משק ברזילי בנווה צדק: בראנץ' טבעוני עשיר באווירה כפרית בלב תל אביב

 

מירב ברזילי הביאה את החזון הצמחוני-טבעוני ממושב ירקונה לסמטאות הציוריות של נווה צדק. הבראנץ' הזוגי החדש כולל קוקטיילים מושקעים, "ביצים" ללא ביצים, כריך מושחת ומזטים מפתיעים. כל הפרטים על החוויה

חמישה סוגי מזטים טבעוניים מוגשים עם פוקצ'ה בבראנץ' של משק ברזילימבחר מזטים טבעוניים לפתיחת הבראנץ' הזוגי     צילום: רונית סבירסקי

 

כשכתבתי את הספר הראשון שלי, 'גורמה בכפר', מסעדת 'משק ברזילי' שכנה עדיין במושב ירקונה. חלפו 22 שנים, וחזרתי אליה בגלגולה הנוכחי בנווה צדק שבתל אביב. השם 'משק ברזילי' מרמז על עברה כמסעדה צמחונית-אורגנית, שהתבססה על גידולי הירק שלה בשיטת 'מהחווה לשולחן'  (Farm to Table). הכל התחיל כשמירב ברזילי ירשה מסבה את המשק החקלאי. אחרי שנים של עבודה במשרד פרסום, היא בחרה בחקלאות אורגנית כדרך חיים, והעבירה את המסר דרך מסעדה קטנה וכפרית שהקימה היכן שעמד לול התרנגולות. אחרי עשור של פעילות במושב, עברה המסעדה לחלל רומנטי בנווה צדק.

 

חצר מסעדת משק ברזילי בנווה צדק עם צמחייה ירוקה ותחת כיפת השמיים מתחם הישיבה בחצר הקדמית בסמטה הציורית של נווה צדק  צילום: רונית סבירסקי

 

אווירה כפרית בעיר הגדולה

המסעדה מציעה מגוון חללי אירוח, שכל אחד מהם משדר אווירה שונה. החצר הקדמית, הממוקמת בסמטה צרה תחת כיפת השמיים, מוקפת בעציצים ובצמחייה גבוהה המנתקת את הסועדים מהסביבה. בחלל המרכזי ניצב בר משקאות עם מקומות ישיבה גבוהים, ולב המסעדה הוא חדר מרווח המאובזר ומרוהט בסגנון שנות ה-50. קיר ארוך של חלונות משקיף אל החצר האחורית, שגם היא טובלת בירוק ומעניקה תחושת רוגע.

 בר משקאות עם כיסאות גבוהים בחלל המרכזי של מסעדת משק ברזילי

החלל המרכזי של המסעדה הכולל בר משקאות בסגנון ישיבה גבוהה       צילום: רונית סבירסקי

 

המהפכה הטבעונית – מתחליפי בשר ועד 'ביצים מהצומח'

האג׳נדה של מירב עם אוכל צמחוני-אורגני, פגשה את הקהל הטבעוני האדוק של תל אביב, הדוגל בכך שחלב נועד לעגלים ומהביצים צריכים לבקוע אפרוחים. החזון ארוך הטווח של מירב הוביל אותה לבסס את המסעדה על תפריט טבעוני לחלוטין. הזינוק הגדול בפיתוח תחליפי בשר ומוצרי חלב בשנים האחרונות שיחק לטובתה ואיפשר לה ליצור מנות ללא פשרות. תפריט ארוחות הבוקר, שנבנה על ידי השף נריה קלנטרוב, מורכב ממנות קלאסיות בפרשנות טבעונית. כך תמצאו אומלט, שקשוקה או קרפ ללא מאית גרם של חלב או ביצים. התוצאה מפתיעה בטעמים, בצבעים ובטריות חומרי הגלם.

