מסעדת ערמונים במושב סגולה - ערמונים, בשרים ודגים בטאבון

 

 

הדרך לדרום הארץ ובחזרה יכולה להיות ארוכה ומייגעת אבל אפשר לשבור את השגרה בעצירה שמחדשת כוחות ומוסיפה עוד פרק מעניין למסלול הטיול. מושב סגולה ממוקם בדרך לקריית גת והפך כבר לפני שנים לנקודת עצירה חביבה על המטיילים והנוסעים. לאחרונה נפתח בכניסה למושב מוסד קולינארי חדש שנושא את השם המוצלח "ערמונים". שם שעובד על בלוטות התיאבון כשחושבים על הטעם והניחוח שמפיצים ערמונים על הגריל בימות החורף הקרים.

 

 צילומים: רונית סבירסקי

 

ערמונים בטבע

"ערמונים" היא מסעדה ענקית בכל קנה מידה מוכר ונפתחה על ידי בני משפחת יפרח תושבי המקום על שרידיו של מחסן רהיטים נטוש. שלושה דונמים מוקפים במרחבי דשא גדולים, עצים ופרחים, בריכת ברווזים וברבורים, שולחנות תחת שמשיות לבנות, ריהוט גן מעוצב מראטן לבן, פרגולות חינניות וגזיבו. בתוך המסעדה שלושה חללים גדולים, חדר פרטי שצופה אל הגן עם 34 מקומות ישיבה ובר גדול שיש לו גלריה עילית. האולם שבו נמצא הבר הוא הגדול מבין כולם וקירותיו מצופים באבני סיליקט לבנות. נברשות בד גדולות משתלשלות מן התקרה ובבר מוצגים יינות וסוגי אלכוהול במגוון רחב. לצד הבר נבנה חדר קירור ליין גם הוא בסדרי גודל שאינם מוכרים במסעדות ובתוכו מצטננים בשכיבה יינות בוטיק ישראליים.

 

בשרים ודגים בטאבון

יש לציין שהמנות בערמונים גדולות מאוד. הם מגישים נתח אנטריקוט של 550 גרם ודג ברמונדי שלם במשקל של עד קילוגרם. מנות שניתן לחלוק בין שני סועדים.  את הבשרים והדגים הם מכינים בטאבון לבנים שנבנה במיוחד עבור המסעדה. במנות הראשונות: רול סינטה בערמונים ואגוזי מלך עם קונפי שום. (49 שקל); סלמון טמפורה בניחוח לימוני עם עלי מנגולד (49 שקל). טונה אדומה צרובה, בציפוי תערובת תבלינים ושומשום שחור (49 שקל). בעיקריות: אנטריקוט פרימיום- 550 גרם על מצע תפודים אפויים בטאבון. (139 שקל);  פילה  רוסיני על מצע קרם ערמונים ויין מרסלה (139 שקל);  טיבון וקבב טלה עם בטטה מזוגגת בציר טלה (89 שקל); פורל יווני במילוי חציל קלוי ומעושן (89 שקל); ברמונדי (800 גרם – 1 קילוגרם) עם ירקות מקומיים טריים (120 שקל), דניס (600 גרם) בתערובות תבלינים ,שמן זית ושוםׁ(100 שקל). בקינוחים: וופל ערמונים, בקרמל טופי חם ובננות) 44 שקל(; פאי שוקולד בלגי בציפוי גנאש שוקולד חלב (39 שקל).  

 

 צילום: רונית סבירסקי

 

הם מגישים גם ארוחות בוקר מגוונות (44 שקל) בימים ראשון-שבת, בין השעות 12:00-9:00, ועסקיות צהריים (59-89 שקל) בימים ראשון-חמישי  בין השעות 17:00-12:00. המסעדה אינה כשרה אבל לא מכינים בה מנות שיש בהן בשר וחלב יחד. טל. 08-8505059

 

יקב בגינה הפרטית

אם אתם כבר באזור תוכלו לתאם ביקור וטעימות יין ללא תשלום ב"יקב רמאן" במושב ניר בנים. יאיר רמאן החל ליצר יין בשנת 2003 מתוך כוונה להכין לעצמו ולביתו יין טוב. הוא ייצר את היין בדירת גן במודיעין מענבים שגודלו בישוב כרמי יוסף. בשנת 2008 משפחת רמאן רכשה משק חקלאי במושב ניר בנים. הם עברו לגור במושב, הקימו יקב והחלו לרכוש את הענבים מכרם מיוחד בכפר שמאי בגליל העליון שבו גדלים ענבי קברנה  סוביניון, מרלו ושירז. בנוסף, רמאן נטע כרם בשטח החקלאי שרכש בניר בנים והוא מגדל זנים חדשים של קברנה פרנק, מרבק  ופטיט ורדו.

 

 צילום: רונית סבירסקי

 

היינות הראשונים נקראו על שמות ילדיהם של בני הזוג: יואב, יערה ועידן. כיוון שיאיר הוא עו"ד במקצועו, הוא בחר לקרוא לאחת הסדרות "קינג הנרי", שאהב אוכל, נשים ויין והיה המלך הראשון שויתר על התואר שופט לטובת שופטים מקצועיים. סדרה נוספת נקראת "קווין לני" והיא מוקדשת לאילנה, האישה שאיתו. אילנה ויאיר אינם מסתפקים בייצור יין הם גם אוהבים להכין ארוחות לאורחים בהזמנה מראש ולצדם עוזר הדור הצעיר. הם מכינים גבינות תוצרת בית, רכות וחצי קשות, מרקים, קדרות בשר, קישים, מאפים וקינוחים. ניתן להזמין פלטת גבינות זוגית וטעימות יין ב-65 שקל, טעימות יין בלבד ללא תשלום, ארוחות מלאות בין 300-200 שקל לאדם כולל יין חופשי. בהזמנה מראש בלבד טל. 054-4598080