פסטיבל חלב ודבש 2026 בעמק יזרעאל: מופעים, קולינריה ואטרקציות לכל המשפחה

 

25 שנות חגיגה בעמק: יין, מוזיקה, סיורים חקלאיים, מחול, שווקים וחוויות שבועות בלב הנוף הירוק

 ארוחת בוקר בקפה "גולדה בחצר" בחצר הגדולה קיבוץ מרחביה

ארוחת בוקר בקפה "גולדה בחצר" בקיבוץ מרחביה       צילום: רונית סבירסקי

 

עמק יזרעאל נחשב לאחד מסמלי החקלאות וההתיישבות העובדת. בקיבוצים חוגגים מדי שנה את חג הביכורים כפי שנהגו החלוצים במאה הקודמת. ארץ ישראל היפה והפורייה מתעוררת בחג האסיף לחיים ומביאה איתה ניחוחות של תבואה קצורה ורגבי אדמה לחים. פסטיבל "חלב ודבש" שמתקיים זו השנה ה-25 בהפקת המועצה האזורית עמק יזרעאל, מאפשר למטיילים לחוות חגיגה של חקלאות ותרבות. הפסטיבל יתקיים השנה בתאריכים 25-13 במאי 2026 ברחבי עמק יזרעאל.

 

קטיף ירקות בבית לחם הגלילית בעמק יזרעאל קטיף ירקות בשדות החקלאיים של עמק יזרעאל     צילום: רונית סבירסקי

 

מופעי מוזיקה בפסטיבל: שלום חנוך, הכבש השישה עשר וערבי יין

הפסטיבל משלב מופעים מוזיקליים של יוצרים ויוצרות ישראלים ידועים ביניהם: "מחכים למשיח" של שלום חנוך, הכבש השישה עשר, ערב עם שלומי ולאה שבת, מופע משותף של מארינה מקסמיליאן בלומין עם דרוויש ו-DJ YAHEL.  פסטיבל יין שיימשך יומיים יתקיים בתאריכים 14-13 במאי באתר הרכבת ההיסטורית בכפר יהושע. באירוע ישתתפו 18 יקבים מעמק יזרעאל שיציעו בדוכנים טעימות יין ממבחר גדול. בערב הראשון תתקיים הופעה של אדר גולד ואוהד שרגאי ובערב השני "מאושרים בציבור".  

 

מופע מחול לחג הביכורים בהשתתפות הקהל במוזיאון העמק קיבוץ יפעתמופע מחול בהשתתפות הקהל בחג השבועות      צילום: רונית סבירסקי

 

החצר הגדולה במרחביה: סיפור ההתיישבות החלוצית

אחד האתרים החשובים שעומד במרכז הפסטיבל הוא החצר הגדולה בקיבוץ מרחביה. החצר משמרת את סיפורה של התיישבות חלוצית מהראשונות בארץ. היא הוקמה בשנת 1911 כמושב עובדים ראשון באזור על ידי אנשי ארגון השומר. בהמשך פעלה כקואופרציה חקלאית בהתאם לרעיונות התנועה הציונית. האתר ממוקם על תל עתיק בעל שכבות היסטוריות, כולל שרידים צלבניים וזיקה לקרב תבור. החצר תוכננה בידי האדריכל אלכסנדר ברוואלד בהשראת חוות אירופאיות מוקפות חומה. בין הדמויות הבולטות שחיו במקום היו גולדה מאיר בראשית דרכה ומאיר יערי, ממנהיגי התנועה הקיבוצית. כיום האתר משוחזר וכולל תצוגות המתמקדות בראשית ההתיישבות ובדמויות המרכזיות שפעלו בו.

 

הבתים המקוריים של החצר הגדולה בקיבוץ מרחביההחצר הגדולה שעברה שחזור ושימור בקיבוץ מרחביה     צילום: רונית סבירסקי

 

בתי החצר נמצאים תחת שימור קפדני ובמרכז הרחבה מתנשא מגדל המים. סביבם פזורים פסלים בשביל פסלי האבן, שיצר הפסל אושרי ג'ייקוב, בן קיבוץ מרחביה שלמד פיסול אתני בהודו ויוצר פסלים בהשראת "המואי" מאיי הפסחא. אחד הפסלים "הראש הגדול" עשוי מאבן בזלת במשקל 25 טונות שהוצב לצד קפה גולדה.

