מסעדת מינא עכו: חגיגה קולינרית על הים

 

כשנוף עוצר נשימה פוגש מטבח מלא תשוקה: מסעדת "מינא" בעכו היא נמל של טעמים ושלווה

מסעדת מינא היושבת על קו המים בעכו העתיקהמסעדת מינא על שפת הים של עכו      צילום: רונית סבירסקי

ארוחת בראנץ' זוגית מול נוף גלי הים במסעדת מינא, עכוארוחת בוקר זוגית מול גלי הים      צילום: רונית סבירסקי

 

באחת הנקודות האסטרטגיות ביותר בטיילת הצפונית של עכו ממוקמת מסעדת מינא שפירושו בערבית הוא נמל. חלקו של המבנה מרחף מעל גלי הים ומחלונותיו נשקפים המים הכחולים מכל עבר. בבוקר פני הים בגוון כחול כהה, הדייגים עומדים על הסלעים השחורים ומחכים לדגים שיעלו בחכתם. באופק צופים אל שיירת אוניות משא שממתינה לתורה לעגון בנמל חיפה. רחבה פתוחה של המסעדה מגודרת בחומה העתיקה של עכו ומובילה את הנופשים אל שפת הים החולית. לקראת שקיעה השמיים נצבעים בגווני שלהבות אש והים הופך לשטיח זהב עד שהשמש נעלמת ונשארים עם רחש הגלים וריח המלח.

 

דייגים עומדים על הסלעים מול חלונות הזכוכית של מסעדת מינא, עכוהדייגים מול חלונות המסעדה      צילום: רונית סבירסקי

 

מינא: מסעדה על קו המים

מעטות המסעדות בישראל המציעות מיקום פסטורלי ושקט על קו המים, הרחק מהמוני המתרחצים. מינא היא נמל של שקט ושלווה. היא מציעה אלכוהול מגוון שאפשר להתחיל איתו כל ארוחה. בבוקר יין לבן מבעבע קר או אוזו עם קרח ובערב קוקטייל או אחד ממגוון היינות שהתפריט מציע.

 

חלל פנים מואר של מסעדת מינא עם חלונות גדולים המשקיפים על היםהמסעדה מוקפת חלונות זכוכית שפונים אל הים     צילום: רונית סבירסקי

 

הד"ר שבחר בקולינריה

מינא נפתחה לפני 6 שנים וכמו מסעדות רבות בארץ התנדנדה על גלים סוערים של קורונה ומלחמה. היא עמדה בכל הטלטלות וקיבלה טיפול רפואי תרתי משמע מרופא. ד״ר חוסיין למד רפואה ברוסיה לפני שלושה עשורים וכשקיבל את התואר החליט להתמקד בתשוקתו לקולנריה. הוא עבד שנים רבות במסעדות במרכז הארץ וכשפרצה המלחמה חזר אל ביתו בכפר נחף מצפון לכרמיאל.

 

סלט מיליון דולר של מסעדת מינא עכוסלט מיליון דולר של ירוקים ופיצוחים בטעם חמוץ-מתוק      צילום: רונית סבירסקי

 

המיקום של מסעדת מינא על הים משך אותו. הוא גר על ההר, עובד ליד הים ועושה את מה שהוא אוהב. העובדים קוראים לו ד״ר והוא מקבל כל אורח כמו חבר ותיק. הוא חתום על מספר מנות חדשות שמופיעות בתפריט ביניהן: סלט מיליון דולר שהוא פיוז׳ן ים תיכוני, אסייתי ומערבי. שפע של צמחי תבלין קצוצים בסגנון טבולה קיבלו טוויסט חמוץ מתוק. יש בו גרעיני חמנייה, צנוברים, בוטנים, שומשום, חמוציות, תפוחי עץ והכל חתוך קטן עם עננה של רוטב מתקתק.

