בשרים ויין מהחנות למסעדה במרכז הקולינרי החדש של חינאווי בנוף הגליל

 

המוטו של רשת חינאווי היא שאם כבר עושים משהו אז בגדול. הם בחרו במיקום מרכזי בנוף הגליל בלב הארץ ופתחו מרכז קניות גדול Wine&More. בצמוד אליו מסעדת בשרים פורטר האוס שמבוססת על הבשרים שנמכרים ברשת. המגוון הרחב של המוצרים בחנות מאפשר למטיילים שעוברים באזור להצטייד לפיקניק, למנגל ואל תנסו לאתגר אותם עם בירות, אלכוהול וסיגרים. מה שתבקשו תמצאו

 

נתחי פיקניה על סלט ירוקים     צילום: רונית סבירסקי

טעימות יין תוסס עם קרח    צילום: רונית סבירסקי

 

בשרים על המנגל או בפויקה

מיד בכניסה לחנות שורות של בירות בפחיות או בקבוקים, תוצרת הארץ ובירות מיובאות. מדפים של משקאות קלים ואנרגיה. מקרר גדול שמאחסן מבחר של משקאות מצוננים. לצדם מחלקת גבינות קשות עם מגוון של סוגי גאודה, צ׳דר, מנצ׳גו, גבינות כחולות, אמנטל, ברי, קממבר ונוספות. בקצה החנות מחלקת בשרים גדולה שמציגה נתחי בשר טריים ומשויישים, שוקי טלה וצלעות. בצמוד מקרר ליישון בשרים עם גושי בשר גדולים שאליהם מוצמד תג עם מספר הימים שהם שוהים בתהליך. ישנם נתחים שזמן היישון שלהם מגיע עד 120 יום.

 

מחלקת בשרים טריים      צילום: רונית סבירסקי

 

גבינות ויין

תחום האלכוהול משמעותי מאוד בחנויות של חינאווי. קיר שלם שמחולק למדפים מציג מבחר יינות עצום. יינות בוטיק ישראלים לצד קאווה, שמפניה, פרוסקו, יינות לבנים, אדומים ורוזה ממדינות בעולם שמתמחות בגידול ענבים וייצור יינות. היין התוסס של Friexenet שהם מציעים נהוג להוסיף קרח והוא משקה אלכהולי קל ומתאים מאוד לחודשי הקיץ. פריטים מיוחדים משלימים את חוויית הקנייה למי שמתכנן פיקניק או מנגל בטבע. הם מוכרים קרשי חיתוך, סירי פויקה ומתקני מנגל ניידים שפועלים באמצעות פחמים.

 

מעדניית גבינות מכל העולם     צילום: רונית סבירסקי

יינות מהארץ ומהעולם      צילום: רונית סבירסקי

 

כוס ברנדי וסיגר איכותי

בקומה השנייה ניצב שולחן עץ ארוך שמיועד עד 14 אורחים שמעוניינים בטעימות יין או אלכוהול. בחדר סגור בטנפרטורה מבוקרת שמורים בקבוקי אלכוהול ויינות מיושנים במחירים שכל מיליליטר שווה זהב. באותה קומה נמצא חדר סיגרים אינטימי בעל קירות זכוכית שמאפשר עישון בחלל סגור אבל עדיין משקיף על חלל החנות. בארונות עם מנעולים מיוחדים שוכנים סיגרים קובניים שמחירם מתחיל ב-49 שקל ומגיע למאות שקלים לסיגר בודד. החדר מאובזר בכורסת עור נוחה שאפשר לתפוס בה שלווה עם כוס ברנדי משובח וסיגר איכותי. זה בהחלט יכול להתאים גם לסועדים שסיימו ארוחת בשרים במסעדת פורטר האוס שמהווה חלק מהקומפלקס של חינאווי.

 

מתחם טעימות אלכוהול     צילום: רונית סבירסקי

ניחוחות של הוואנה     צילום: רונית סבירסקי

 

מסעדת פורטר האוס והשף דוד אלמקייס

על המטבח של פורטר האוס מנצח השף דוד אלמקייס שהיה מצמד השפים במסעדת דוד ויוסף. נתחי הבשרים מגיעים מהחנות הצמודה טריים ומשויישים אחרי תהליך היישון. הסועד יכול לבחור את היין המועדף עליו ממאות המותגים שנמכרים במקום. המסעדה מעוצבת בגווני עץ טבעי כהה, בר משקאות, גריל פתוח, מקרר יינות גדול וצורות ישיבה מגוונות. המסעדה כוללת 55 מקומות ישיבה, שולחנות בר גבוהים לזוגות, שולחנות משותפים לקבוצה או למשפחה.

 

ישיבה על הבר או בשולחנות משפחתיים     צילום: רונית סבירסקי

קוקטייל ליצ'י ויין לבן     צילום: רונית סבירסקי

 

אחד הקוקטיילים המוצלחים שמוגשים בתחילת הארוחה מבוסס על ליצ'י, לימון, וודקה, יין לבן וקצף מחלבון ביצה או מי חומוס. יחד אתו מוגשים לחמים שנאפו במטבח המסעדה עם ממרחים ומטבלים תוצרת בית. בין המנות הראשונות חומוס ביתי עם שמן זית ופול נימוח, מנת טרטר על בסיס בשר ואגיו טחון עם בצל ירוק, עגבניות, צנוברים, מיונז ופלפל חריף ומומלץ להזליף עליו לימון טרי. רצועות של בשר פיקניה עשוי על הגריל ומוגש על ערימה של פטרוזיליה קצוצה טרייה מתובלת בשמן זית, פלפל ומלח. נקניקיית מרגז וכרוב שנצלה על פחמים.

 

טרטר ואגיו      צילום: רונית סבירסקי

נתח פורטר האוס על הגריל   צילום: רונית סבירסקי

 

במנות העיקריות מוגשים נתחי פורטר האוס על העצם עם פטריות טריות שהונחו על הגריל, אנטריקוט בלאק אנגוס בליווי אספרגוס טרי שגם הוא ספג את טעמי הגריל. פילה בקר מוגש עם ציר מצומצם של בקר ויין אדום ולצדו תפוחי אדמה. יש גם המבורגר ואגיו, T Bone טלה, נתחי פריים ריב וטומהוק על העצם. 

 

המרכז החדש והמסעדה נמצאים בשדרות מעלה יצחק 3 בנוף הגליל ופתוחים כל השבוע. טל. 077-5003626