מלון אמריקן קולוני – קולינריה, היסטוריה ואווירה בין-לאומית
מלון שמושך מפורסמים מכל העולם הוא בועה של שלווה עם היצע קולינרי מגוון. המסעדות, הבר, והפטיו מציעים חוויה קולינרית מסביב לשעון – גם לקהל הרחב, כולל שעת תה אנגלית מסורתית
מסעדת הפטיו צילום: רונית סבירסקי
מלון אמריקן קולוני בירושלים שוכן במבנה שהוקם ב-1860 ומשרה אווירה של חו״ל. הכניסה המרשימה עטופה בצמחייה שופעת. במתחם רחב ידיים ניצבים מבני אבן ירושלמית בסגנון קולוניאלי שהוקמו על ידי פאשא עשיר בתקופה העות'מנית ומזכירים אחוזות אירופאיות. המבנה הפך ב-1895 למלון מפואר על ידי קומונה אמריקאית שקנתה אותו מנשות הפאשא אחרי מותו. מאז פתיחתו הגיעו אליו אישים מפורסמים מכל העולם. בין האורחים הידועים היו ריצ'רד גיר, בוב דילן, רוברט דה נירו, וינסטון צ'רצ'יל, טוני בלייר ועוד רבים אחרים.
מבנה קולוניאלי מפואר צילום: רונית סבירסקי
עיצוב אירופאי במבנה קולוניאלי וטכנולוגיה עכשווית
רמת התחזוקה והניקיון ניכרים כבר מהצעד הראשון. המלון מטופח להפליא. חדרי המלון רחבי ידיים וגודלם נע בין 45-25 מטרים רבועים. הרצפה המקורית, עשויה אבני שיש בגדלים וגוונים משתנים, ומזכירה סמטאות בכפרים עתיקים. שטיח וכיסויי מיטה בסגנון אוריינטלי מותאמים לעיצוב הכללי. רהיטי עץ, מכתבה, שידות המיטה, התקרה והחלונות הקמורים, תריסי עץ וקירות בעובי מטר לקוחים מעולמות של ימים רחוקים.
סוויטת אשת הפאשה צילום: רונית סבירסקי
הפריטים הקטנים מוסיפים עוד ממד לתחושה של מה שהיה פעם. מיחם נחושת וגופי תאורה בסגנון וינטג׳. מיטת סופר קינג-סייז, שבנויה בסגנון במה מוגבהת כמו בחדרי שינה בארמונות. העידן המודרני משתלב בעדינות בפרטים הקטנים. החדר כולל מכונת נספרסו, מסך טלוויזיה גדול, מזגן, כספת, ומיני בר עם משקאות קלים לשימוש חופשי. הלינה במלון כוללת ארוחת בוקר ותוספות שמשדרגות את האירוח כמו חניה על בסיס מקום פנוי, דמי שירות, "Wi-Fi", 20 דקות שיחות בין-לאומיות לארצות מסוימות ושיחות מקומיות, שימוש בחדר הכושר והסאונה היבשה.
בריכת המלון צילום: רונית סבירסקי
מגוון ארוחות מבוקר עד ערב
התחום הקולינרי נותן מענה מגוון מאוד ובמחירים נוחים לאורך כל שעות היום. מסעדות המלון פתוחות גם לקהל סועדים מבחוץ ואפשר לפגוש שם תיירים מכל העולם והרבה אנשי תקשורת זרה. מסעדת הפטיו פועלת בקיץ משעות הבוקר עד הערב עם תפריטים משתנים. שולחנות מעוצבים מאריחים קרמיקה מצוירים מוקפים בצמחייה פורחת בצל עצי תות. במרכז, מזרקת מים עם דגי קוי וצמחי קנה. התפריט מציע מנות בשריות, מרקים, פסטות וסלטים. ישנה ארוחת מזטים טובה שמתאימה לזוג וכוללת חומוס ביתי, טבולה, כרובית אפויה בטחינה, סלט חצילים, ממרח לאבנה חריף, חמוצים ומטבלים של חומץ בלסמי, טפנאד זיתים וחמאה מתובלת, לצד סלסלת בגט צרפתי.
ארוחת מזטים זוגית צילום: רונית סבירסקי
שעת התה בצל עצי התות
ארוחת ה-"HIGH TEA"של אמריקן קולוני משתלבת היטב באווירה "האצילות מחייבת" שמהמקום משדר. היא מוצעת בשעות השקטות של אחר הצהרים לקול ציוץ הציפורים. כלי חרסינה בעיצוב יוקרתי מונחים על השולחן, ספלים וקנקן תה בטעם לבחירת האורח. שני גביעי יין מבעבע תוסס וקר, פלחי לימון, מבחר ריבות וחמאה. כשהשולחן ערוך ומוכן מגיע טס הכסף שמורכב משלושה מגשים מהגדול בתחתית לקטן בחלק העליון. ארוחת התה המסורתית נולדה במקרה בארמון של דוכסית בריטית שסבלה מרעב בשעות אחר הצהרים. כדי להשקיט את הרעב עד ארוחת הערב הגישו לה כריכונים, אחר כך מאפים ולקינוח עוגיות מתוקות. על בסיס הארוחה הזו מכינים את ארוחת התה המסורתית בתצוגה אחת מרשימה. במגש התחתון מונחים כריכונים קטנים מלחם לבן ללא קרום, במילוי מלפפון טרי, סלמון מעושן, גבינת שמנת וביצה קשה. במגש מעליו מניחים מגוון של פירות העונה חתוכים וקרים. במגש העליון מבחר של עוגיות ועוגות אישיות משוקולד, קוקוס או גבינה. גולת הכותרת הן הסקונס, הלחמניות שאוכלים בכל בית אנגלי עם תה של אחר הצהרים. את הסקונס פורסים במרכז, מורחים עליו ריבה ומעליה שכבת קצפת.
