הגושרים – המלון שהתחיל מארמון

 

אירוח קיבוצי, הוא כבר לא מה שהיה פעם, "הגושרים מלון בטבע" הציב רף חדש והמלון זוכה לשידרוגים מדי עשור. עם השנים נוסף אגף שכולל 48 סוויטות VIP וטרקלין עסקים 

 

 מפלי מים טבעיים בשטח המלון        צילום: רונית סבירסקי

 

חמישה כוכבים בטבע

הטרקלין מציע אווירה נינוחה, שפע של עיתונים ומגזינים, מסך טלוויזיה ענקי, נוף פתוח, רהיטים מעוצבים ונוחים ומעל לכל קפה איכותי ומזנון מפנק עם מטעמים ממטבח השף בכל שעות היום. הסווטיות מיועדות לזוגות ולילדים מעל גיל 16. הן משדרות אווירה רומנטית ומעוצבות ביד מקצועית. גוונים אפורים רכים של ריפוד ווילונות, מיטה הממוקמת באלכסון ומאחוריה גב מיטה שמטפס עד התקרה כשהתאורה מאירה מאחוריו בהילה עדינה. מצעי כותנה לבנים ו"חצי" כיסוי מיטה, רצפת פרקט בגוון אלון, מסך LCD וספת ישיבה עם כריות נוי. צל"ש הבחירה העיצובית לקומקום החרסינה הפרחוני שהוא למעשה קומקום חשמלי שהוצב בפינת הקפה. המבנה צופה מגובה רב אל צמרות עצי החורש הסמוך וכך אפשר לשבת במרפסת, להקשיב לזרימת המים בנחל ולמשב הרוח בעצי הצפצפה.

 

חלוצי התיירות בצפון

יום אחד מישהו יכתוב ספר על ההיסטוריה של מלון "הגושרים". יש במקום הזה את כל המרכיבים ששזורים בתולדות המדינה עם ניחוח ציוני, נופים גליליים, מים זורמים ותיירות חלוצית שצמחה מתוך חורבותיו של ארמון מפואר של האמיר פעור, מהשבט הבדואי אל פאדל. הארמון נבנה על פלגי נחל דן הקדום ומאוחר יותר נרכשו על ידי קק"ל. חלוצי קיבוץ הגושרים התיישבו בסמוך לארמון ואחת היוזמות הראשונות שלהם הייתה להקים במקום "בית מרגוע".

 

 סוויטה באגף VIP    צילום: רונית סבירסקי

 

 

30 בתי הקיבוץ הצנועים שמוקמו על שפת הנחל היו אטרקציה תיירותית. הנופשים שהגיעו לבית המרגוע רצו לגור ליד הנחל והקיבוצניקים פינו את הבית הפרטי, עברו לגור אצל חברי המשק האחרים או שנסעו לבקר קרובי משפחה. כשמביטים על חדרי המלון העכשוויים קשה להאמין שכך זה התחיל. חדרי הקיבוץ ששימשו את המלון בשנים הראשונות שינו צורה ועוצבו מחדש. מבנה בעל שתי קומות נראה היום כמו בית ספרדי טיפוסי עם אדניות פורחות על מעקות המרפסת ופטיו במרכזו.

 

חדרים על פלגי מים

חלק מיחידות האירוח גובל בגדות פלג הנחל ומן העבר השני משתרעות רחבות דשא ירוקות עם שולחנות פיקניק. המים הצלולים והמפלס הנמוך מאפשרים לילדים ולמבוגרים לצעוד בתוך המים בין צמחי הקנה הגבוהים ושיחי הפטל. גשרוני עץ קטנים חוצים מדי פעם את אפיק הזרימה ומחברים בין שתי הגדות.

