מסעדות כשרות וגורמה כשר בתל אביב - 15 מסעדות מומלצות

 

מסעדות כשרות נפתחות בקצב הטיק טוק וחלקן מנוהלות על ידי שפים לא דתיים. הן מתאימות לא רק לשומרי מסורת אלא גם לצמחונים ולמאותגרי לקטוז. כל אחד מוצא בהן את הגורמה שלו. הפרק הראשון מתחיל בתל אביב

 

מסעדות חלביות

 

טייסטינג רום

בר היין הטייסטינג רום ממוקם במבנה טמפלרי עתיק במתחם שרונה בתל אביב. הוא מציע חווית בילוי של שתיית יינות משובחים. בכל רגע נתון 32 יינות שונים ממתינים לטעימה, בחצי כוס או בכוס. התפריט שנועד ללוות את היינות: בריוש גבינת סנט מור, קרפצ'יו מוסר קרם פרש וזרעי עגבניות,  סלמון מאודה במעטפה על מצע של ברוקולי, סשימי סלמון ונוספים. סומלייה המקום מסייע בבחירת היינות. כשר בהשגחת צהר. פתוח ראשון-חמישי מ-17:00, מוצאי שבת. טל. 03- 5333213

 

 

וויסקי בר-מוזיאון

אחד המבנים המרשימים שנותרו במתקופת הטמפלרים בשרונה משמש היום כמתחם וויסקי בר-מוזיאון במתחם שרונה בתל אביב. המבנה שכולל מרתף ענק שימש כיקב, מפעל להרכבת מטוסים ושימש את המוסד הישראלי לפני עשור. על מדפיו מוצגים היום למעלה מאלף בקבוקי וויסקי שונים מ-13 מדינות. במקום פועל מטבח שף שמגיש בשרים בעישון עצמי, ירקות, דגים וקינוחים. האלכוהול המגוון והקוקטיילים מלווים את הארוחה. כשר בהשגחת צהר. סגור בשבת. טל. 03-9551105

 

וויסקי בר מוזיאון  צילום: אנטולי מיכאלו

 

פנקינה

שלושה יזמים מתחום המסעדנות הקימו את מסעדת פנקינה האיטלקית בפינת הרחובות גורדון-דיזנגוף. שלושת עלו לארץ מאיטליה אחרי שהקימו מספר מסעדות באיטליה. התפריט חלבי ומציע מנות מהמטבח המסורתי הרומאי, ארנצ'יני, לזניה, פסטה טרייה, דגים ובמחלקת הקינוחים טירמיסו ופנקוטה ממש כמו במקור. כשר בהשגחת הרבנות תל אביב. טל. 03-6449793    

 

פיאצה גרנדה

המסעדה האיטלקית "פיאצה גרנדה" במתחם שרונה מרקט, תל אביב. מגישה פסטות, דגים, פיצות, קינוחים וקפה. מאחורי הקמת המסעדה עומדים היזם הקולינרי ערן הרשקוביץ  ושף המטבח האיטלקי מנה שטרום. המסעדה, שנפתחה בתקופת הקורונה, מתמחה בפיצות נפוליטניות שעוברות התפחה במשך 72 שעות ונאפות בטאבון שהובא מנאפולי בחום של 450 מעלות. הם מגישים גם קפה נפוליטני במכונת קפה מסורתית. כשרות הרבנות בתל אביב. פתוח ראשון-חמישי, שישי עד כניסת השבת ומוצ"ש. טל. 03-6714653

 

 

רשת פוקישופ

פוקי או פוקה (Poke) הוא אוכל רחוב אסיאתי שמקורו מהוואי ופירושו לחתוך. הוא נחשב לפלאפל של ילדי הוואי. זוהי קערה של סלט עשיר עם מרכיבים של ירקות, אורז דגים נאים מפולטים ואצות. את הרעיון הביאה לארץ השפים ג'ודית פרנק שעבדה בחו"ל ועלתה לישראל ויחד עם בעלה הקימו את פוקישופ. תפריט הרשת מציע קערות פוקי מוכנות אבל כל אחד יכול להרכיב את מנת הפוקי שלו על פי העדפותיו וטעמו האישי. זאת רשת של מזון מהיר עם ערכים תזונתיים גבוהים. לפוקי יש 4 סניפים 2 בתל אביב רוטשילד ואבן גבירול, הרצליה ובני ברק. כשר בהשגחת הרבנות. אפשר להזמין און ליין באתר

 

 

מסעדות בשרים

 

אוליב ליף

מסעדת "אוליב ליף" של מלון שרתון תל-אביב משקיפה אל הים דרך חלונות זכוכית ובימי הקיץ גם ממרפסת פתוחה. השף צ'רלי פדידה שימש כשף הראשי במשך שנים והרכיב תפריט גורמה בינלאומי. אחריו נכנס לתפקיד השף בועז דרור שנהג לארח שפים ישראלים ובינלאומיים לארוחות משותפות. בין הפסטיבלים שנערכו במלון עם שפים בינלאומיים היו: פסטיבל הודו, פרו ותאילנד. המטבח של אוליב ליף יוצר סצנות קולינריות מסקרנות שכדאי לעקוב אחריהן. כשרה למהדרין. פתוחה בהזמנה מראש.  טל. 03-5219300

 

צילום: רונית סבירסקי

 

דריה

מסעדת השף דריה ממוקמת בקומת הבריכה של מלון הילטון תל אביב מול נופי הים התיכון. בהובלת השף הלל תווקולי היא מביאה את ניחוחות דרך המשי בגרסה המיוחדת שלו. חיבור בין מטבחי המזרח הרחוק והים התיכון עם שיטות בישול שונות. התפריט בנוי מצלחות בגדלים שונים שמאפשר גם שרינג בין הסועדים. בין המנות הבולטות סובה טונה ומנת הקינוח מרק חלב שקדים פלודה. כשרה בהשגחת הרבנות תל אביב. טל. 03-5202127.


