 הבר של סקאלה במצודת דוד    צילום: רונית סבירסקי

מסעדות כשרות בתל אביב