חוות אלנבי – סעודות שף וארוחות תיאטראליות

 

מתחם האירועים "חוות אלנבי" בקיבוץ נצר סירני מקיים סיורים בחווה, בגלריה רומי וארוחות שף. האתר שהוקם ב-1890 עבר תהליך של שימור ושחזור ואווירה יוצאת דופן שמתאימה לאירועים קטנים.

 

החיים מגלגלים אותנו לפעמים למקומות בלתי צפויים ולהחלטות לא שגרתיות. כך קרה לרביב קורץ שחיפשה מקום לחגוג יום הולדת לאביה באווירה שונה מהמקובל. היא הגיעה למתחם אירועים בנצר סירני ראתה את המקום ונשבתה בקסמיו עד כדי כך שהחליטה לאמץ אותו לעצמה. זה היה תהליך ממושך של התנהלות מול קיבוץ נצר סירני בעלי הנכס, בסופו של דבר העקשנות השתלמה. קורץ ידעה שמבנה היסטורי, שהוכרז כאתר שימור דורש טיפול מיוחד. לצידה עמד בעלה יעקב בעל ניסיון בתחום הקבלנות והנדל"ן, וכך נולדה "חוות אלנבי".

                 

חווה חקלאית מהמאה ה-19 שהפכה למתחם אירועים  צילום: רונית סבירסקי 

 

חווה טמפלרית

המתחם ההיסטורי הוקם בשנת 1890 כחווה חקלאית טמפלרית לילדים ערביים, בניהול משפחת שפון הגרמנית. הם ייצרו יין ושמן, נטעו פרדסים והקימו יקב בתהליך שמזכיר את צורת החיים של הטמפלרים במתחם שרונה בקריה בתל אביב. עם פרוץ מלחמת העולם הראשונה הפך המקום למחנה צבאי טורקי-גרמני ולאחר הניצחון הבריטי שימש האתר כמפקדה של כוחות גנרל אלנבי.  

 

גלגולו של מתחם

בתום המלחמה חוזר שפון ומפעיל מחדש את החווה ואת בית הספר החקלאי בחסות המנדט. בשנת 1939 מגרשים הבריטים את משפחות הטפלרים שחיו בארץ ואיתם את בני משפחת שפון. החווה מוחכרת למשפחת דג'אני מיפו שחיים בה עד פרוץ מלחמת העצמאות. גדוד של חטיבת גבעתי נאחז במקום עד תום המלחמה. ביוני 1948 מקימה קבוצה של ניצולי שואה ממחנה בוכנוואלד את קיבוץ נצר סירני ומבני החווה הופכים לבית הספר ובית הילדים של הקיבוץ.

 

שימור ושחזור

שלושה מבנים גדולים עומדים בלב החווה. אחד מהם נטוש ומוזנח, השני משמש למתחם אמנים בשם "גלריה רומי" והשלישי הפך ל"חוות אלנבי" תחת ידיהם של רביב ויעקב קורץ. כשהם קיבלו את הנכס ההיסטורי הזה לידיהם היה ברור לכולם שהמקום צריך לשמור על הצביון המקורי בעיצוב, בריהוט ובאווירה. הם רכשו רהיטי עתיקים בשווקי פשפשים, טיפחו את הגן היפה שמרכזו בריכת נוי קטנה, שמרו על עצי החרוב העתיקים, דקלי הוושינגטוניה התמירים ובמיוחד על עץ שיטת הנילוס שמוגדר כצפוני ביותר בעולם במיקומו. העצים צומחים בלב מתחמי האירוח כשהגג חובק את גזעם העבות.

                 בריכת דגי קוי בלב המתחם   צילום: רונית סבירסקי

 

רצפות מעוטרות ומרתפים חשוכים

המבנה עשוי לבני כורכר שחלקם נחשפו תוך כדי תהליך השימור. רצפות מעוטרות מבית היוצר של מפעל וילנד נותרו בשלמותן ומוסיפות קסם מיוחד לחדרים. חלונות העץ העתיקים, עבודות הפרזול התריסים, הקירות העבים והדלתות המקוריות כולם נותרו כפי שהיו, שומרו ושוחזרו. במהלך השיפוץ נחשפו על הקירות עיטורים שמקיפים את התקרה וגם הם זכו לשחזור אמנותי. קומת הקרקע האפלולית, ששימשה את הטפלרים והובילה אל מחילות המסתור שהיו אופייניות לבנייה באותן שנים, הפכה למרתף היין.  

