מלון ענבל בירושלים: מהפכת הטעמים מאחורי החזות האלגנטית
המלון הוותיק מתחדש עם מסעדות שף, בר קוקטיילים סודי ואירועי אוכל רחוב שהופכים אותו למוקד קולינרי שוקק בלב העיר ירושלים
מלון ענבל הירושלמי שומר לאורך כל השנים על מקום של כבוד בחמישייה הפותחת של המלונות הטובים ביותר בעיר. יש בו חן אירופאי יוקרתי ששומר על אופיו לאורך השנים לא מעט בזכות האדריכלות המיוחדת שלו. המבנה תוכנן במקור כמצודה בסגנון בנייה ביזנטי על ידי האדריכל המועטר בפרס ישראל, יעקב רכטר. במהלך השנים התארחו בו מנהיגים וידוענים מהארץ ומהעולם.
מבנה בהשראת מצודה ביזנטית צילום: רונית סבירסקי
בשנים האחרונות נוספו לעיצוב המלון ממדים עדכניים בחללים הציבוריים ובחדרים. האדריכל מייקל שוורץ והמעצב מיכאל אזולאי עיצבו את החדרים והסוויטות בצבעים, בחומרים ובסמלים שמחברים בין ירושלים העתיקה והמודרנית. כחלק מהקונספט העדכני של המלון שולבו גם אלמנטים קולינריים חדשים. המהלך החל בפסטיבל המרקים החורפי שזכה להצלחה והמשיך עם פסטיבל אוכל הרחוב. לכל אלה נוספו מסעדת שף כשרה 02 ובר קוקטיילים 22. המגוון הגסטרונומי, בתוספת מזנון ארוחת הבוקר המרשים ומסעדת הלאונג', ממצבים את המלון כמוסד קולינרי שעומד לרשות אורחי המלון ולסועדים מבחוץ.
לובי המלון צילום: רונית סבירסקי
דוכני אוכל רחוב בחצר הירושלמית
אירוע אוכל הרחוב, שהפך למסורת, מתקיים בחודשי הקיץ בחצר הירושלמית שפתוחה אל כיפת השמיים זרועי הכוכבים. דוכנים אלגנטיים, מצוחצחים ומפיקים ניחוחות מגרי תיאבון ניצבים בחצר. מטאבון אבן ענק נשלפים מאפים, פיצות, פוקצ׳ות ובייגלה ירושלמי עם שומשום רך, פריך ומשגע. הוא מוגש עם תבלין זעתר מגולגל בשקיק דמוי נייר עיתון כמו בדוכני הרוכלים בעיר העתיקה. בדוכן נוסף מגישים מזטים וירקות, בדוכן אחר נשלפים מסיר נירוסטה נוצץ כדורי פלאפל לוהטים ולצדם מוגשת מסבחה חמה. המנה העיקרית מוקפצת לעיני הסועדים עם נודלס ירקות ופילה סלמון שמקבל את הטיפול המדויק על הפלנצ׳ה עם ירקות קלויים. הכל מוגש חופשי כמו בחתונה באווירה כפרית. אכול כפי יכולתך במחיר של 137 שקל לאדם.