אווה סאפי Ewa Safi

השפית ללה סוליקא בחרה במבנה אבן בשכונת נווה צדק כדי לפתוח בה את אווה סאפי. היא אבזרה אותה בפריטים מרוקנים, כלים, כריות ואריגים מזרחיים. המטבח המרוקאי המסורתי שלה מוגש בכלים תואמים. טאג'ין אוסובוקו טלה עם שזיפים, לחם פרנה, קציצות ירק, שקדי עגל ושלל תוספות. כשר בהשגחת הרבנות תל אביב. טל. 054-2533348

 

חנן מרגילן

חנן מרגילן הוא מקום פשוט שנעים וטעים לאכול בו את האוכל הביתי הבוכרי. התפאורה לא משחקת תפקיד כשהמנות המהבילות מגיעות לשולחן. הטעם הביתי חוגג במרק הלגמן עם אטריות טריות, ומרק הדושפרה עם הכיסונים שהוא נחמה גדולה לנשמה. לזה מוסיפים את מנות הגריל, כיסוני המנטו, הגוז'גוז'ה, סלט החצילים והירקות והארוחה שלמה.  כשר. טל. 03-6873984

 

 גוז'גוזה בוכרי     צילום: רונית סבירסקי

 

אוכל רחוב של BOBE
BOBE היא מנה חדשה המשלבת תבשיל מסורתי מהסיר של סבתא עם חלה רכה. תבשיל ביתי שהתבשל שעות ארוכות מוגש בתוך חלה ביתית שנאפית בשיטות סבתא. התבשילים מתבשלים לאט, לפי מתכונים מסורתיים של מגוון עדות ומסורות אוכל עתיקות. דוכני ״בובע״ מעוצבים כמו מטבח ביתי, עם מגוון התבשילים בפרונט והחלות מאחור וכל אחד יכול לבחור את המנה האהובה עליו.

 

 

ווסט סייד

מלון רויאל ביץ' בחר במסעדת ווסט סייד בהובלת השף עומרי כהן לייצג את הקולינריה הביתית. הכיוון הוא ים תיכוני עם מנות שמדברות אל הקהל המקומי. סיגר דגים עם לאבנה ועמבה, מסחאן עוף, בריוש סנדוויץ' טוניסאי, צלעות טלה, לוקוס בקארי עם גרגרי חומוס ופטה כבד אווז עם ערמונים. כמו בהילטון ושרתון הנוף הוא הדובדבן המסוכר, במיוחד כשמגיעים אור יום או לקראת שקיעה. כשר בהשגחת הרבנות תל אביב. טל. 03-7405054

 

פיש מרקט

מסעדת הדגים פיש מרקט בלב מתחם התרבות התל אביבי משדרת אווירה ים תיכונית עם מוזיקה יוונית ומטבח פתוח. המנות הקלאסיות של צ'זיקי, עלי גפן, מזטים, קציצות כרישה, ברבוניות וקבב דגים חריימה מוגש לצד פסטות תוצרת בית, פיצות וסלטים ישראלים. כשר. טל. 03-6932002

 

ניני האצ'י

אוהבי המטבח האסיאתי מכירים את הגרסאות הלא כשרות של המנות כמו וואן טון, מרק טום גאי התאילנדי, טפניאקי ומרק ראמן. השפים של ניני האצ'י בחרו להתמודד עם האתגר ויצרו מגוון רחב של מנות כשרות של פאד תאי, מרק מיסו, וון טון, גיוזה צמחונית ואפילו מנות מיוחדות לנשים בהריון עשויות בכלים שלא באו במגע עם דגים נאים. כשר בהשגחת הרבנות תל אביב. טל. 03-6249228

 

מיתוס גריל & בר

מסעדת הבשרים הכשרה מיתוס הוקמה ב-2004 על ידי השף והבעלים קובי עבד. בין המנות הקלאסיות מדליוני פילה, אנטרקוט על עצם, צלעות בייבי טלה, המבורגר אנטרקוט ואיולי כמהין, סיגר עגל וקרפצ'יו כבד אווז. כשר. טל. 03-6932002 

 

Ca Phe Hanoi ק-פה האנוי
ק-פה האנוי הוא בית אוכל וייטנאמי עם נגיעות מהמטבח הצרפתי והתאמה לחיך הישראלי. את המסעדה עיצבה האדריכלית סגולן גטי, שעבדה עם המעצב פיליפ סטארק. בין המנות סלט פאפאיה, טאטאקי טונה, מרק פאו באו, עוף ג'ינג'ר, סאמר רול, קריספי רול והירקות המוחמצים הוייטנאמים. כשר. פתוח ראשון-חמישי, שישי עד כניסת השבת ומוצ"ש. טל. 03-6771184