 

פתיחת שולחן: סלטים מהשוק ופיתות מהטאבון

הסלט הזה הוא אפטייזר שמכין את החך לפתיחת השולחן עם 15 סוגי סלטים. השולחן מתכסה בשפע של צלחות וכולן מכילות ירקות וחומרי גלם טריים שהגיעו באותו יום מהשוק. סלט טבולה, פטוש עם גבינה מגוררת, חומוס תוצרת בית, טחינה עשויה במקום, סלט סלק, סלט גזר, סלט טונה, סלט כרוב, סלט תירס, סלט חצילים, סלט פסטה ונוספים. חלק מהסלטים מגיעים בקערות גדולות ואחרים בצלוחיות מזטים. לצד הסלטים מוגשות פיתות תוצרת בית שרק בשבילן כדאי להגיע למינא. הן יוצאות חמות מהטאבון ומגיעים לשולחן תפוחות, ריחניות ואווריריות. מהטאבון מגיעים גם מנקיש – מאפה בצק דק עם עלי זעתר קצוצים דק ופוקצ'ה עם גבינה מגוררת.  

 

שולחן מכוסה ב-15 סוגי סלטים ומטבלים טריים מהמטבח של מינא15 סלטי פתיחה עם פיתות חמות מהטאבון      צילום: רונית סבירסקי

 

מהים לצלחת: דגים טריים מהנמל

מנות ביניים בין ים ליבשה כוללות קרפצ'ו עגל לצד קרפצ'ו דג ים או סביצ'ה, קבב עראיס ולאבנה דייגים שהיא מנת נתחי דג אינטיאס על מצע של לאבנה מתובלת. פיצות מהטאבון וסיניה של קבב עם טחינה. במנות העיקריות ישנו מגוון גדול של בשרים פרימיום , פסטות, בשרים על האש, סטייקים, דגי ים, פיש אנד צ'יפס ופירות ים. הדגה היומית מגיעה טרייה מהנמל ותמיד תוכלו לדעת שקיבלתם דגים טריים אם יגידו לכם שאין היום לוקוס או אינטיאס. אבל במינא תמיד תמצאו שפע של דגים אחרים והם עשויים נהדר. ד"ר חוסיין בוחר להגיש את הלברק בטאבון כשהוא מונח פתוח במחבת ברזל כבדה ולוהטת ולצדו ירקות טריים שמקבלים טעם מעושן ושומרים על פריכות מדויקת. אחת המנות שהוא גאה בהן מאוד היא קורדון רוז' שהיא שילוב של פילה דג ים עם פירות ים ברוטב תפוזים. הקרבה לנמל ולדגה הטרייה מאפשרת למצוא בתפריט ברבוניות, דגים צעירים ושילובים של בשרים עם פירות ים.

 

מנת דג לברק שלם, אפוי במחבת ברזל לוהטת, מוגש במסעדת מינאדג לברק במחבת ברזל מהטאבון       צילום: רונית סבירסקי

 

להתחיל את היום מול הגלים: ארוחת בוקר שהיא בראנץ'

ארוחת הבוקר של המסעדה זכתה לשינוי משמעותי והפכה למעשה לבראנץ' אבל במחיר של ארוחת בוקר קלאסית. ארוחה זוגית שעולה 172 שקלים היא פתיחת שולחן עם 13 מטבלים וסלטים טריים, מנת  חומוס פול ביתית עם נגיעה קלה של חריפות, טחינה סמיכה משומשום מלא, כדורי לאבנה, פלאפל שיש בו מרכיב סודי, סלט טונה, סלט חצילים, חמאה, קרם פרש תוצרת בית, כדורי מוצרלה, ביצים שמוגשות אישית במחבת ברזל חמה, שתיה קרה וקפה, ריבות ודבש. חגיגת המאפים מהטאבון מוגשת גם בארוחת הבוקר. הפיתות הנפלאות, המנקיש והפוקצ'ה וכשמוסיפים לכל אלה את התבלין הכי מוצלח של נוף לים התיכון מקבלים את אחת מארוחות הבוקר הטובות בארץ.  

 

סלסלת מטבלים צבעונית בארוחת בוקר זוגית במסעדת מינא שבעכוסלסלת המטבלים בארוחת הבוקר     צילום: רונית סבירסקי

 

המסעדה פתוחה כל השבוע מ-9:00 עד 22:15. ארוחות הבוקר מוגשות עד 12:30. ההגנה 2, עכו, טל. 04-6289115