מסעדת בית הצייד בכפר גוש חלב

 

מסעדת בשרים בסגנון המערב הפרוע נמצאת בלב כפר היסטורי שקשור לשלושת הדתות. נתחי בשר שעוברים תהליך יישון ארוך מוגשים על לוחות עץ זית בליווי יין שמיוצר במיוחד למסעדה

 

 

ואסים והצלע      צילום: רונית סבירסקי

 

הכפר ג'יש (גוש חלב) בגליל העליון הוא פיסת היסטוריה שמתחילה בימי החשמונאים, תקופת הסנהדרין, קהילת של מארונים דוברי ארמית, קברי צדיקים ושני בתי כנסת עתיקים שהתגלו בחפירות. כיום חיים בו מוסלמים לצד נוצרים-מארונים. בשנת 2018 נפל דבר בתחום הקולינריה בכפר. באשיר סלימאן תושב המקום החליט לפתוח מסעדת צייד בשם Hunter house ולהביא בשורה חדשה לקרניבורים המקומיים ולמטיילים שמגיעים לאזור.

 

 אווירה של מסעדת בוקרים      צילום: רונית סבירסקי

 

באשיר החל את דרכו בגיל 23 כשעבד כשף של מלון בית בגליל, לאחר מכן שימש כיועץ קולינרי עם התמחות במטבח הים תיכוני מזרחי והתמחה בתחום יישון וטיפול בבשרים. הדרך שלו להבנת ידע הבשרים עברה ביישוב עלמה שבו מחזיק הדוד שלו עדר בקר. הוא הבין שיש בידיו את כל המרכיבים לפתיחת מקום משלו שיתבסס על בשרים מהגליל העליון, ירקות ופירות שגדלים באזור וענבי היין שמהם פיתח את היין הפרטי עבור המסעדה. האח ואסים ובני משפחה נוספים הצטרפו אליו והמסעדה יצאה לדרך.

 

 בוטנים, סלטים ויין מותג הבית      צילום: רונית סבירסקי

 

המסעדה ממוקמת בצומת הדרכים הראשי של הכפר וכשנכנסים לתוכה עושים קפיצת דרך אל מחוזות ששייכים למערב הפרוע. מבנה האבן העתיק זכה לעיצוב ושפע פריטים שלוכדים את העין. בלב החצר המקורה ניצב עץ זית מוקף במטריות קטנות שמעטרות את התקרה. בחלל הפנימי שוררת אפלולית וכשהעיניים מתרגלות לאור הקלוש מתחילים להבחין בפרטים. ראשי בקר, ראש צבי, עורות של חיות שונות, משקפות, רובי ציד ומצלמות וינטג'. גריל ענק, מקרר עם נתחי בשר מיושנים, דלפק בר ומשטח עבודה פרושים לעיני הסועדים. באשיר, ואסים וצוות המסעדה לבושים בסגנון הקאנטרי חובשים כובעים ונועלים מגפי בוקרים.

 

עץ זית עתיק במרפסת המקורה     צילום: רונית סבירסקי

 

שולחנות עץ מלא וכסאות עץ מסיביים משווים למסעדה את מראה המסבאה הקלאסי. על כל שולחן עומדת קערה גדושה בבוטנים טבעיים בקליפתם שהסועדים מקלפים וזורקים את הקליפות על הרצפה. מנהג ידוע מפאבים בעולם שנועד לקרצף את הבוץ ממגפי הבוקרים ובמקרה של בית הצייד הם טוענים שהמנהג הזה מביא מזל לאלה שיוצאים לציד. פריט נוסף שתופס את העין על השולחן הוא פלטת עץ זית שיצרו בה שני שקעים למלח גס ולפלפל גרוס.

 

 נתחי פיקנייה       צילום: רונית סבירסקי

 

צמד קערות עם סלט ג'רג'יר וסלט ירקות עם טחינה ביתית סמיכה מגיעים לשולחן כמנות פתיחה מרעננות. ואסים מציג את היינות עם התווית שנושאת את שם המסעדה והיין עצמו שנבחר אחרי בחירת הענבים והטעמים המיוחדים שהותאמו לבשרים.  הם בחרו ביקב הר זמר מהמושב דישון שבעליו והיינן הוא עופר גדסי. היין הלבן הוא זני מענבי ויונייה, רוזה שמורכב מענבי מרלו, ברברה וסירה ויין אדום שהוא בלנד סירה, קברנה סובניון, מרלו וברברה. היינות מיוצרים בשיטות מסורתיות והאדומים מתיישנים בחביות עץ אלון במשך שנה.

 

 צ'וריסוס תוצרת בית     צילום: רונית סבירסקי

 

אחרי שהפה מקבל את טעמי החמיצות והמליחות מהסלטים והבוטנים מגיע שלב הבשרים. הנתחים הראשונים הם של פיקנייה שהסתובבה על מוט גריל פתוח (ספינר) וספגה טעמי עישון עדינים מהגריל. זהו נתח שיש בו חלקים שומניים לקרניבורים מקצועיים. מנת ביניים שמשקפת את העשייה הביתית הם נקניקיות הצ'וריסוס המבוססות על בשר נקי עטופות במעטפת טבעית ומטובלות בחריפות עדינה.

 

 עראיס מבשר עגל וטלה     צילום: רונית סבירסקי

 

העראיס של בית הצייד עשוי מבשר עגל וטלה טחון במידת עשייה מדיום-רר ועליו טחינה סמיכה ושבבי פיסטוק. הפיתה צרובה היטב ושילוב הטעמים מוצלח מאוד. לאחר מנות הפתיחה מגיעה פלטת בשרים שניתן להזמין מתוך מבחר גדול. נתחי הבשר עוברים תהליך יישון יבש על מלח במשך 60-50 ימים בחדרי קירור גדולים. אנחנו טעמנו פילה, סינטה ושייטל. הבשרים היו במרקם חמאתי רך שנחתך בקלות. השייטל והסינטה היו עשויים בדרגה מדויקת והמלח הגס השלים את הטעם בהצלחה מרובה.

 

פלטת בשרים וירקות מהגריל     צילום: רונית סבירסקי

 

התפריט כולל נתחים נוספים ביניהם: אנטריקוט, צלעות טלה, אסאדו, טומהוק, פריים ריב, טי-בון ופורטרהאוס. במנות הילדים יש המבורגר, שניצל ופסטות. מנות פתיחה בקטנה: ברוסקטה עם פילה עגל או טרטר פילה, קרפצ'יו סינטה, נקניקיית מרגז עבודת השף, פלטת מטוגנים: קובה, סמבוסק. מגוון סלטים: טאבולה, פתוש, חומוס הבית, סלט קפרזה וקיסר. יש גם דגים: אמנון או סלמון ולצמחונים פסטות, רביולי ואנטיפסטי.

 

במחלקת הקינוחים משלבים את המנות המסורתיות עם מנות בינלאומיות: כנאפה הבית, עוגת אל ליאלי (לילות בירות), קונטסה שהיא עוגת שוקולד, קוקוס ופיסטוק וקסטה לוטוס.   

 

בית הצייד ממוקם ליד בניין המועצה בגוש חלב. פתוח ראשון-שבת, 23:00-12:00, טל. 053-9388003