ארוחת בוקר ובריכה מול הים במלון אינטרקונטיננטל דיויד

 

יוזמה חדשה של מלון אינטרקונטיננטל דיויד בתל אביב מציעה ארוחת בוקר עשירה ויום בילוי בבריכה מול הים – גם למי שאינם אורחי המלון

כורסאות מול הנוף     צילום: רונית סבירסקי

 

התקופה המאתגרת שענף המלונאות נמצא בה מניעה יוזמות חדשות שמתאימות לישראלים. מלונות יוקרה בתל אביב שהתבססו על תיירים מהעולם ובעיקר אנשי עסקים פותחים את דלתם לבילוי בסגנונות שונים. כיום אפשר למצוא ימי כיף לנשים, סופי שבוע של בריאות ונפש, אירועי מוזיקה ואירוח, וסדנאות מיוחדות. הקהל הישראלי נהנה מהאופציות החדשות והמלונות מצליחים לשמור על פעילות גם באמצע השבוע.

 

לובי המלון     צילום: רונית סבירסקי

 

יום בריחה לגוף ולנשמה

מלון אינטרקונטיננטל דיויד בתל אביב מוכר כמלון יוקרה שממוקם בקצה הדרומי של טיילת תל אביב בסמוך לנווה צדק, יפו העתיקה ושוק הכרמל. לאחר תקופת החורף שבה בריכת המלון הייתה סגורה היא נפתחה לאורחי המלון ולאורחים מבחוץ. היוזמה קיבלה את השם Escape Day (יום בריחה) על משקל חדר בריחה והיא כוללת ארוחת בוקר ויום כיף בבריכת המלון.

התכנון האדריכלי של המלון יוצר תחושה של מרחבים מאוד גדולים. הקבלה, הלובי, מסעדת "חצרות יפו" נמצאים בקומה השלישית של המבנה ומתפרשים על פני שטח גדול. מסעדת ״חצרות יפו״ מתוכננת בשני מפלסים. ישנן אפשרויות של ישיבה בשולחן זוגי אינטימי ושקט או בשולחנות גדולים יותר לקבוצות ולמשפחות. הריהוט אירופאי אלגנטי משלב שולחנות עץ וכסאות עור בגוון ירקרק. עציצים גדולים שזורים בין השולחנות ועציצים קטנים טבעיים מונחים על  כל שולחן, כולם במצב של פריחה עדינה.

 

מסעדת חצרות יפו     צילום: רונית סבירסקי

 

מזנון מגוון באווירה אירופאית

במרכז המסעדה נמצא אי גדול שעליו מוצב המזנון הפתוח עם עמדת הכנת ביצים לפי רצון הסועד. על השולחנות מונחים פלייסמייטס בסגנון קליעת קש, וסט האוכל מעוצב בגווני כחול-לבן מפורצלן בסגנון החרס השבור. המזנון מחולק לקטגוריות של מנות חמות, קרות, מאפים, גבינות ודגים מעושנים. בין המאפים מוגשות פיצות שונות, פוקצ'ה ומאפה בצק עלים ממולא. מגוון הדגים המעושנים מרשים בכמות ובאיכות. מקרל מעושן בצבע ורוד עז, סלמון מעושן, סלמון כבוש, סלט הרינג עם שמנת, מקרל מעושן וסלט טונה.

 

אגס בנדיקט רויאל בהגשה אישית     צילום: רונית סבירסקי

 

מגשים של גבינות קשות חתוכות לקוביות ולצדן מגוון גבינות רכות. ירקות חתוכים להרכבת סלט לפי הטעם האישי. בנוסף, אנטי פסטי, תפוחי אדמה מוקרמים, עגבניות ממולאות. לחם מחמצת, פרצלס, ביגלה ירושלמי ולחמניות. פינת בריאות עם פיצוחים ופירות יבשים. בנוסף לעמדת הכנת הביצים יש שקשוקה ירוקה ושקשוקה ישראלית. אפשר גם להזמין בהגשה לשולחן אגס בנדיקט פלורנטין על בריוש עם שמנת ותרד או בסגנון רויאל עם סלמון מעושן ורוטב הולנדייז בניחוח כמהין. יש גם מקושקשת עם פטריות יער על לחם בריוש קלוי בחמאה.

 

קיש גבינות     צילום: רונית סבירסקי

 

הקינוחים כוללים מבחר עוגות גבינה, שמרים שוקולד, עוגות בחושות, קרואסונים, ופל בלגי ופנקייקס עם צנצנת שוקולד נוטלה ענקית מחוברת לברז של שוקולד. לכל אלה מתווספים פירות טריים חתוכים, קרואסונים ממולאים בקצפת ופירות טריים, וקפה אספרסו, לאטה או קפוצ'ינו.

 

קינוחים ועוגות     צילום: רונית סבירסקי

 

מעל המסעדה נישאת תקרה גבוהה שנתמכת בעמודים לבנים דקורטיביים. העמודים יוצרים חלל פתוח עד לתקרת סקיילייט שמכניסה אור טבעי לחלל. הגובה הרב תורם לאקוסטיקה טובה שבולעת את הקולות, כך שגם אם המסעדה מלאה עדיין יש תחושה של שלווה ורוגע. פסי תאורה עדינים מוסיפים לאווירה. רצפת פרקט בהירה, אלמנטים עיצוביים וחלונות זכוכית גדולים שמשקיפים אל הבריכה. אפשר לקחת כוס קפה אחרי הארוחה ולעבור לספות ישיבה נוחות בלובי המלון הצמוד למסעדה.

 

מתחם המזנון     צילום: רונית סבירסקי

 

בריכת אינפיניטי מול הים

החלק השני של יום הבריחה מתרחש בבריכת המלון, שהיא גדולה מאוד ביחס לממדים המקובלים בבתי מלון בארץ. הבריכה תוכננה בקו עין שמתחבר ישירות עם הים בסגנון אינפיניטי. באחת הצלעות הותקן מפל מים שמתפרש לכל אורכה ונשפך לתוך תעלת מים במפלס נמוך יותר. התכנון האדריכלי יוצר תחושה של מרחב גדול ולא צפוף. שפע של מיטות שיזוף ושמשיות. מתחם מסעדת הבריכה מבודד במפלס גבוה מוקף גן ירוק ופורח ומשקיף לים.

 

בריכה מול הים      צילום: רונית סבירסקי

 

ארוחת הבוקר מוגשת בין השעות 10:30-06:30. מחיר Escape Day בימים ראשון – חמישי 350 שקל למבוגר, 280 שקל לילד. בימי שישי 400 שקל למבוגר, 330 שקל לילד. הכניסה עד גיל 3 ללא תשלום. בהזמנה מראש באתר המלון.