                

רצפות מעוטרות ותקרות מצוירות    צילום: רונית סבירסקי

 

אירועים אינטימיים

הזוג קורץ העניקו למקום את השם "חוות אלנבי" ויצרו מתחם שמתאים לאירועים אינטימיים, לחתונות עד 150 אורחים, לכנסים, אסיפות ואירועים פרטים מסוגים שונים. הזוג הבלתי נלאה הזה חיפש דרך להרחיב את הפעילות ולאפשר גם לקבוצות קטנות להיחשף לקסמי המקום. כך נולד המיזם החדש של סיור וארוחת שף. הרעיון משלב בתוכו סיור במתחם, ביקור בגלריית האמנים רומי ולסיום ארוחה של שף הבית אריק שנק. כיוון שהמתחם מחולק לחללים בגדלים שונים ניתן לערוך סיור וארוחה מזוג, שחוגג אירוע רומנטי, ועד לקבוצה של 20 אנשים.

 

סיור, אמנות וקולינריה

הסיור מתחיל במבנה הסמוך שהיה בית הספר של קיבוץ נצר סירני. במתחם הכניסה השכילו מנהלי הגלריה להשאיר את ארונות בית הספר ומתקני המפות הגיאוגרפיות כחלק מעיצוב המקום. בארונות נמצאו בקבוקי פורמלין ופריטים ששימשו את התלמידים וגם הם מוצגים למבקרים. "גלריה רומי" משמשת כמתחם סדנאות לאמני הבית, מפעל הדפסים וגלריה שבה מוצגות עבודות של אמנים שונים. ניתן לראות עבודות מקור והדפסים של יעקב אגם, יוסל'ה ברגנר, יצחק טרקאי, הדי קון, יובל וולפסון ומרק קנוביץ'. המבנה מרשים בעל תקרות גבוהות, חלונות ודלתות מקושתות, פאנלים מעוטרים ובכמה חללים שנותרו בהם גם רצפות מצוירות.

                    

סיור בגלרייה רומי         צילום: רונית סבירסקי

 

ארוחה בעליית הגג

כשמסיימים את הביקור בגלריה מטיילים במרחבי החווה ומגיעים ל"חוות אלנבי". בלובי המעוצב בפריטי עתיקים רומנטיים אפשר להתכבד בקוקטיל, תה צמחים או קפה ולהתענג על קרואסונים ודינישים שיצאו לוהטים מהתנור של השף. הקומה השנייה ושני חדרי הגג מיועדים לארוחות. בקומה השנייה יכולה לסעוד קבוצה גדולה וחדרי הגג מתאימים לזוג עד שישה סועדים. המקום משדר במראה ובאווירה סצינה מתוך סרט מהמאה הקודמת. בחדרים הקטנים יושבים תחת גג משופע של רעפי מרסיי, רצפות מעוטרות בשלל צבעים ורהיטים שיכולים לספר על פרשיות היסטוריות מסעירות. הרכילות הלוהטת סביב החדרים האלה מרמזת שחדר אחד היה חדר השינה של אלנבי ובצמוד אליו התגוררה הפילגש. רומנטיקה יש שם בשפע.

 

הכנפיים של אלנבי

בתפריט השף מוגשות מנות בסגנון "פינגר פוד": טרטר סלמון על מצע אורז סושי, פטריות במילוי קרסט עשבי תיבול, קבבוני טלה בטחנה ירוקה, קרפצ'יו ועגבניות מיובשות, "הכנפיים של אלנבי" ברוטב טריאקי ופוקצ'ות בתוספת ירקות ועשבי תיבול. סלטים שונים של סלרי ופירות מיובשים, עגבניות שרי, כרוב אסיאתי, בורגול עדשים, פלפלים קלויים וחציל בלאדי עם טחינה וזעתר. בעיקריות: פילה דג בציפוי קרסט, נתח אנטריקוט וחזה עוף במרינדת סילאן. הקינוחים: סנדוויץ' קדאיף עם קרם חלבה ופירות יער, טירמיסו וקובלר תפוחי עץ.

                 

 "הכנפיים של אלנבי"     צילום: רונית סבירסקי

 

הזמנה לרצח

רעיון ששאוב מהסרט "הזמנה לרצח" הוא גימיק נוסף שמתאים לאירוח קבוצתי. זוהי חוויה תיאטראלית שמבוצעת על ידי שחקני "תיאטרון ליר". המקום לובש אווירה ותפאורה של סעודה בריטית בסגנון שרלוק הולמס או חתונה איטלקית של המאפייה ואפשר גם להזמין ארוחה של הסוכן החשאי ג'ימס בונד.

 

הארוחות ב"חוות אלנבי" כשרות והמקום פועל בימות השבוע, בשישי עד שעה לפני כניסת השבת ובמוצאי שבת. טל. 08-9278050