מסעדת שלו ביער בקריית טבעון (נסגרה)

 

"שלו ביער" בקריית טבעון  בצילה של חורשת אורנים, ביער השומרים בקרית טבעון שוכנת לה מסעדת הבשרים "שלו ביער", מסעדה צרפתית כפרית. המסעדה ממוקמת בתוך מבנה היסטורי שהוקם בשנת 1958 על ידי 'אגודת השומרים' ושימש כמועדון לחברי האגודה בו נפגשו השומרים לאסיפות ופעילויות חברתיות וביטחוניות. תוכלו למצוא במסעדה ספרים, תמונות וסיפורים אישיים מאותה התקופה. מבנה האבן ההיסטורי מוקף בגינה הירוקה שמבודדת אותו מהסביבה. האווירה בתוך המסעדה משדרת נועם ונינוחות. בחורף, אח בוערת במרכז החדר, הקירות צבועים בגוונים חמים של ירוק וכתום-חמרה. התפריט מבוסס על המטבח הצרפתי, אליו מתווסף הניחוח הכפרי  של בשר שמיושן במקום ועשבי תבלין שגדלים בגינת המסעדה. פתוח שני-שישי מ-18:00 עד הסועד האחרון ובשבת 18:00-12:00. שיכון האלה 2, קריית טבעון. טל.  054-8196191  

 

 

 קינוח של מסעדת שלו ביער    צילום: רונית סבירסקי  

 

ברברוסה ברמת ישי (נסגרה)

מסעדת ברברוסה רמת ישי, אחותה הצעירה של החיפאית, הוקמה על ידי  ניר צלר ושניים מתושבי העמק, מורן בנימין וערן טל. אלמנט עיצובי בולט הן קופסאות אור מסוגננות המשתלשלות מהתקרה, תאורה מודרנית, עמדת DJ  ובר בצורת תלתן שסביבו כיסאות בר.

 

אחת ממנות הדגל של המסעדה הן נקניקיות הבית שנעשות בעבודת יד, כבד קצוץ ביתי, ההמבורגרים שנקראים Barbaburgers ומבחר מנות מדגת הים. הברמנים מתמחים בערבוב קוקטיילים וישנו מבחר יינות גדול מיקבים בארץ ובעולם. מעל 100 סוגי וויסקי, בירות מהחבית, סוגי קוניאק וודקה. חדר פרטי כולל מסך ענק מיוד לאירועים פרטיים. במסעדה מקפידים על נגישות לבעלי מוגבלויות, מעלית ושירותים מרווחים. פתוח ראשון-שישי מ-18:30 עד הלקוח האחרון ובשבת מ-12:00. טל. 04-9930082

 

אוקטגון בנהלל (נסגרה)

מסעדת "אוקטגון"  בנהלל הוקמה על ידי שני קיבוצניקים חברי ילדות, זיו בנטוב ודודו ששון. הם רצו שהמסעדה תהווה חלק מהסביבה הטבעית. המבנה המתומן עשוי מעץ אורן והוא הובא מדרום אפריקה. המסעדה מוקפת מכל עבריה בשדות הירוקים של הקיבוץ. בימי שמש יושבים על מרפסת עץ חיצונית צופים לרכס הרי מנשה ומריחים את שדות התבואה. שף המסעדה יצר תפריט המחבר את המסעדה לחקלאי ויצרני העמק והסביבה כך שמרבית חומרי הגלם המרכיבים את התפריט מקורם בעמק. הם הקימו חדש מיוחד ליישון בשר בקומת המרתף ומציעים תפריט שכולל ארוחות צהרים וערב תוך התמחות בבשרים, דגים ופירות ים. פתוח כל השבוע 23:00-12:00. נהלל צומת הכניסה לבסיס רמת דוד. טל. 04-6415333

 

אוקטגון נהלל    צילום: רונית סבירסקי

 

אדלה ברמת ישי  (נסגרה)

יואב וייד, אדריכל ומעצב פנים ומיה אשבל-וויד זוגתו פתחו את "אדלה" באזור התעשייה של רמת ישי. יואב הצליח להעניק למקום את המראה שהופך את "אדלה" לפינת חמד נעימה. חלל גדול מחולק לפינות אינטימיות וחדר אירועים פרטי. כסאות רטרו, בר עץ גדול במרכז וחצר חיצונית תחומה בקירות זכוכית. חביות יין גדולות וקירות בצבעי זהב ולבן משלימים את האווירה. למרות המיקום התעשייתי מצליחה "אדלה" להשרות אווירה רומנטית טוסקנית. באשר לתפריט שתי מנות כבר הפכו לסמל הזיהוי של המקום, שניצל אדלה וסלט אדלה. התפריט מציע ארוחות בוקר, ארוחות צהריים עסקיות, מנות דג, פירות ים, פסטות, סלטים ובשרים. ישנו גם מבחר יינות מיקבים שונים בארץ ובחו"ל. מדי חודש מתארחים על במת הביסטרו אומנים ומוזיקאים מהארץ בהופעות חיות. ניתן להתעדכן בלוח ההופעות באתר של אדלה. המקום התחדש בקומת האירועים "Adela Upstais". הקומה המעוצבת יכולה לשנות את פניה ולהתאים לכל סוג של אירוע, משפחתי, חברתי ועסקי. מתאים לאירועים אינטימיים של עד 50 איש ומציע תפריט מותאם אישית. פתוח בימים ראשון-חמישי 24:00-09:00, שישי מ-08:30 ושבת מ-11:00. אזור התעשייה רמת ישי. טל.  04-9535358

 

השניצל של אדלה ברמת ישי    צילום: רונית סבירסקי