 

שביל פסלי האבן של הפסל אושרי ג'ייקוב בחצר הגדולה, מרחביהשביל פסלי האבן של הפסל אושרי ג'ייקוב       צילום: רונית סבירסקי

 

נשים יוצרות בעמק: סדנאות, אמנות וטיפוח טבעי

במבנה המרכזי של החצר החלה לפעול קבוצת נשים שלכל אחת מהן יש עסק ייחודי. הסטודיו של קטי קון זכה לשם My Happy Moments. היא החלה את דרכה כאדריכלית ובחרה לשנות כיוון לפסיכולוגיה חיובית. היא מקיימת סדנאות של כתיבה יצירתית ופוטותרפיה, שהיא סדנת צילום להרגעת הנפש. תיעוד של רגעים משמחים בחיים על ידי צילום בשטח החצר בעזרת הנייד. יש לה תיבות עץ מלאות אביזרים שאפשר לקחת ולהוסיף כאלמנטים לצילום.

 

ערכה לסדנת פוטו-תרפיה של קטי קון בחצר הגדולהערכה לסדנת צילום פוטו-תרפיה של קטי קון      צילום: רונית סבירסקי

 

רותי בן ארצי פתחה חנות סבונים טבעיים שהיא מייצרת בעצמה משמן זית בשילוב חמאת שיאה, חלב נאקות ושמנים אתריים. היא מעבירה סדנאות ומספרת את סיפור משפחתה שברחה מסוריה לארגנטינה לפני יותר ממאה שנים.

 

סבונים טבעיים בעבודת יד של רותי בן ארציסבונים טבעיים בעבודת יד של רותי בן ארצי      צילום: רונית סבירסקי

 

קפה גולדה בחצר: חוויה קולינרית באווירה נוסטלגית

בתוך סבך של צמחייה ירוקה מסתתר קפה "גולדה בחצר" שהקימה דורית שיקלובסקי בבית הילדים הראשון של הקיבוץ. המבנה שעבר תהליך שימור הוא מיני מוזיאון של חפצים וכלי וינטג' שמייצגים את ימי התום של מרחביה. בחדרים הפנימיים הוצבו שולחנות לאלה שמעדיפים פרטיות, בחזית ישנו פטיו מקורה וחצר פתוחה בצל שמשיות ועצים. הקפה הוקם ב-2004 ומבוסס על תפריט חלבי של ארוחת שבת בבוקר מבית משפחת שיקלובסקי. גבינת שמנת עם שום ושמיר לצד ביגל, עוגות שמרים ואפילו לחם קובנה שעשו לחתן התימני. התפריט כולל סלטים, שקשוקות עם תוספות שונות, פסטות, מאפים מלוחים וקינוחים. אחת המנות המוצלחות בקפה גולדה היא סלט לבבות ארטישוק וסלק אפוי על מצע של לאבנה. השירות לבבי ומחבק. המקום פתוח בימים שני-שבת בין 14:00-09:00.

 

מאכלים מבית אמא בקפה "גולדה בחצר" בחצר הגדולה, מרחביהמאכלים מבית אמא בקפה "גולדה בחצר"      צילום: רונית סבירסקי

 

יקב נחמני: יינות בוטיק וסיפור משפחתי בעמק

לסיום הביקור במרחביה אפשר לטעום יינות בוטיק של "יקב נחמני" במרכז המבקרים שנמצא בקיבוץ בסמוך לחצר הגדולה. שקד נחמני היא דור שלישי לכורמים וייננים. הסבא רבא היה כורם בגרמניה, הסבא שגדל בין הכרמים עבר לחיות באנגליה וכתב ספר איך לעשות יין. הנכד, דוד נחמני החל לייצר יין בעמק יזרעאל. שקד שעזרה לו להכין יין מגיל 10 למדה את מקצוע הסומלייה וממשיכה את דרכו. היקב הקטן גדל, מרכז המבקרים הפך למתחם אירוח מעוצב ועדכני. שולחן בר מרובע וסביבו כסאות גבוהים משמש לטעימות יין. שקד רושמת לזכותה את פיתוח יין אדום קליל, גראנש נואר (Grenache Noir), שמוגש קר כמו יין לבן. אפשר לטעום מיינות לבנים, אדומים שזכו בפרסים ולצרף פלטת גבינות.

