חלב עם הרוח - גבינות וטבע

 

בחוות העיזים "חלב עם הרוח" בהר השאבי בגליל התחתון מייצרים גבינות ביתיות ומארחים לארוחת גבינות או בישולי טאבון בסירי ברזל כבדים

 

אל חוות העיזים של אמנון ודליה בהר השאבי לא תוכלו להגיע לבד. הסברי ניווט טלפונים הם חלק הכרחי ממסלול הנסיעה. הדרך הירוקה והמפותלת מובילה לכיוון הר השאבי בין שדות ופרות שרועות באחו. שער כניסה שמאפיין חוות בוקרים מוביל בדרך עפר צר אל עמק קטן מוקף בהרים. דליה עטורה רעמת שיער שחור מקדמת את הבאים. אמנון בעלה מצטרף ומזמין את האורחים אל מתחם האירוח. השניים הגיעו לחווה בשנת 1993 עם ילדיהם. הם בחרו לחיות בתנאי בידוד עם עדרי הצאן, ללא חשמל, טלוויזיה וקשר עם העולם.

 

צילום: רונית סבירסקי 

 

גרו באוהל אינדאני

הם בנו דיר כבשים ואוהל אינדיאני שימש להם למגורים. אמנון בנה כיפה עגולה שדומה לאיגלו מאבני שטח שאסף ובה הם מארחים בעונות הגשומות. בשטח מותקנים טאבונים לבישול וסירי ברזל כבדים שמשמשים לתבשילי קדרה. דליה מגדלת צמחי תבלין שונים וגן ירק. עם השנים הוחלף העדר מכבשים לעיזים. יש כמה פרות, לול קטן וסוסים. עדר העיזים החל להניב חלב וממנו יצרו דליה ואמנון גבינות אורגניות ובחרו לקרוא לתוצרת 'חלב עם הרוח'. לגבינות נתנו שמות עבריים דוגמת "עיזבלה". כמות הגבינות גדלה והם החלו להזמין אורחים לטעימות. הם הכינו מאכלי קדרה מבשר טלה או גדי, ומדי פעם הגישו ארוחות איטלקיות ושילבו בהן את הגבינות שלהם. המעגל התרחב והם החלו לארח אנשים שביקשו להכיר ולטעום. בחורף סועדים במבנה האבן שאמנון בנה ובקיץ תחת סככה פתוחה אל מרחבי הנוף או תחת עץ החרוב שגדל בשטח. הם מכינים את האוכל בעצמם ומגישים בכלי חמרה מעשי ידיה של דליה.

 

צילום: רונית סבירסקי

 

תפריט חלבי או בשרי

ארוחה חלבית כוללת פלטת גבינות וסלטים עם לחם מתוצרת עצמית, ירקות מהגן ושתייה קרה וחמה. בארוחה הבשרית מגישים מרק קוקוס עם פטריות יער, עלי גפן ממולאים, "אגס חורפי" שהוא למעשה תפוח-אדמה ממולא ומוגש עם רוטב מיוחד ומשמש מיובש, עלים ירוקים ממולאים בבשר ובאורז, בשר טלה או גדי בטאג'ין עם אורז בסמטי ופירות יבשים, שני סוגי סלטים, לחם שאור, שתייה קלה וחמה, וקינוח שמשתנה לפי העונה: פאי פקאן או פטריות פורטבלו בגרסה מתוקה. טלפון:  5327387- 050