רשת מסעדות מקסיקנה – תפריט קיץ חדש ובירה ללא הגבלה

 

מנות בטעמים עזים, מרגריטות קפואות, קוקטיילים, שתיית בירה כפי יכולתך, טאקוס, טורטיות וצ'ורוס – רשת מקסיקנה הוותיקה מתחדשת במנות קיץ מקפיצות

 

 מרגריטה, בירה ונאצ'וס       צילום: רונית סבירסקי

  

רגע לפני פרוץ הקורונה הספקתי לטייל במקסיקו והגעגועים לטעמים שמתפוצצים בפה היו גדולים. בשוק של קויוקאן במקסיקו סיטי, ברובע שבו התגוררה פרידה קאלו, אכלתי טורטייה עם אבוקדו טרי וסלסה של עגבניות. המפגש עם מסעדת מקסיקנה הישראלית החזירה אותי לחוויה הקולינרית, לצבעים, לניחוחות ולמראות.

 

 כסאות צבעוניים ומוזיקה תוססת     צילום: רונית סבירסקי

 

אוכל מקסיקני מסורתי

רשת מקסיקנה הוקמה מתוך אהבה לאוכל מקסיקני מסורתי. מייסדי הרשת נסעו שוב ושוב למקסיקו, חצו אותה לאורכה ולרוחבה, בישלו עם נשים כפריות ושפים מקומיים, טעמו מאכלים מסורתיים ולמדו את הטכניקות וחומרי הגלם שיוצרים את הדבר האמיתי. הם יצרו את הגרסה המקומית הכי קרובה למקור כשחלק מחומרי הגלם מיובאים ממקסיקו. בין המנות המסורתיות אפשר למצוא בתפריט בוריטוס, פחיטס, קסדייס, אנצ'לדס וטאקו'ס.

 

 לשבת על הבר    צילום: רונית סבירסקי

 

עיצוב המסעדות הוא מנת הפתיחה שלוקחת את הסועדים למחוזות רחוקים. כסאות בגוונים של כחול, אדום, צהוב וירוק, כובעי סומבררו שהפכו לאהילים, בקבוקי טקילה צהבהבים מסודרים על מדפי עץ ומגזרות נייר בשלל צבעים תלויות על חבל באוויר. תמונות שמתארות את תהליך הכנת הטקילה מאגבה כחולה מספקות את ההסבר לטעם המיוחד של המשקה הזה. מוזיקת רקע של להקות מריאצ'י מסורתיות משתלבת בשירי זומבה דרום אמריקאים שמוסיפים לחגיגה. בשלב הזה מניחים על השולחן שלושה שוטים בצבעים של סגול עמוק, כתום ולבן. טעימה מהמרגריטות הקפואות בטעם אוכמניות, מנגו וליים מכינה את החך לטעמים שיגיעו עם המנות הראשונות.

 

סומבררו שהפך לאהיל      צילום: רונית סבירסקי

 

נאצ'וס ומרגריטה קפואה לפתיחה

מנת הדגל האהובה של הרשת טוטופוס קון טודו מוגשת על צלחת גדולה שיכולה להספיק לשני סועדים. זוהי ערימת נאצ'וס תירס שמכינים אותם במקום. בדומה להבדל בין פסטה טרייה ליבשה, מתקבלים משולשים עם פריכות נהדרת שמתמזגת בשלל התוספות שכוללות: פיקו דה גאיו (סלסת עגבניות), פריחולס (שעועית), גוואקמולה (ממרח אבוקדו), חלפניוס (רוטב פלפלים מעושנים), איולי כוסברה, בצל ירוק ואפשר להוסיף צ'ילי קון קרנה (צ'ילי, בשר ושעועית).

 

טוטופוס קון טודו      צילום: רונית סבירסקי

 

מרגריטה ליים קפואה, או בירה סן מיגל משתלבות נפלא עם המנה. נשנוש שלא רוצים להפסיק לאכול עד שהצלחת מתרוקנת. למרות שעל השולחן ניצב מתקן עם סכו"ם את המנות המקסיקניות מתאים לאכול בידיים. המלצרים של מקסיקנה אדיבים ותוססים לא פחות מהמוזיקה שמתנגנת. הם מגישים כל מספר דקות מפיות לניגוב ידיים ומגבונים לחים שמקלים את מלאכת האכילה, מציעים עוד משקה ומגניבים עוד שוט שהגיע לדרגת ההקפאה המדויקת.

 

 שוטים של מרגריטות     צילום: רונית סבירסקי

 

פלטה של טאקוס

המנה העיקרית הפופולרית היא הפלטה דה טאקוס. היא מאפשרת לטעום את המגוון הרחב ביותר של המנות בצלחת אחת. מנה של פויו (נתחי עוף), מנה של ברבקואה (בשר מפורק בבישול של 12 שעות) ופסקאדו (נתחי דג הייק). יש במנה הזו שילוב של מליחות, מתיקות, חמצמצות וכל אחד מהטעמים מקבל מקום של כבוד מבלי להפריע לשני כשהטאקוס עוטפים את הכל במעטפת רכה.

 

 פלטה דה טאקוס - דג, בשר ועוף      צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט הקיץ החדש

לכבוד הקיץ שהגיע הוסיפו מנות טאקוס חדשות וכאלה שקיבלו טוויסט, ביניהן: אנצ'לדס - טורטיות תירס ממולאות בעוף  עם סלסה ורדה ורוטב השוקולד המקסיקני מולה רוחו. טוסטאדס - טורטיות תירס שטוחות וקראנצ'יות עם מגוון תוספות. אוהבי הבירה יכולים לחגוג עד 31 באוגוסט 2022 בימי שני עם בירה סן מיגל ללא הגבלה בהזמנת מינימום של 60 שקל מהתפריט.

 

טוסטאדס ברבקואה       צילום: רונית סבירסקי

 

מנות חדשות נוספות: TACO ברייה מקופל ובתוכו אסאדו מוגש לצד ציר בשר; טאקוס "אסאדו" מפורק טבעוני ברוטב ברביקיו, סלסה רוחה, בצל מוחמץ בהיבסקוס וכוסברה; טוסטאדה סביצ'ה על בסיס דג לבן טרי, קוביות אבוקדו, צנונית, תירס קלוי, בצל מוחמץ בהיביסקוס, ורוטב חלפניו ליים; טוסטאדה פויו פסטור פרגית במרינדת הדרים וגוואקמולה; אנצ׳לדה פויו מולה - טורטיות תירס במילוי עוף מפורק ורוטב מולה. סלט פויו קיסר עבר שדרוג והוא מוגש בתוך קונכיית טורטייה של חיטה עם חזה עוף בגריל, לבבות חסה ותירס קלוי. סלט פנייה עם חסה, אננס, אבוקדו, צנונית ורוטב ויניגרט תפוזים. בין הקינוחים: צ'ורוס, פלאן ברולה, צ'וקולטה וטרט לצ'ס שהיא עוגה מקסיקנית עם קרמבל קקאו ורוטב טופי.

 

 צ'ורוס עם רוטב שוקולד וריבת חלב      צילום: רונית סבירסקי

 

הרשת כוללת 8 מסעדות חלקן בשירות מלא ואחרות בשירות דלפק. 3 מסעדות הן כשרות וממוקמות בשרונה מרקט, שוק צפון בתל אביב ובמתחם שופ טיים בפתח תקווה. יתר המסעדות בבוגרשוב תל אביב, סינמה סיטי גלילות, סינמה סיטי ראשון לציון, חולון ורחובות. בקרוב תפתח מסעדה נוספת בראש העין.