וילה סוקה - אירועים בלילה, מסעדה ביום

 

 

על המתחם שנקרא "וילה סוקה" בבני ציון כתבתי לפני שנים כשהמקום נפתח כמתחם אינטימי לחתונות ולאירועים קטנים. אהבתי את הרעיון של חתונה בקטנה והם אכן היו בין פורצי הדרך בתחום הזה. כשסיפרו לי על מסעדת PRANZO לא קשרתי אותה עם "וילה סוקה" עד שהגעתי למקום והבנתי שבעלי המתחם הגו מיזם חדשני נוסף והם מדובר על "בבושקה" קולינרית. מסעדה בתוך מתחם אירועים.

 

מסעדה בתוך גן אירועים - PRANZO    צילום: איל קרן

 

הכל סביב הטאבון

זוהי PRANZO מסעדת צהרים איטלקית קטנה וכשרה, שנהנית ממתחם רומנטי וגינה ירוקה ומלבלבת באווירה כפרית. אפשר לשבת בחלל המקורה ולהביט במטבח השקוף ובטאבון הלוהט שממנו יוצאות המנות או לתפוס פינה שלווה בצל סוכת גפנים בחצר. השף שהופקד על המטבח הוא גבריאל ישראל, בן 22 שהחל לעבוד במטבחים שונים כבר מגיל 14.

 

התפריט מעוצב כמגזין אופנתי ועל כריכתו כתוב "מגזין מספר 11 לקיץ 2013" ובקרוב כשהסתיו יבקר במחוזותינו יצא מגזין חדש. בינתיים אפשר ליהנות ממנות קיציות שאחת המוצלחות בהן הוא פרח קישואים בטמפורה, שמוגש בעונתו. בתחילת הארוחה מוגשת פוקצ'ה חמה וריחנית שיצאה מהטאבון ולצדה מטבל עגבניות פיקנטי, שמן זית וחומץ בלסמי מיושן. מנת האנטיפסטי מוגשת על הפלנצ'ה עם שמן זית ופסטו. אספרגוס לבן עדין מוגש עם מלח גס ונגיעות קלות של טחינה גולמית.

 

פיצה בולונז    צילום: איל קרן

 

מסיימים בלימונצ'לו

בין המנות העיקריות אפשר למצוא קציצות טלה ממולאות בירקות מאודים. ביום שבו סעדנו הוגש ספיישל דג היום בשלמותו כשהוא עשוי בטאבון עם אורגנו, מוסקט ואניס. לארוחה הקיצית מוצע יין רוזה או יין לבן ובסיום הארוחה מציעים שוט של לימונצ'לו תוצרת בית. על הכריכה האחורית של התפריט מתואר הלימונצ'לו כליקר לימונים שמקורות בדרום איטליה. על פי המסורת נהגו הדייגים שהשכימו קום לשתות אותו כדי להתמודד עם הקור העז. הוא הפך לאחד המשקאות הפופולאריים באיטליה ונהוג לשתות אותו כיין קינוח (דג'סטיף)

 

פיצות בהרכבה אישית

הפיצות בתפריט החדש עשויות תערובת ייחודית של קמחים ועגבניות תמר המיובאות במיוחד מאיטליה, שמן זית כתית מעולה, אנשובי ספרדי, נתחים משובחים של בשר ועוד. את הפיצה ניתן להרכיב באופן אישי ולבחור את התוספות, או לבחור מבין המלצות השף, ביניהן: פיצה בולונז (בשילוב נקניקיות מרגז, פלפל חריף, פרוסות עגבנייה ופטרוזיליה), פיצה פפרוני (על בסיס רוטב עגבניות, בצל חרוך, עלי בזיליקום, חצילים קלויים, פלפל חריף ופפרוני) או פיצת סלסה וורדה (ירוקה) צמחונית (על בסיס רוטב פסטו, קישוא כבוש, בצל, אספרגוס, עלי אורוגולה ופלפל ירוק).

 

ג'לטו דאבל אספרסו    צילום: איל קרן

 

התפריט החדש מורכב ממגוון מנות עסקיות ב-3 קטגוריות מחירים (69 שקל, 89 שקל ו-109 שקל), הכוללות: פוקאצ'ה האפויה בטאבון עצים, מנה ראשונה ומנה עיקרית.

 

בנוסף לתפריט העסקי, מוצע תפריט desserts (קינוחים) עשיר, המבוסס גם הוא על קינוחים איטלקיים מסורתיים שקיבלו טוויסט מרענן, כמו ג'לטו דאבל אספרסו- קציפת אספרסו קפואה בליווי שוט אספרסו איטלקי (29).

 

המסעדה פתוחה בימים ראשון-חמישי בין השעות 16:00-12:00, מושב בני ציון, טל. 072-2163767