בית שלום במטולה - צימרים, מסעדה ביתית, גבינות ובראנץ' תוצרת בית

 

בית שלום במטולה מציע אירוח ביחידות מעוצבות לזוגות ומסעדה חלבית עם ברנאצ'ים וארוחות צהרים וערב 

 

מרים וחיימקה הוד לא מכירים את המושג לנוח על זרי הדפנה, הם דוהרים בקצב שגם לצעירים קשה לעמוד בו. לפני מספר שנים הפכו את בית האבן העתיק שהיה נחלת המשפחה עוד מתחילת המאה ה-20 למתחם של צימרים לזוגות בלבד ומסעדה חלבית רומנטית. מרים בחר ריהוט אוריינטאלי, קישטה ביצירות אמנות מעשה ידיה, הכינה מטעמים וחיימקה החל לחבוץ גבינות בטעמים שונים מחלב טרי שנחלב בשעות הבוקר המוקדמות.

 

חצר הבית שופעת ירק   צילום: עומר שביט 

 

סוויטות מעוצבות וגבינות תוצרת בית

מדי כמה שנים הם משדרגים את האתר ומוסיפים אטרקציות חדשות. השינויים האחרונים התמקדו בהוספת קומה לבית האבן בית 112 השנים עם שלוש סוויטות יוקרתיות והרחבת המסעדה עם פינות ישיבה מעוצבות ופרטי ריהוט שיוצרים אווירה ביתית חמימה. הגן פורח בכל ימות השנה ובחורף זוקפות ראשן מאות רקפות. הסוויטות נוספות ל-8 יחידות אירוח בגדלים שונים עם סלון משותף, אח, גן פורח שמקיף את הבניין וג'אקוזי גדול מול הנוף. בקיץ משקיף הג'אקוזי אל מטע הדובדבנים ובחורף אל פסגת החרמון המושלגת. הבראנצ'ים הופכים לעשירים יותר עם השנים והחידוש האחרון נקרא "קימאק". מדובר בשמנת של פעם שנשארת אחרי שמוצאים מן הגבינות את עודפי השומן. הטעם הוא בין חמאה לבין גבינה עתירת שומן וקשה להפסיק לנשנש את המעדן הזה. מחיר בראנץ' 65 שקלים לאדם כולל שתייה קרה וחמה.

 

סוויטה בסגנון אוריינטלי   צילום: לירז פנק

 

מתכונים ביתיים

במסגרת המרץ ומנועי הטורבו שמניעים את הזוג הוד הם אוהבים להכין הכל תוצרת בית. זיתים כבושים מהכרם, מיץ תפוחים מהמטע, ריבות מפירות הבוסתן, דגים כבושים תוצרת בית, לחים ביתי אפוי מדגנים וחיטה מלאה. עם השנים הוסיפו ארוחות צהרים וערב.

 

 ארוחת בוקר ממעדני הבית   צילום: יח"צ

 

 

בתפריט פטריות ממולאות גבינות עיזים, אגוזים ורוטב שמנת, גלילות חצילים ממולאות בלבנה ביתי עם רוטב עגבניות, פסטות טריות עם רטבים תוצרת בית, מאפה פילו אישי ממולא בפטריות או בטטה או ברוקולי ולצדו סלט אישי. יש גם חציל באלדי, מרקי ירקות עשירים ועוגות ממתכוני הסבתא של מרים, עוגת תפוחים מהמטע, עוגת גבינה אפויה ללא קמח, כדורי שוקולד גדולים שעשויים מעוגת שוקולד עם קליפות הדרים. התפריט משתנה בהתאם לפירות וירקות העונה. אורחים שמגיעים בחורף פוגשים את המיחם עם הסיידר החם שעומד על האח ומוגש בכוסות זכוכית מרוקניות.

 

המסעדה פועלת מדי יום בין 22:00-09:00 ובנוסף לצימרים והמסעדה אפשר לטייל באזור  במפל התנור ומצפה דדו. חיימקה עורך לאורחיו סיורים ללא תשלום בשבת בבוקר במושבה וסביב מטולה וגולת הכותרת הם הטיולים בעונת פריחת הדובדבן. בית שלום מטולה - טל' - 057-7707845, 04-6940767