מנות פתיחה וביגל ירושלמי עם זעתר צילום: רונית סבירסקי
סלמון על הפלנצ'ה ונודלס מוקפץ צילום: רונית סבירסקי
האווירה מתלהטת והמקום מתמלא בסועדים. יין נמזג לכוסות קריסטל, ומשקאות אלכוהוליים בהשראת אווירת השוק והעיר ירושלים, משלימים את טעמי אוכל הרחוב. ביניהם: Market charm - קוקטייל המשלב מתיקות של רום מתובל, וניל ודבש עם חמצמצות של פסיפלורה וליים. The Secret Garden - טקילה, מרטיני ביאנקו, אגאבה, מיץ ליים, בזיליקום וקציפת אדלפלאוור חמצמצה, מחווה לטבע הירושלמי עם פרחים וצמחי תבלין. האירוע מתקיים מחודש מאי עד סוף אוגוסט בימי ראשון-חמישי בין השעות 23:00-18:00
מכינים מנות לעיני הסועדים צילום: רונית סבירסקי
בר 22 חושף את הסודות
בתחילת 2025 נוסף למלון בר 22, שעוצב על ידי מיכאל אזולאי באווירה אלגנטית ומתוחכמת המתכתבת עם המלון. הוא מיקם אותו בפינה נסתרת שהופכת אותו למחבוא מסתורי מאחורי דלת עץ כבדה. כשהיא נפתחת נחשף בר ארוך וחלון גדול שמשקיף לחצר ירוקה ומכניס אור טבעי בשעות אחר הצהרים. כשהשמש שוקעת המקום מואר בתאורה רומנטית רכה. אפשר לשבת על ספות ישיבה נוחות, שולחנות גבוהים או בצמוד לבר ולצפות בהצגה הכי טובה של הערב כשהמיקסולוגים מכינים את השיקויים הסודיים. האלמנט העיצובי המרכזי הוא קיר עמוס בעשרות בקבוקי אלכוהול. בצד אחד נמצאים מותגי האלכוהול הידועים מכל העולם ובצד השני אלכוהול שפותח ונרקח על ידי צוות הבר. התפריט כולל עשרות סוגי וויסקי, ג'ין, יינות מקומיים ושלל קוקטיילים, חלקם קלאסיים מדויקים וחלקם חדשים ומפתיעים.
הברמן אנטון משקשק צילום: רונית סבירסקי
הבוחש בקוקטיילים מוזג צילום: רונית סבירסקי
הבוחש הראשי בקוקטיילים הוא אנטון קיידין שנחשב לאחד המיקסולוגים הטובים בארץ. בזכות כישוריו ישנם 50 קוקטיילים סודיים שאינם מופיעים בתפריט. המשקאות מיועדים למי שמחפש חוויה אחרת. הרעיון הוא שאפשר לתאר לברמן מהם הטעמים, רמת האלכוהול, הנועזות ובכלל באיזה מצב רוח אתם. המיקסולוג ימצא את הקוקטייל המתאים. אחד הקוקטיילים שאנטון פיתח נוצר בהשראה המרק התאילנדי תום ים. הוא נקרא תום טיקי ים ויש בו טעמים של פירות ומספר סוגי אלכוהול. את כל הסירופים הם מכינים במקום מתרכיזים או על בסיס פירות טריים.
קוקטייל רחת לקום עם תה קר ועוגיות צילום: רונית סבירסקי
אנטון לא מתייחס להמצאה שלו כאל סוד מקצועי הוא שמח להפיץ את מתכון התום טיקי ים, שכולם יוכלו ליהנות ממנו. הבסיס הוא ג׳ין בומביי איסט הבריטי במהדורה מיוחדת, 3 סוגי אלכוהול של 80% בטעמי קפיר ליים, למון גראס ושורש גלנגל, שמוסיפים מהם טיפות בודדות. מוזגים מעט קרם קוקוס, ותמצית ג׳ינג׳ר. מתבלים בתערובת צ׳ילי שמכינים במקום עם פלפל חריף ונגיעה של שוקולד. מקשטים בקצפת מקרם קוקוס ועוגייה שמכינים משבבי הקוקוס שנותרים אחרי סחיטת החלב. התוצאה היא קוקטייל עם טעמים שמתפוצצים בפה. יחד עם הקצפת והעוגייה זו כבר כמעט ארוחה. הקוקטייל מוגש בכלי קרמיקה שמייצרת עבור הבר אמנית ירושלמית.
קוקטייל תום טיקי ים עם קצפת ועוגיית קוקוס צילום: רונית סבירסקי
לכבוד הקיץ שהגיע אנטון הוסיף לתפריט 4 קוקטיילים בהשראת פירות מאזורים חמים בעולם, מהמזרח התיכון, אסיה, דרום אמריקה והודו. הקוקטייל הים תיכוני מבוסס על טעם מתוק של רחת לקום עם מי ורדים. גביע הזכוכית הקפוא עטוף בסוכר לבן ובתוכו מסתתר משקה אדום. לצד הקוקטייל מגישים כוס תה קר עם נענע ועוגיות כפי שנהוג בטורקיה.
