חומוס יונה במצפה רמון – מבקר החומוסיות שפתח חומוסיה במדבר

 

חומוסייה חדשה בלב מצפה רמון עם מתכון שנבנה לאורך שנים וסיפור שמתחיל הרבה לפני הצלחת

 

מחקר של שנים בדרך לחומוס האולטימטיבי

דוראל סיון, וולוגר, יוצר תוכן, משפיען ומבקר חומוסיות פתח חומוסייה במצפה רמון. מה יכתבו עליו מבקרי החומוסיות? על פי הרשתות החברתיות דוראל סיון גר בסושיאל. הוא יוצר תוכן בנושא משבר האקלים, מספר על מקומות מיוחדים בארץ ובעולם ובודק את רמת החומוסיות ברחבי הארץ. כמעט שני עשורים הוא עוסק בחומוס, טועם, בודק, משווה ולומד את הגרגר לעומק. הוא עבר אינספור ניסויי טעימה, השריות, התפחות ובחישות בסירים ושאף להגיע לחומוס האולטימטיבי. כחלק מהתהליך יצא למסע ניגובים והעלה את רשמיו און-ליין. סיון גם יצר אירועי פופ-אפ על טהרת ניגוב חומוס במספר מסעדות.

 

סירי החומוס במטבח של חומוס יונה במצפה רמוןסירי החוצוס והגרגרים בחומוס יונה - מהסיר לצלחת      צילום: רונית סבירסקי

 

מי עומד מאחורי חומוס יונה

כשהתנאים הבשילו הוא החליט, שהגיע הזמן, לפתוח חומוסייה שתתכלל את הידע והניסיון שצבר. לרעיון הזה הצטרפו שלושה חברים, ליאור גור, דן לוי ויניב בר-נכון. דן ויניב הם ירושלמים שהכירו בבית ספר תיכון והפכו לחברים. הם הקימו במצפה רמון את ״מֵעֵבֶר" - בית הארחה ומתחם אירועים שהתחיל כפנטזיה והפך להצלחה. בשיא ההצלחה הם הרימו הפקות, אירחו פסטיבלים, הופעות חיות וסדנאות לימוד בתחומי הבמה. כל העשייה נעצרה בקורונה ואילצה אותם לסגור את העסק.

אחרי מספר שנים, הם החליטו להקים מיזם חדש יחד עם סיון וליאור. חומוס יונה, החומוסייה היחידה במצפה רמון הוקמה במרכז המסחרי של העיר. בפינה מבודדת ברחבה מוצלת בשמשיות הציבו מספר שולחנות ודרך חלון קטן נשלפות המנות שמוגשות לסועדים על ידי צוות מלצרים צעירים.

 

פלאפל ירוק וסלט ירקות קצוץ בחומוס יונה מצפה רמון פלאפל ירוק וסלט קצוץ שמוכנים במקום    צילום: רונית סבירסקי

 

מהצלחת אל הסירים – חומוס שמוכן במקום

הסירים הגדולים נשקפים דרך החלון. אחד מכיל את החומוס והשני את הגרגרים והכל נעשה במקום על פי המתכון שפיתח סיון. הגרגרים מושרים ומותפחים במשך הלילה, עוברים את תהליך הקילוף, הגריסה והתוספות ומוכנים לקראת שעת הפתיחה בבוקר. כל המנות שמוצעות בתפריט הן תוצרת בית. טחינה, סלט ירקות טרי שנקצץ סמוך להגשה. הצ'יפס שלהם זקוק לקצת שדרוג בנראות ובאיכות. פלאפל ירוק מתובל בחריפות עדינה. הכדורים גדולים, קראנצ׳ים ונטולי שומניות. החומוס סמיך, חלק ושומר על טעמו המקורי של הגרגר. הסועדים הצעירים שגודשים את המקום הם כנראה ההוכחה שסיון הצליח לפצח את קוד הטעם המבוקש.

 

פינת הישיבה המוצלת של חומוס יונה במצפה רמון השולחנות בחצר המוצלת במרכז המסחרי של מצפה רמון       צילום: רונית סבירסקי

 

האווירה: מדבר, צעירים ושולחנות בשמש

המקום לא מכופתר ואפשר להגיע גם בפיג׳מה או בוואנזי. הוא מושך את הצעירים של מצפה רמון, משפחות עם ילדים ותיירים שמגיעים לאזור. מנת חומוס, סלט קטן, צ'יפס קטן ו-8 פלאפלים הם ארוחה משביעה אפילו לכאלה שמגיעים מורעבים. גם המנות שמוגדרות קטנות מתגלות כנדיבות ומשביעות.

 

מנות חומוס פלאפל ציפס וסלט בחומוס יונה מצפה רמוןחומוס, פלאפל, סלט קצוץ וצ'יפס עם רטבי הבית      צילום: רונית סבירסקי

 

למה דווקא "יונה"

למה ועל שם מי חומוס יונה? הם פתחו במהלך המלחמה וביקשו שתגיע יונה של שלום. המיקום שנבחר צמוד לדואר מתקשר עם יונת דואר שתביא בשורות טובות ותחבר בין אנשים. יונה שעפה למרחקים ארוכים ותמיד שבה הביתה. החומוסייה נפתחה אחרי יום כיפורים וביום כיפורים קוראים בתפילת מנחה את ספר יונה. ביום שבו פתחו מלאו 40 שנים לפטירתה של המשוררת יונה וולך. כאן הם מצאו את החיבור לעולם התרבות, הבמה והמילה הכתובה. מחווה קטנה למתחם האירועים של דן ויניב שנסגר.

 

השלט לחומוס יונה במרכז המסחרי במצפה רמוןהשלטים הכחולים שמובילים אל חומוס יונה     צילום: רונית סבירסקי

 

שעות פתיחה והגעה

המקום פתוח בימים ראשון-חמישי מ-11:00 עד 17:00, שישי 10:00 - עד שעה לפני כניסת שבת. שדרות בן גוריון 8, מצפה רמון, ללכת בעקבות השלטים הכחולים שמובילים אל רחבה גדולה ומבודדת. טל. 053-5331303

המנסרה ואבן רוח מים במכתש רמון

מרכז מבקרים מכתש רמון - על שם אילן רמון

מצפה רמון – הר גמל וטיילת אלברט