 

חלל פנימי מעוצב בריהוט שנות ה-50 עם חלונות גדולים המשקיפים לגינהחלל פנימי מרוהט בסגנון שנות ה-50       צילום: רונית סבירסקי

 

בראנץ' זוגי בנווה צדק

על בסיס תפריט הבוקר, הושק בדצמבר 2025 בראנץ' זוגי שמחירו 250 שקל לזוג. במבט ראשון זה נשמע יקר, אך כשצוללים לפרטים מגלים תמורה נאה. לטבעונים זו חגיגה, ול"פודיס" יש מקום שהם יכולים לחוות דברים חדשים ולהעלות לרשתות את הצילומים. הבראנץ' כוללת קוקטייל בתוספת סמלית של 15 שקלים. לא מדובר במימוזה עם מיץ תפוזים מקרטון או בקאווה שכבר שכחה לבעבע, אלא בקוקטיילים מושקעים ומורכבים כמו: קוקטייל יסמין (ג'ין, קמפרי וסירופ פסיפלורה), אפרול שפריץ"הרביבור" (ג'ין, ליקר סמבוק, ג'ינג'ר וטוניק), "ירקונה" – במחווה למסעדת האם (ג'ין, מלפפון, סלרי, נענע ואגבה), ו"הנסי" (קוניאק, סירופ שקדים ואספרסו).

 

אומלט פטריות ובצל (על בסיס טופו) המוגש עם סלטון     צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט פתיחת שולחן: מזטים ופוקצ'ה חמה 

לאחר בחירת הקוקטייל המתאים, עוברים לתפריט הזוגי המציע לבחירה חמישה מזטים (מתוך 14) לצד פוקצ'ה חמה ופריכה, וסלט אחד לבחירה בין קיסר, יווני, קצוץ או עשבי תיבול. הסלט מוגדר קטן אבל הוא בהחלט בקטגוריית מנה נדיבה.

הבחירה בין המזטים מאתגרת, שכן כולם מסקרנים: סקורדיליה שעשויה משקדים טחונים ושום; סלט "ביצים" מטופו ומלח שחור שדומה בטעמו למקור;  ממרח חצילים עם ריבת בצל שמזכיר את המנה המיתולוגית של ממרח חצילים בטעם כבד; קונפי ארטישוק ירושלמי; גוואקמולי שעשוי מאבוקדו טרי ששמר על צבעו וטעמו של הפרי. יש גם מסבחה לימה, לאבנה קשיו, איקרה ארטישוק, פטה עדשים שחורות וטחינת עגבניות. הסקרנים יכולים לטעום בכל פעם מנות פתיחה אחרות.

 

קרפ כוסמת מלוח בסגנון אינג'ירה עם טמפה וגבינת קשיוקרפ על בסיס כוסמת עם רצועות טמפה וגבינת קשיו     צילום: רונית סבירסקי

 

העיקריות: מהכריך המושחת עד הקרפ המתוק

בשלב העיקריות (בחירה של שתי מנות מתוך שבע), אתם כבר לגמרי בטריטוריה של ארוחת צהריים. ההמלצה שלי היא לבקש שהמנות יגיעו בהדרגה. התחילו עם אומלט מצוין של פטריות, בצל וטופו שיש לו טעם של גבינה בולגרית המוגש עם סלטון רענן. רק אז, עברו ל"מנה המושחתת": כריך ענק (מוגש חצוי) שיכול להשביע שני סועדים רעבים. לצדו מוגשים תפוחי אדמה בקונפי שום ורוזמרין – כאלו שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש, עם איולי-חרדל חריף. אופציות נוספות הן שקשוקה, לביבות מנגולד וכרישה עם ציזיקי, או קרפ מלוח. הקרפים, העשויים מכוסמת, מזכירים במרקמם ובצורתם את האינג'ירה האתיופית. עליהם מונחים עלים ירוקים, "רצועות עוף" מטמפה (פולי חומוס מותססים) וגבינת קשיו מגוררת שנראית בול כמו גבינה צהובה. לקינוח, ניתן להזמין את הגרסה המתוקה עם פירות יער.

 

כריך רוסטביף טבעוני ענק מוגש עם תפוחי אדמה בקונפי שום ורוזמריןהמנה המושחתת: כריך "רוסטביף" טבעוני בתוספת תפוחי אדמה פריכים     צילום: רונית סבירסקי

 

בראנץ' בהרכבה אישית ופילוסופיה ירוקה

השיטה במשק ברזילי מאפשרת גמישות: אפשר להזמין את הבראנץ' המלא, או להרכיב ארוחה לפי תקציב ורעב – רק אומלט וקפה, חלוקה של כריך וקינוח, או רק שולחן מזטים ופוקצ'ה. מעבר לטעמים המוצלחים, יש במשק ברזילי ערך מוסף. כל ביס טומן בחובו פילוסופיה ודרך חיים, ומזכיר לנו, ולו לבוקר אחד, שהשמירה על הכדור שלנו נמצאת, בסופו של דבר, בצלחת שלנו.