קרפצ'יו בקר צילום: רונית סבירסקי
המבורגר אנטריקוט בלחמניית בריוש צילום: רונית סבירסקי
הקוקטיילים לא לבד, אליהם מצטרפות מנות מותאמות לבר שהורכבו על ידי שף המלון, כפיר חדד. הוא למד לעומק תפריטי ברים במלונות מובילים בעולם ויצר מנות קלאסיות עם פרשנות מקומית ים תיכונית. בין המנות: קרפצ'ו פילה בקר עם ארוגולה, בלסמי ושמן זית, צלחת חריפים עם אריסה ושום קונפי, המוגשת עם פיתות חמות מהטאבון, סשימי סלמון בליווי טוויל פיצוחים, חציל על האש עם זוקיני, בצלים, טחינה ועלי אורגנו המוגש עם לחם מחמצת, המבורגר אנטרקוט בלחמניית בריוש עם בצל מטוגן, איולי חלפיניו ותפוח אדמה מדורה קריספי, שיפוד אנטרקוט משויש ברוטב יין על קרם שורשים וכמהין.
חדרים שעוצבו מחדש עם פריטי יוקרה צילום: רונית סבירסקי
עיצוב אלגנטי שמשלב עתיק וחדש
במלון ענבל ישנם 331 חדרים וסוויטות מחדרי סטנדרט בשטח של 24 מ"ר ועד לסוויטה נשיאותית המשתרעת על פני 110 מ"ר ומרפסת של 61 מ"ר. בעיצוב החדש נעשה שימוש בחומרים מקומיים של תקרות עץ, אבן ירושלמית, משרביות פליז, שטיחים אותנטיים באריגה מקומית, עבודות אמנות משולבות ברקמה אתיופיות ופריטי קרמיקה בעבודת יד. הפינוקים נמצאים בפרטים הקטנים בחדר. הריהוט והאבזור שייכים לליגת היוקרה, כורסאות מפנקות, שזלונג וגופי תאורה מפוסלים. חדר הרחצה נסתר מאחורי דלתות שנראות כמו חלק מארון הבגדים. הוא רחב ידיים עם קירות זכוכית שמפרידים בין אזור הרחצה, לכיור ולחדר השירותים כמו ביחידת הורים מפוארת. תכשירי רחצה בבקבוקים אישיים גדולים מהמותג הבריטי Molton Brown. חלוקי רחצה ונעלי בית, מקלחון ראש גשם גדול ובנפרד אמבטיה. פינת קפה עם מכונת נספרסו וחליטות תה.
חדר רחצה אלגנטי צילום: רונית סבירסקי
בוקר עם ניחוחות אפייה ומיצים סחוטים
ארוחת הבוקר של המלון מציעה מזנון חופשי עם שפע של אפשרויות ומגוון שקשה לטעום מכולו. גולת הכותרת של ארוחות הבוקר בימות השבוע (לא בשבת) הוא טאבון האבן שפועל ללא הפסקה ומפיק מאפים ירושלמיים מסורתיים במילויים שונים ועמדת המיצים הטבעיים שנסחטים במקום. מתחם הישיבה מתפרש על פני ארבעה חללים, החצר הפתוחה, מרפסת סגורה שצופה לחצר, מסעדה פנימית ומרפסת חיצונית שצופה לבריכה. המרחבים הגדולים מקנים תחושה נעימה ואינטימית גם כשהמלון בתפוסה מלאה. עציצים גדולים ופרחים משולבים בין השולחנות הערוכים, סידורי פרחים של ליליות בצבעי צהוב אדום ופרטי עיצוב וינטג׳ מקשטים את החלל. פינה דקורטיבית מדמה דוכן תה וקפה עם שקי יוטה וטסי נחושת גדושים במקלות קינמון, ציפורן, הל, פולי קפה וקנקני נחושת. חיבור ציורי נוסף של עתיק וחדש, עבר והווה.
מיצים סחוטים ועיצוב של שוק ססגוני בארוחת בוקר צילום: רונית סבירסקי
מלון ענבל, זאב ז'בוטינסקי 3 ירושלים טל. 02-6756666