 

היום ישנם 208 חדרים, 60 מסוג סופיריור, 100 בדרגת דלאקס, 4 סוויטות עם ג'אקוזי באמבטיה ו-48 סוויטות באגף VIP. השילוב של כל היחידות עם הטבע הוא אחד היתרונות הבולטים של מלון הגושרים. מבתי הקורן והלבנון צופים אל צמחיית הקנים ועצי הצפצפה של העמק הנהר הנעלם, מחדרים אחרים צופים אל הרי הגולן והחרמון המושלג בחורף או אל רכס הרי נפתלי ועמק החולה. היחידות הקטנות שגובלות באפיק המים נהנות מצמחייה ירוקה ופכפוכי מים.

 

 יחידות נופש משפחתיות     צילום: רונית סבירסקי

 

מרחבים לקטנים

המרחבים הגדולים של הקיבוץ מאפשרים לילדים להסתובב בחופשיות, לשחק על המדשאות הגדולות לטייל בין השבילים. במתחם ישנה בריכת שחייה גדולה, חדרי טיפול וקאנטרי קלאב. בקצה הקיבוץ ממוקם גן חיות קטן שמעסיק את הקטנטנים בשעות הפנאי. אולמות חדרי האוכל עוצבו עם דגש על חלונות גדולים קרועים לרווחה אל הנוף. אחד החללים משמר את הקירות והפתחים הקמורים משרידי ארמון האמיר פעור.

 

קולינריה מאתגרת

השף שי לוינשטיין הצליח להפוך את מזנוני האוכל לחגיגה קולינרית מבחינת איכות המנות ועיצובן. ככל שמשתדלים קשה לטעום מכל ההיצע שמזנוני האוכל מציעים. במעט מאוד בתי מלון מציעים 8-5 קדרות של מרקים שונים בארוחת הערב. מגוון המנות הבשריות גם הוא גדול וכך גם הסלטים והתוספות. טאבון לוהט משמש להכנת פוקצ'ות ונתחי אסאדו שנחתכים לעיני הסועד בעמדה פתוחה. במזנון הקינוחים תמצאו מגוון של טארטלטים, סירות פאי אגוזים, בראוניס ופירות טריים. החגיגה הקולינרית הזו נמשכת גם בבוקר. טבח אישי קוצץ עבורכם את הסלט במקום, חביתות מוגשות לפי הזמנה, מזנוני ירקות, גבינות, מעושנים ודגנים. פינת בריאות חדשה מציעה קדרות עם ירקות טריים נבטים, נבטוטים, חסות ופיצוחים שאפשר להרכיב מהם סלט אישי עם הרוטב המועדף. לקינוח סוגי תה קפה וצמחי תבלין מגינת המלון.

 

 קינוחי השף      צילום: רונית סבירסקי

 

מסתורי הנחל הנעלם

בשבת בבוקר מוצעים לאורחים שני מסלולי טיול באזור. האחד עובר דרך עמק הנהר הנעלם והשני הוא סיור עם הפסל אריה אשכנזי שפסליו פזורים בכל רחבי הקיבוץ. הסיור בעמק הנעלם הוא חוויה ייחודית בטבע בהדרכת חבר הקיבוץ אורי דימנד שמקדיש את כל זמנו ומרצו לשמור על הטבע שעוטף את הקיבוץ. הוא מתחיל את מסלול ההליכה בשבילי הקיבוץ בין  טחנות הקמח העתיקות שנותרו במקום מתקופת האמיר פעור. הוא מסביר על צמחיית הנחלים ועל צמחי השבטבטים הנדירים שגדלים במקום ונראים כמו עצי אשוח קטנטנים. עוברים דרך מפלוני מים ומגיעים אל תחנת החשמל שנבנה על ידי חברי הקיבוץ. משם ממשיכים אל עבר ה"נהר הנעלם" שהיה אפיקו הקדום של הדן. בעמק שנוצר נותרו פלגי מים קטנים של נחל הקורן. דימנד יצר שביל הליכה מסודר בין סבך הקנים ועצי הצפצפה, הקים גשרוני עץ קטנים מעל המים וכך הוא מטייל עם האורחים במנהרות קנה סבוכות ובמעברי סבך מוצלים.