אוכל, שתייה, מחשבה

 

בעוד השפים הישראלים מחפשים להתפרסם בחו"ל ישנם כאלה שחושבים שתל אביב היא הדבר הבא. חבורה של משקיעים זרים פתחה את מסעדת Table Talk במרכז הכי סואן בעיר בצמוד לדיזנגוף סנטר פינת רחוב בר גיורא.

 

גינה פתוחה בסגנונות ישיבה שונים   צילום: רונית סבירסקי

 

מפגש חברתי-תרבותי

המקום, שהיה בעבר מסעדה עם גינה קטנה נסתרת מהרחוב הסואן מקדם את פניו עכשיו לכל עובר ושב. קשה להחמיץ את המקום התוסס כשחולפים על המדרכה בחזית. הגינה בצל עצים רחבי נוף פתוחה ומציגה מגוון של אפשרויות ישיבה משולחנות אינטימיים לזוג עד שולחנות קבוצתיים ודלפקי ישיבה משותפת עם כסאות בר כשהכל תחת כיפת השמיים. בערב נדלקות נוריות קטנות בכל פינה והופכות את המראה לחגיגת כריסמס בכל השנה.

 

הבניין הוקם ב-1933 כחלק משכונת נורדייה כמבנה חד קומתי. בשנת 1945 נוספה לו קומה בסגנון הבניה האופייני לשנות ה-40 ולאחריה קומת גג. כל אחת מהקומות בעלת אופי שונה שמאפשרת לבעלי המסעדה ליצור חללים אינטימיים למפגשים ולהופעות. זהו מיזם של 7 משקיעים מכל העולם שמאוהבת בתל אביב ורק שניים מהם חיים בארץ ומנהלים את המקום.  הרעיון הוא ליצור סביבה תרבותית וחברתית שתאפשר מפגש של אנשים על כוס יין ואוכל בינלאומי. הם  קבלו את ההשראה מאירועי Table Talk שהיו מוכרים באנגליה כבר מהמאה ה-16. באותה תקופה זה היה ז'אנר ספרותי המבוסס על שיחות והערות של אנשים מפורסמים שנפגשו לארוחת ערב ואת רשמיהם ושיחותיהם איגדו לאחר מכן לספר. ספרים כאלה קובצו על אישים ידועים כמו מרטין לותר קינג, בטהובן, נפוליאון, אורסון וולס ואחרים. הקונספט של Table Talk הישראלי הוא לאפשר לאנשים לשוחח ולהיפגש במסגרת ערבי תרבות, מופעים, תערוכות, ערבי ספרות, הקרנת סרטים ומפגשי אמנים.

 

לשבת על הבר    צילום: רונית סבירסקי

 

וודקה ודג מלוח

הרעיון הוא לשלב תפריט של פיוז'ן אירופאי עם מנות קלאסיות ממזרח ומערב אירופה, שמתחלפות לעיתים קרובות. דבר אחד יישאר קבוע בתפריט והוא צ'ייסר וודקה עם דג מלוח. התפריט הורכב על ידי השף יוג'ין קובל שעבד כסו-שף במנדיס ופושקין וכשף במסעדת פביו, מסעדת היוקרה ורה וקפה פלאמינגו ומבעלי קייטרינג הגורמה "הוט- קוויזין". התפריט אכן יוצא מהקופסא וסוף סוף פוגשים מנות שאפשר לנשנש תוך כדי שיחה לצד קוקטייל או כוס יין. אפשר להזמין סלסילת לחמים עם צלחת של רוסטביף, הרינג או גאודה במחירים שנעים בין 18-12 שקל לצרף כוס יין לבן או אדום ב-25 שקל ולשוחח עם החברה שיושבים בצמוד אליכם.

 

 

אם תרצו לנשנש קצת יותר ישנה מנה מזרחי אירופאית קלאסית של ברולה מח עצם עם פונדו כרישה, לחם צלוי ושום קונפי (38 שקל), כנפיים חריפות בחמאת סויה וצ'ילי (32 שקל) סלט עגבניות העונה עתיר שמן זית, זיתי קלמטה, בצל סגול, אורגנו טרי והפתעה של קונפי שיני שום שמשדרג את המנה (38 שקל).

מנות חברתיות גדולות יותר הן פלטת דגים כבושים שיכולה להוות גם מנה ראשונה זוגית (59 שקל) עם הרינג, מטיאס, טונה כבושה וסלמון בכבישה ביתית. אני כבר לא הייתי זקוקה למנה עיקרית אחרי המנה הזו שהוגשה עם לחם מקמח מלא שטעמו היה כאילו נשלף מהמאפייה דקה לפני שהוגש.

 

סלט עגבניות, אורגנו וקונפי שום   צילום: רונית סבירסקי

 

פלטת בשרים כוללת סלאמי, סינטה כבושה, רוסטביף וברזאולה (118 שקל), פלטת גבינות עם ארבע גבינות בוטיק שמשתנות (118 שקל) ופלטת גבינות ישראליות (98 שקל). המנות העיקריות מוצעות במחירים נוחים יחסית למחירון התל אביב שיצא מדעתו כבר מזמן. שניצל עוף (62 שקל) שיפודי פרגית (68 שקל) קונפי שוק ברווז בבישול ארוך עם כרוב אדום (84 שקל), נתח קצבים (98 שקל), קבב דגים על מצע חציל, עגבניות וטחינה (85 שקל) דג שלם ברוטב לימון (99 שקל).

 

פילה דניס עם יוגורט מצומצם וטחינה   צילום: רונית סבירסקי

 

לצמחוניים יש ריזוטו פטריות יער לבנות (69 שקל) פאייה טבעונית עם עגבניות מיובשות וזוקיני (54 שקל) פסטת היום (59 שקל). הקינוחים מכל העולם ברולה סמיפרדו, סברינה, מוס שוקולד, צלחת של 5 מקרונים (48-38 שקל) והקינוח שלא כדאי לכם להחמיץ של ורניקס ממולאים בדובדבנים עם שמנת חמוצה, שכל מי שגדל בבית מזרח אירופאי מתגעגע לטעם הזה.

 

ורניקס במילוי דובדבנים   צילום: רונית סבירסקי

 

בין הערבים שמתקיימים במקום אפשר למצוא מופעים של מוזיקה ספרדית, נערי הסווינג, שאנסונים צרפתיים עם אקורדיוניסט, קאנטרי וברודווי אמריקאים. ערבי תה סיני עם מומחים שמסבירים על הסוגים השונים. תערוכות של אמנים ופעילויות לכל המשפחה בשבתות עם משחקי קופסא, שעורי יוגה וריקוד לילדים.

 

פתוח כל השבוע מ-8:30 עד אחרון הסועדים. רחוב דיזנגוף 64 פינת בר גיורא טל. 03-7746655