ארוחת תה מסורתית בפטיו צילום: רונית סבירסקי
קוקטיילים, בירות ויינות בוטיק
בר הקיץ של המלון פעיל החל משעה 17:00 עד 23:00. תפריט האלכוהול מגוון מאוד וכולל בירות, יין וקוקטיילים. משקאות קיץ מרעננים כמו קיר רויאל, אפרול שפריץ וקמפרי שפריץ לצד הקלאסיות של קוסמופוליטן, מנהטן ונגרוני. בארוחות מוצעים יינות מבעבעים קרים ויינות ממרתף היין המרשים של המלון. ישנם יינות מיקבי בוטיק ישראלים לצד יקבים מפורסמים בצרפת, ספרד ואיטליה ומגוון משקאות קינוח - ברנדי, קוניאק, שרי ופורט.
ארוחת בשרים או הדגה היומית
בארוחת ערב ישנן מספר אפשרויות בעונת החורף פועלות מסעדת ערבסק והבראסרי של ואל. הן פועלות בחלל אינטימי לצד אח בוערת עם תפריט ים תיכוני ומנות מהמטבחים האירופאיים. בקיץ, ארוחות הערב מוגשות בפטיו ובבר הקיץ של בית הדקלים. בימי שישי בערב מוצעת ארוחה המבוססת על הדגה היומית. הארוחה כוללת 6 מנות קבועות. המחיר של 350 שקל לאדם כולל כוס יין אדום או לבן.
סשימי, אצות ורוטב מנגו צילום: רונית סבירסקי
המנה העיקרית בארוחה היא דג ים עטוף בעלי בננה ואפוי בתנור. הדג מוצע עם רוטב פטריות, קרוקט תפוח אדמה עטוף בשבבי שקדים, אספרגוס וברוקולי על הגריל. המנה הראשונה היא סשימי טונה אדומה עם אצות מטוגנות וצ'אטני מנגו. מנת ביניים מרק אספרגוס עם קלי (טוסטון) סלמון מעושן. שתי מנות פתיח קוקי סאן-ז׳אק צרובים במחבת עם אספרגוס טרי על הגריל ומחית פטריות. פלאפל חסילון עם טבולה קרקר קינואה וטחינה. מנת הקינוח היא מאפה אישי לצד פירות יער טריים ונגיעות של מוס לימון. ארוחות הערב במלון הן רק בהזמנה מראש.
דג ים אפוי בעלה בננה וכוס יין צילום: רונית סבירסקי
פיצות מטאבון אבן, ניוקי עננים או שניצל וינאי
המלון אמנם אינו כשר, אך מציע מגוון רחב של מנות צמחוניות, טבעוניות, פסטות, דגים וסלטים. בבר הקיצי מציעים פיצות ופוקצ'ות מתנור אבן שנבנה במיוחד. בין המנות הראשונות: מרק מיניסטרונה, מרק תפוחי אדמה עם שום אפוי ונענע, קרפצ'יו בקר, סלט קיסר סלט כרשה עם חלומי בגריל ורוטב דבש ובלסמי. במנות העיקריות: חצילים ממולאים, ניוקי אוורירי כעננים עם תרד וריקוטה, המבורגר, שיש קבאב, שניצל וינאי, סטייק טונה, צלעות כבש ואנטריקוט.
מזנון ארוחת בוקר צילום: רונית סבירסקי
ארוחת הבוקר מוגשת במסעדת ערבסק ובפטיו בצל העצים. מזנון פתוח עם מבחר גבינות, סלט ירקות וירקות חתוכים, פיצות, שקשוקה, סלמון מעושן מצוין בטעם עישון עדין ומנות קלאסיות מהמטבח השוויצרי כמו "רֶשטי" ומוזלי במחווה לבעלי המלון השוויצרים. עמדת הכנת ביצים לפי דרישה, פיצות, מכונת אספרסו ועמדת תה עשירה עם תוספות כמו מקלות קינמון, ציפורן, אניס, לימון, נענע וג'ינג'ר טרי.
עמדת חליטות התה צילום: רונית סבירסקי
מלון אמריקן קולוני זכה מספר פעמים במקום ראשון בתואר מלון הבוטיק הטוב בישראל על פי מגזין WORLD TRAVEL AWARDS שנחשב לאוסקר של תעשיית התיירות. המלון כולל ארבעה מבנים ובהם 85 חדרים בקטגוריות שונות, המוקפים בגנים מטופחים. במהלך השנים 2025-2024 שופצו 41 חדרים במבנה המרכזי, כולל חדרי האמבטיה, ולחלקם נוספו מרפסות.
מלון אמריקן קולוני, רחוב לואי ונסן 1, ירושלים טל. 02-6279777