מחתול תעלול עד מוף ומוריס

 

תאטרון המדיטק בחולון פתח את עונת הקיץ עם שלל הצגות לילדים ולנוער שהופקו במיוחד עבורו. חתול תעלול, מוף ומוריס וילדי בית העץ. מבחר של הצגות מגיל 16-3.

 

"חתול תעלול" על פי ספרו של ד"ר סוס. המחזה הופק במקור על ידי התאטרון הלאומי הבריטי ותורגם על ידי לאה נאור בבימוי רוני פינקוביץ. זהו הספר המצליח מכל סדרת ספרי ד"ר סוס והוא נכתב ב-1957 כפתרון לימודי להתמודדות עם קשיי קריאה של התלמידים הצעירים בבית הספר באמריקה. עד לכתיבת הספר לימוד הקריאה היה בשיטת שינון מילים. דוקטור סוס, שעליו הוטלה המשימה, בחר בשם בדוי לכתיבת ספרו. הוא ערך מחקר ובחר 225 מילים וחיפש ביניהן שתי מילים שמתחרזות באנגלית HAT ו-CAT (חתול וכובע). אלה הן המילים שמככבות בספר ויצרו את הלהיט ששינה את שיטת לימוד הקריאה באמריקה. חבורת השחקנים הישראלים של תאטרון המדיטק עושה עבודה משכנעת ומשעשעת. פתיחת המחזה בדרך לא שגרתית מצליחה לתעתע בילדים עד שהם מבינים שמדובר בחלק מההצגה ולא בתקלה טכנית. התלבושות מקסימות והתפאורה מצליחה ליצור תחושה שהצופים יושבים בסלון הבית יחד עם הילדים וחתול תעלול וצופים במתרחש. ההצגה מתאימה לגיל 3 ומעלה.

 

חתול תעלול   צילום: בני גם זו לטובה

 

"מוף ומוריס" היא פנטזיה על חברות מיוחדת במינה שנכתבה על ידי המחזאי יענק'לה יעקובסון. מוריס הוא איש ומוף הוא כלב. צמד שחקנים שיוצאים ונכנסים לתוך שלל דמויות שכולן סובבות סביב חייו של כלב מתוק. מוריס הוא פסיכולוג ילדים, רווק נצחי שאמו ממשיכה לפנק אותו בארוחות מעשה ידיה. מוף הוא כלב חכם, רגיש ובעל יכולת מופלאה לדבר עם בעליו. הצגה שמדלגת בין דימיון למציאות. כשמוף מגלה תמונת ילדות שלו עם אחיו הגורים הוא יוצא יחד עם מוריס למסע חיפושים אחרי אחיו. הוא מצליח לפגוש אותם כשכל אחד מהם מייצג טיפוס אנושי משובב נפש ולעיתים מצחיק עד דמעות. מכלב רחוב בדמות הומלס ועד כלבת תפנוקים שהיא דוגמנית צמרת. המסר שעובר בין הסצינות השונות הוא על המושג "קשר" שמקבל פרשנויות בכל צבעי הקשת. השחקנים יואב בר לב וויטלי פרידלנד משלהבים את הצופים ומקבלים תגובות וההערות מהקהל הצעיר תוך כדי ההצגה. מתאים לגיל 8 ומעלה.

 

מוף ומוריס   צילום: בני גם זו לטובה

 

"ילדי בית העץ" הוא מחזה שנכתב על ידי נועה לזר ומבוסס על ספרו של רן כהן אהרונוב. כילד הוא חלם על בית עץ עם סולם מקרשים, תריסים ודלת שנפתחת מהריצפה. בית שיהיה רק שלו ושל החברים שלו. הם שתלו עץ בגינה והוא גדל וגדל וגדל ועד שאפשר היה לבנות עליו בית גם הסופר כבר היה גדול אבל את החלום הוא הגשים בספר וסגר מעגל ביצירה משותפת עם אחיו הצעיר יאיא מלהקת הדג נחש שכתב את השיר "ילד של אבא". המחזה מקבל משנה תוקף כשמאיימים על כריתת העץ כדי לסלול במקום כביש לשכונה חדשה שנבנית באזור. ארבעה שחקנים צעירים מגלמים את ילדי בית העץ שמקימים להקה, כותבים שירים, מוזיקה מקורית ומנסים לזכות בתחרות. המוזיקה, השפה והמסר מתאימים לבני נוער בוגרים שמרגישים הזדהות גדולה עם הדמויות ומתחברים לנושא האקולוגי חברתי שנשזר בין השירים.

 

ילדי בית העץ   צילום: בני גם זו לטובה