חגיגה של קולינריה תאילנדית כשרה בשרתון

 

מלון שרתון בתל אביב ושגרירות תאילנד בישראל פצחו בפסטיבל של קולינריה תאילנדית כשרה שיתקיים מדי ערב עד 27 ביוני 2019.

 

אמנית גילוף פירות וירקות     צילום: רונית סבירסקי

 

כשהשף הפרטי של שגרירת תאילנד בישראל מבשל לקהל הרחב זו סיבה מצוינת ומסקרנת שמצדיקה לבוא ולטעום. במטבח המצוחצח עובד צוות גדול של טבחים שכולם דוברי אנגלית והמנות מוגשות בנחת, כשכל אחת מהן מעוצבת ומורכבת מחומרי גלם מהמטבח התאילנדי הקלאסי.

 

מסעדת אוליב ליף, שמהווה את מסעדת הגורמה של מלון שרתון, לבשה חג. בכניסה למסעדה ישבה אמנית גילוף בתלבושת תאילנדית מסורתית וגילפה פירות וירקות שהפכו תחת ידה ליצירות אמנות. אבטיח נפתח לפרח יפהפה בצבעים של אדום ולבן, מלון צהוב קיבל מראה של טווס, גזרים הפכו לקונכיות וצנוניות לפרחים קטנים. בין היצירות הוצבו כלי נחושת וכתר מלכותי מוזהב. בגומחות המסעדה הוצבו דגמי פגודות מזהב, על השולחן הונחו פילי חרסינה קטנים ובאגרטלים הוצבו ורדים בצבעי הדגל התאילנדי וביניהם דגלונים קטנים.

 

פרחים, קונכיות וטווסים    צילום: רונית סבירסקי

 

הארוחה מתחילה בשעת השקיעה, הים מקבל גוונים של כחול כהה והשמיים נצבעים בכתום ואדום. אל השולחן מוגש פינוק של השף שנראה כמו שקית מתנה קטנה ארוזה בחוט. זהו חטיף שנקרא "גולדן באג" (שקיק זהב) והוא עשוי מבצק פילו זהוב ובתוכו  עוף מטוגן טחון עם אגוזים או בגרסה הצמחונית פטריות, תפוחי אדמה, פלפלים וגזר. הנגיסה חושפת בטן רכה ונימוחה וציצית קראנצ'ית. השקיק שט לו ברוטב עם חריפות נעימה ומומלץ לטבול בו את השקיק בכל ביס.

 

 

הארוחה כוללת  כוס יין אדום או לבן מיקבי טפרברג והיין נמזג לכוסות קריסטל כבר בתחילת הארוחה. אם תרצו לבחור ביין אחר מהתפריט תגלו רעיון מקורי שמאפשר להזמין שליש כוס יין במחיר שבין 25-20 שקל וכוס יין מלאה בין 45-40 שקל. רעיון שכדאי לאמץ ואולי באמת הגיע הזמן לתמחר יין לפי מ"ל ולהתחיל להגיש קראפ של יין הבית כמו שנוהגים בכל העולם.

 

מנת הפתיחה היא מרק פטריות טום יאם הד. בתוך ים לבנבן של חלב קוקוס מנוקד בנקודות  אדומות של צ'ילי חריף שטות להן פטריות מסוגים שונים במרקם אל דנטה. טעמו של המרק משודרג עם שורש גלנגל  ולמון גראס. במנת הביניים הוגש דג סיבס בגריל מתובל בצ'ילי עדין, לצדו עלי כפיר ליים רעננים חתוכים לפיסות קטנות והתוספות שיצרו חגיגת טעמים בפה היו פיסות דקיקות של למון גראס, בצל סגול ונענע.

 

דג סיבס בתיבול גלנגל ולמון גראס     צילום: רונית סבירסקי

 

הארוחה מתנהלת כמו טקס איטי עם הרבה אוויר לנשימה וזמן לשתות יין בין מנה למנה. המנה העיקרית באותה גישה של  Slow Food זכתה לבישול ממושך. העוף ספג את הטעמים אבל נשאר יציב ושמר על מבנה רולדה מוצק, לצדו ניצבו קוביות גדולות של תפוחי אדמה שקיבלו גוון ערמוני עמוק והיו טעימות להפליא, אורז יסמין קושט בבצלצלים מטוגנים ובוטנים ובתחתית הצלחת שט לו רוטב עם טעם של עוד שנקרא "מרק קארי מאסאמאן". הקינוח קליל ובמתיקות מתונה הורכב מפניני טפיוקה וכדורוני מלון כתום שצפו בבריכת חלב קוקוס ומעליהם כדור סורבה בטעם וניל.

 

 עוף בבישול ממושך ברוטב קארי מאסאמאן     צילום: רונית סבירסקי

 

בתפריט קיימות מנות נוספות שיוגשו על פי בחירת השף מדי ערב. מא האור – עוף טחון על מצע מנדרינות לצד חמוצי לפת ובוטנים;  פלא קיי – עוף צלוי, סלט חריף עם בצל אדום, נענע ולמון גראס; מאסאמנואה עם אורז דביק – בקר צלוי, תפוחי אדמה ובוטנים;  קיי יונג/ קאו ג'י – עוף צלוי ואורז דביק צרוב.  יש גם מנות צמחוניות במקום הבשרים שכוללות סלט פומלות חריף וטופו בגריל עם תפוחי אדמה.  

 

 

 

הארוחה על כל מנותיה וכוס יין עולה 200 שקל לאדם. אפשר לבחור מנות מסוימות מהתפריט ולשלם לפי מנה אבל העסקה הכוללת הרבה יותר משתלמת ומעניקה חוויית טעמים רחבה.

הזמנת הארוחה נעשית בטל. 03-5211224