 

טעימות יין במרכז המבקרים של יקב נחמני בקיבוץ מרחביהטעימות יין במרכז המבקרים של יקב נחמני     צילום: רונית סבירסקי

שקד נחמני מוזגת יין למבקרים ומספרת על היקב   שקד נחמני מוזגת יין למבקרים     צילום: רונית סבירסקי

 

מוזיאון העמק קיבוץ יפעת: מופע מחול אינטראקטיבי לשבועות

במוזיאון העמק בקיבוץ יפעת שמשמר את ההיסטוריה החקלאית של האזור יתקיימו אירועים מרכזיים. בשבת 23 במאי יתקיימו הדגמות של כלים חקלאיים בשעות 9:30 ו-13:00. מופע מחול טקסי בהנחיית נעם אדרי וקבוצת הפועלות יתקיים בהשתתפות הקהל. בשלב הראשון לומדים יחד את הריקוד ולאחריו יוצאים בתהלוכה משולבת בריקוד. מעין אירוע קולולום של עולם הריקוד.

 

מופע מחול של קבוצת הפועלות בהנחיית נעם אדרי בשיתוף הקהלמופע מחול קיבוצי לחג השבועות של קבוצת הפועלות       צילום: רונית סבירסקי

 

מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת מתעד ומספר את סיפורם של חלוצי העמק משנות ה-20 ועד הקמת המדינה, באמצעות חוויה המדמה קיבוץ מראשיתו. המתחם בנוי כחצרות וביתנים משוחזרים, ומוביל את המבקרים בין "שערים" המתארים תקופות ונושאים: העלייה, החלוץ, קק״ל, חקלאות, עבודת השדה, המושב, הקיבוץ ובעלי מלאכה. האוסף כולל פריטים מקוריים רבים – כלי עבודה וחקלאות, בגדים, ספרים, כלי מטבח ואוהל משוחזר. לצד אלה מוצגים דליג׳נס, באר מים, תנור אבן וצריף חדר אוכל עם פעמון, רדיו מהכרזת המדינה וחפצים אישיים. המוזיאון משלב הדרכה עדכנית ותצוגות חווייתיות המדגישות את רוח החלוציות והקהילתיות.

 

דליג'נס ומזוודות עור מימי העלייה השנייה במוזיאון העמק - קיבוץ יפעתמוזיאון העמק בקיבוץ יפעת - ימי ההתיישבות הקיבוצית בעמק      צילום: רונית סבירסקי

 

מישקה: דיינר מקומי עם ספיישל עוגות גבינה לשבועות

"מישקה", דיינר ארצישראלי חדש בכניסה לקיבוץ יפעת, מציע חוויית עצירה נעימה למטיילים ולתושבי העמק עם נוף פתוח לשדות. המקום משלב אווירת דיינר בסגנון אמריקאי עם חומרי גלם מקומיים מעמק יזרעאל, ומגיש תפריט מגוון לאורך כל היום – מקפה ובראנצ’ים ועד מנות בשר, דגים ואופציות צמחוניות, לצד מאפים וקינוחים בעבודת יד. במסגרת פסטיבל חלב ודבש ושבועות יוצעו ספיישלים של עוגות גבינה. "מישקה" משלימה את חוויית הקולינריה המקומית לצד "תמרלין", ושתי המסעדות פועלות בהובלת איתמר שרעבי, המקדם יוזמות תיירות קולינריות בעמק.

 

תמרלין: חוויית בשרים ויריד שקיעה בעמק

המיקום של מסעדת תמרלין בלב השדות של מושב נהלל יחד עם נתחי הבשר שמגיעים מהרפת המשפחתית בקיבוץ הוא שילוב מנצח. העסק המשפחתי שמקורו במשק הבקר הוותיק של משפחת תמיר מנהלל, מביא לקהל הרחב בשר איכותי לצד חוויית בילוי כפרית מול נופי עמק יזרעאל. במקום פועלים מסעדה, קצביה ומעדנייה עם מוצרים משלימים, ארוחות בוקר, בר וקינוחים ביתיים. במסגרת פסטיבל חלב ודבש יתקיים ב-20 במאי "יריד שקיעה" חגיגי, שיארח עסקים מהצפון ויציע חוויית קולינריה, מפגש וקהילה בשעות בין ערביים, באווירה פתוחה ונעימה מול הנוף.

