פוקי שופ – רשת של אוכל רחוב מהוואי

 

קערת דגים נאים, ירקות, אצות, תבלינים ורטבים היא חגיגה של טעמים שמתפוצצים בפה בכל ביס. רשת פוקי שופ הביאה לארץ את דוכני המזון הטרופי המהיר והבריא

 

 מרכיבים את המנה    צילום: רונית סבירסקי

 

המושג פוקי שנכון להגות אותו POH-keh היה הברקה של דייגים בהוואי. הם ארגנו לעצמם קערה משביעה ללא צורך בבישול. חומרי גלם טריים עם דגים נאים ותבלינים סדרו להם ארוחת שטח מזינה ומסתבר שגם טעימה מאוד. במקור הקערה הכילה דגים מפולטים, אצות ואגוזים קלויים וכמו בכל המצאה היא שודרגה עם השנים והפכה לאוכל רחוב עם שפע של מרכיבים ואין ספור וריאציות.

 

 מזליפים רטבים תוצרת בית     צילום: רונית סבירסקי

 

השפית שהתאהבה באוכל רחוב מהוואי

רשת פוקי נפתחה בארץ על ידי שני יזמים. בן ון גלדר, איש הייטק לשעבר שעלה לישראל מהולנד ואיש העסקים פרנק צרפתי ואשתו השפית ג'ודית שעלו גם הם לארץ לפני מספר שנים. ג'ודית היא זו שאחראית על התפריט ברשת פוקי שופ. היא עבדה במספר מסעדות בלוס אנג'לס ונתקלה בדוכני הפוקי בעת ביקור בהוואי. כשהקימו את הסניפים בישראל היא בחרה בחומרי גלם טריים, מגוון גדול של תוספות ורטבים שמייצרים במקום כל יום.

 

מוסיפים בצל מטוגן, שומשום ובוטנים    צילום: רונית סבירסקי

 

סניף של פוקי נראה כמו מסעדה לכל דבר עם מקומות ישיבה ומוזיקת רקע אבל הוויטרינה נראית כמו דוכן מפתה של צבעים, טעמים ומרקמים שמגרה את הדמיון והבלוטות להרכיב מנה מנצחת מכל המגוון הגדול. זה מתחיל במצע של אורז לבן, אורז חום מלא, קינואה או אטריות אורז כל אחד לפי הטעם האישי. מעל האורז מניחים את מנת הדג הנא או הטופו. דגי סלמון או טונה חתוכים לקוביות קטנות ויש אפשרות לקבל אותם במרינדה שמקפיצה את הטעמים.

 

להרכיב ארוחה לפי הטעם והצבע 

עכשיו מגיע שלב הקישוט שיוצר חגיגה של צבעים. אצות מיובשות קריספיות שחורות, רצועות גזר דקיקות בכתום, פרוסות מלפפון טרי ירוק, פלפל בצבעים חתוך לקוביות, פולי אדממה, כרוב אדום, קוביות בטטה נימוחות וחתיכות אננס טרי שמעניקים את הטאץ' הטרופי. מעל הכל אפשר להוסיף 3 טעמים של רטבים שונים ביניהם וואסבי מיונז ובלסמי מייפל, רוטב טחינה ג'ינג'ר נפלא, צ'ילי מנגו, חמוץ מתוק או שמן זית ולימון. הסיום שנותן עוד הקפצה מגיע עם צ'ילי גרוס, בוטנים קצוצים דק, בצל מטוגן קראנצ'י, שומשום שחור או לבן ואפונה ואסבי.

 

 

מבחר התוספות כולל גם נבטי אלפלפא, אבוקדו, עגבניות שרי, בצל סגול, פלפל חלפיניו, מנגו, צנון, נבטים ותירס מתוק. בכל פעם אפשר להרכיב קערה אחרת עם רטבים שונים וסיומות אחרות. יש מי שימצא דמיון בין חומרי הגלם שמרכיבים את רול הסושי לבין הפוקי. מעין סושי מפורק אבל עם עושר גדול של מרכיבים וטעמים. שני יתרונות נוספים טמונים בקערת הפוקי והם האומגה 3 שמצויה בדגים הנאים ומספר הקלוריות הנמוך. מנה של פוקי מכילה 200 קלוריות ואם בוחרים ברטבים מופחתי שומן אפשר גם לרדת עד 150 קלוריות.

 

 מבחר התוספות     צילום: רונית סבירסקי

 

רשת פוקי שופ מונה 4 סניפים נכון לשנת 2022: בתל אביב ברחוב רוטשילד ואבן גבירול, בהרצליה פיתוח ובבני ברק. אפשר גם להזמין TA. הרשת כשרה ופתוחה בימים ראשון-חמישי.