אזהרות מסע - ניו זילנד

 

הפרק האחרון במסע לניו זילנד חשוב לא פחות מתשעת הפרקים הקודמים. הטיפים, ההערות והאזהרות יסייעו לכם לעבור את הטיול הזה בקלות ויפחיתו את התקלות שאתם עלולים להיתקל בהן.

 

 נופי הטראק באיבל טאזמן, ניו זילנד   צילום: רונית סבירסקי

 

  • אם תכננתם להגיע לניו זילנד בנעלי טראק מקצועיות שכבר הספיקו לטייל בעולם ולצבור קצת לכלוך, עלים יבשים ובוץ צפויה לכם הפתעה לא נעימה בשדה התעופה. כבר במטוס תתבקשו למלא טופס שבו שואלים אתכם אם הבאתם נעלי טראק. בשדה התעופה יעצור אתכם שוטר או שוטרת חביבים שיבקשו לראות את סוליות הנעליים. על סוליות מלוכלכות תשלמו קנס בסך 150 דולר ניו זילנדי. ברוכים הבאים לניו זילנד. לסעיף הזה מתבקש הסבר קצר. הסיבה לקשיחות נובעת משמירה על כך שלא תיבאו מחלות, חרקים או צמחים שיכולים לגרום נזק לטבע בניו זילנד. עד כאן מצוין ואפילו מבורך. מה יוצא להם מזה שהם קונסים ב-150 דולר, האם הנעלים יהיו יותר נקיות? ניו זילנדים יקרים, תעמידו אמבטיית חיטוי או תחרימו את הנעליים. לא יותר הגיוני?
     
  • בניו זילנד נוהגים בצד שמאל של הכביש וכן, ההגה מצד ימין. הכבישים אמנם מודרניים אבל צרים וחד מסלוליים ברוב האי הדרומי. הנהגים המקומיים נוהגים במהירות גבוהה מאוד הרבה יותר מהמותר ואין זה פלא. במהלך חודש ימים של נהיגה ראינו פעמיים משטרה על הכבישים. אם אתם נוהגים במהירות המותרת הנהגים המקומיים יתיישבו לכם על הזנב, צמודים ומעצבנים.
  • החוק בניו זילנד מחייב את הנהג שנוסע לאט לרדת לשולי הכביש ולפנות את הדרך לנהג שנוסע מהר יותר. השוליים בדרך כלל צרים והירידה אינה פשוטה, אבל אם לא תפנו את הדרך יש סיכוי שניידת המשטרה היחידה שיצאה לסיור החודשי שלה תעצור אתכם ותקבלו נזיפה או במקרה החמור יותר קנס.

              קווינסטאון ניו זילנד בשלכת     צילום: רונית סבירסקי
     
  • הניו זילנדים לא מתאמצים להיות נחמדים לתיירים. הם אדיבים, קורקטים, מחייכים פעמיים כדי להיות בסדר וסוגרים עניין. אם תשאלו אותם יותר משתי שאלות ברציפות הם יתחילו לגלות סימני עצבנות לא מבוטלים.
     
  • החנויות, הסופרמרקטים והמינימרקטים נסגרים בין 18:00-17:00 ואם לא דאגתם לקנות מזון תישארו רעבים. אם זה קרה לכם בסוף שבוע או בחג תישארו בלי מזון יומיים או יותר. אל תבנו על מסעדות גם הן נסגרות מוקדם. אם לא הזמנתם מקום או שהגעתם אחרי שמונה בערב למסעדה לא יקבלו אתכם.
  • מחירי הירקות שווים זהב. אם קשה לכם בלי פלפל או עגבנייה קחו בחשבון שיחידה אחת תעלה לכם כמו קילו בארץ.
  •           נופים בדרך לוואנקה ניו זילנד    צילום: רונית סבירסקי
     
  • אל תתכננו קניות הבגדים, הנעלים והאביזרים יקרים יותר מאשר בארץ.
     
  • האטרקציות, הספורט האתגרי והימי בניו זילנד עולים הרבה מאוד כסף. כמעט כל פעילות מתחילה במאה דולר וממריאה למאות דולרים. טיסות במסוקים, צניחה חופשית ושיט בפיורדים עולים 300 דולר ומעלה לאדם תלוי בעונה ובחבילה שהציעו לכם. אין צורך לצאת לשיט יותר מפעם אחת. בחרו במילפורד או בדאוטפול בהתאם למזג האוויר והחבילה האטרקטיבית יותר.
     
  • אם אתם שוכרים רכב תצטיידו בווייז ומפות גוגל. אין את מי לשאול בדרכים. נוסעים קילומטרים בלי לפגוש מכונית נוסעת או אדם בדרך. מקסימום תוכלו לשוחח עם כבשה.
     
  • חובה להצטייד במעילי גשם מסוג שאינו סופח מים. מזג האוויר מאוד לא יציב ומטחי הגשם שיורדים תוך דקות הם מסוג שלא פגשתם בשום מקום בעולם.
     
  • רעידות אדמה קלות הן דבר שכיח בניו זילנד. הן כמעט בלתי מורגשות ובוודאי כשאתם נמצאים בנסיעה או בכפר נידח. הבעיה מתמקדת בכרייסטצ'רץ' ועדיף לחפש מקום לינה במרחק כמה קילומטרים ממרכז העיר, במלון חד קומתי או בצימר בבית פרטי.

                                               מאונט קוק ניו זילנד     צילום: רונית סבירסקי
     
  • אל תשמחו כשתראו את השלט wifi על דלת מסעדה או בית קפה. רובם יגידו לכם שזה מותנה בשתייה או אכילה של מוצר מסוים וגם אז תוכלו לגלוש חצי שעה בלבד.
     
  • אם לא השתמשתם בכריות המחממות שקניתם לטראקים והשארתם אותן בתיק הגב, בטיסה חזרה הביתה צפויה לכם הפתעה לא נעימה. בשדה התעופה של אוקלנד יעבירו אתכם  דרך שיקוף. שוטר רחב כתפיים ישלוף בכעס את הכריות מן התיק, יחרים אותן ויחתים אתכם על ניסיון להברחת חומרים מסוכנים למטוס!!!!! לא צוחקת, כל מילה אמת.
     
  • בכל מדינה מודרנית בעולם יש בשדה התעופה לאונץ' שמקבל כרטיסי חבר בינלאומיים. בניו זילנד לא מכירים את השיטה הם עוד לא שמעו על זה.

לפרקים הקודמים ביומן המסע לניו זילנד