 

מסעדת תמרלין בשדות נהלל והבשרים של משק תמיר   מסעדת תמרלין בשדות נהלל והבשרים של משק תמיר     צילום: רונית סבירסקי

 

קטופותי: קטיף עצמי וחוויה חקלאית למשפחות

אחת האטרקציות שמחברת את המטיילים לאדמה הוא מתחם החקלאי-תיירותי "קטופותי". רמי חורב עבד עם אביו בחקלאות מגיל 10. הסיפור המשפחתי שלהם נטוע עמוק באדמת העמק. ההורים של אבא אמנון עלו מפולין ב-1933 והתיישבו בבית אלפא, ההורים של אמא תמר עלו מקרואטיה ב-1936 והתיישבו בשער העמקים. אמנון ותמר נפגשו בגבעת חביבה התחתנו ונולדו להם שלושה ילדים שאחד מהם הוא רמי. ב-1978 הם רכשו משק בבית לחם הגלילית והקימו חממה של ורדים. אחר כך פיתח ענף חדש של גידול זרעי ירקות. הזרעים המשובחים שגדלו במשק הפכו לירקות בשטחים החקלאיים. ב-2012 רמי פתח מיזם של קטיף עצמי. אפשר לקטוף מבחר גדול של ירקות ותותי שדה לפי העונה. בחג הביכורים אפשר לקטוף מלפפונים, קישואים, גזרים בצבעים שונים, סלק ותותי שדה.

 

סל של ירקות השדה - קטיף עצמי בקטופותי, בית לחם הגלילית קטיף עצמי של ירקות ב"קטופותי" בית לחם הגלילית     צילום: רונית סבירסקי

רמי חורב ב"קטופותי" מסביר איך לקטוף מלפפוניםרמי חורב ב"קטופותי" מסביר איך לקטוף מלפפונים      צילום: רונית סבירסקי

 

טעימות שמן זית ויין בבית לחם הגלילית

בבית הבד גלילי בבית לחם הגלילית אפשר לטעום שמן זית עם תוספת לימון ושמן זית עם תוספת בזיליקום לצד טעימת יינות מיקב הבוטיק של המשק. בית הבד נמצא בצמוד לרפת הגדולה של היישוב לצד שדות פתוחים וכרם ענבים צעיר. אווירה של משק חקלאי שפותח את דלתו להצצה בעשייה היומיומית.

 

ערן גלילי מוזג טעימות שמן זית של בית הבד גלילי, בית לחם הגליליתערן גלילי מוזג טעימות שמן זית בבית הבד המשפחתי     צילום: רונית סבירסקי

 

אירועי תרבות בפסטיבל: מחול, תערוכות ומופעים לכל המשפחה

ערב תרבות עברית על סיפור חייה ויצירתה של לאה גולדברג, חגיגת מחול ישראלי בהשתתפות להקות מכל רחבי הארץ ובהפקת להקת המחול אלון יזרעאל, חגיגת אקורדיונים ארצית, תיקוני ליל שבועות בספרייה האזורית ובקהילת 'ניגון הלב', תערוכת אמני ואמניות העמק בבית העם ההיסטורי בנהלל באוצרותו של אבירם מאיר, מיקה שלי מחזמר משיריו של יאיר רוזנבלום, הצגות ילדים ומופעים ביישובים ושלל אירועים באתרי התיירות ברחבי העמק; אטרקציות, יקבים, אתרי תיירות חקלאית, אתרי מורשת, מוזיאונים, גלריות, ירידים וסיורים ברחבי עמק יזרעאל.

פרטים נוספים על כל האירועים והפעילויות באירועי 'חלב ודבש' באתר המועצה האזורית עמק יזרעאל, בקופת האולם 04-6040575 או במוקד הפסטיבל: 04-6520734

מה עוד אפשר לעשות בעמק יזרעאל

עין עדעד בעמק יזרעאל - מעיין מחודש

מוזיאון מיניאטורות ביקנעם

אטרקציות היסטוריות בעמק יזרעאל