מלון וולדורף אסטוריה - ארוחת בוקר בסגנון החיים הטובים

 

לא צריך ללון במלון וולדורף אסטוריה היוקרתי כדי לאכול את הבראנץ' שמוגש בשעות הבוקר. המלון פתח את הארוחה לקהל מבחוץ וזו הזדמנות לגעת בעושר מבלי לקרוע את הכיס.

 

אגז בנדיקט בנוסח וולדורף        צילום: רונית סבירסקי

 

דור-מן בתלבושת שלקוחה ממלון פאר במאה הקודמת פותח את דלתות הלובי בפני הבאים ומקדם את פניהם בברכה. שנדליר בדולח ענק ושולחן עם סידורי פרחים של ליליות ניצב במרכז הלובי על שולחן עתיק. מתחתיו פרוש שטיח אמנותי המונח על רצפת שיש מעוטרת. חצר מקורה עם תקרה גבוהה וכניסות אבן מקושטות מובילה אל מסעדת פאלאס שבה מוגשת ארוחת הבוקר. המסעדה נקראת על שם המלון הישן שבמקומו הוקם וולדורף אסטוריה השייך לרשת מלונות הילטון העולמית.

 

קבלת פנים פרחונית    צילום: רונית סבירסקי

 

האצילות מחייבת

כיוון שהאצילות מחייבת הוא שם הקוד במלונות מסוג זה השירות הוא אחד הדברים שעוטף את האורחים בכל פינה במלון. בכניסה למסעדת פאלאס פוגשים את פואד שאינו מסיר את עיניו לרגע מאורחיו. הוא וצוות המלצרים דרוכים לכל ניע ראש או יד של סועד ופנויים לתת מענה מידי.

 

 מסעדת פאלאס     צילום: רונית סבירסקי

 

האווירה האלגנטית שולטת בעיצוב הרהיטים, בסידור הפרחים הענק בלב המסעדה, במוזיקה הקלאסית שמתנגנת ברקע ובחליפות המחויטות של המלצרים. גם האורחים משדרים את אותו וייב יוקרתי, הגברים בחליפות, הנשים בשמלות אלגנטיות למרות שמדובר בארוחת בוקר. יש במקום טעם של חו"ל שגם בא לידי ביטוי במגוון המנות הבלתי ניתן להכלה.

 

מזנון חופשי ותפריט בהגשה

המזנון המרכזי ממוקם בחדר שמקבל את האור דרך חלונות זכוכית ומקרין צבעים טבעיים על התצוגה. ירקות חתוכים מכל המינים והסוגים, סלטים טריים, ויטרינה של גבינות קשות, מנצ'גו, קממבר, ברי, סנט מור, גבינת עזים ביין אדום ולצדם גבינות רכות. תצוגת דגים מעושנים, הרינג כבוש, סלמון מעושן, דגי הליבוט, מקרל וגרבלאקס תוצרת בית. פירות העונה, מבחר של פירות יבשים, יוגורטים וגרנולות. בין המנות שמוגשות בכלי חימום יש בלינצ'ס, פטריות בסויה, קיש ירקות, פולנטה עם פטריות ורביולי ריקוטה.

 

קפה ומזנון המאפים     צילום: רונית סבירסקי

 

בר המשקאות החמים מעוצב בצורת חצי סהר ועליו פרושים מגשי לחמים ממחמצת עד פרצלס, בורקסים, קרואסונים, עוגת גבינה, עוגות שמרים, עוגות בחושות, קפקייקס ודיינישים. מכונת קפה מקצועית מפיקה קפה איכותי לפני, אחרי ובאמצע הארוחה ככל שרק רוצים. את הארוחה מלווים מים מוגזים ומשקאות פרי שאחד מהם הוא שילוב של פירות יער בעל גוון בורדו עמוק וטעם חמצמץ מתוק שמוסיף לארוחה את הטאץ' הקוקטיילי.

 

 ויטרינה של מחלבה קטנה     צילום: רונית סבירסקי

 

לכל המגוון הזה מתווסף תפריט א-לה קארט שמוגש לשולחן לפי בקשת הסועדים. חביתות עם כל תוספת אפשרית, ביצים עלומות, עין, חביתת חומוס טבעונית ומנת הדגל של וולדורף הם הביצים בנוסח בנדיקט שעשויות עם סלמון מעושן, תרד, רוטב הולנדייס על מצע של טוסט בריוש. לקינוח אפשר להזמין בהגשה אישית וופל בלגי, פנקייק או פרנץ' טוסט בתוספת מייפל, שוקולד ופירות חתוכים.

 

 האדריכלות המיוחדת של מלון וולדורף אסטוריה    צילום: רונית סבירסקי

 

מחירי המסעדות נסקו בתקופת הקורונה וארוחה ממוצעת נעה בין 250-200 שקל לאדם. במסעדות שף המחיר ממריא אל על ויכול להגיע גם ל-500 שקל לאדם. הבראנץ' של וולדורף אסטוריה עולה 155 שקל לאדם והוא משלב את האלגנטיות והיוקרה של המלון עם מזנון עשיר ואיכותי שהופך את הארוחה לעסקה משתלמת.

 

שעות ארוחת הבוקר, ראשון-שישי: 06:30- 10:30, מומלץ להזמין מקומות מראש  02-5423353