זמן צפון - חופשה של מוזיקה, קולינריה ומפלים שוצפים

 

סופי שבוע של מוזיקה, ארוחות גורמה, יין וטיולים בטבע שופע מים. מלון פסטורל כפר בלום עם אירועי מוזיקה וקולינריה.

 

חורף כזה בין הגליל העליון לגולן אפילו העגורים לא זוכרים כמוהו. תוסיפו לזה אווירה מחממת של  מופעים בקצב הלטינו הדרום אמריקאי וארוחות שף עם הרבה יין ומי צריך יותר מזה. מלון פסטורל כפר בלום ממשיך במסורת סופי השבוע המוזיקליים והשנה מתווסף לקונצרט הזה הטבע במלוא עוצמתו.

 

מופע לטינו דרום אמרקאי      צילום: רונית סבירסקי

 

שפעת המים בצפון תיכנס כנראה לדפי ההיסטוריה ומי שיצפה  בתופעה יוכל להגיד הייתי שם. המפלים בגולן שוצפים ולצדם מפלונים חדשים שלא היו שם מעולם. הנחלים עולים על גדותיהם ומציפים אזורים שלא זכו לראות נחל, מאגרי המים הפכו לאגמי ענק, הירדן קיבל צבע של קפוצ׳ינו ומאיים לשבור שיאי מפלס חדשים.

 

מפל נחל בזלת בגולן     צילום: רונית סבירסקי 

 

ארוחות שף ויינות גליליים

סוף שבוע מוזיקלי ״הרוח הלטינית״ נפתח במלון פסטורל בקבלת פנים שמתפרשת על פני ארבע שעות. אפשר לנשנש ממגוון סלטים טריים, ירקות מוקפצים, מרק ארטישוק, דים סאם צבעוניים ובהשראת דרום אמריקה גוואקמולי ונאצ׳וס ולכל זה מתלווה יין לבן או אדום של יקב אדיר.

 

מזנוני Finger Food    צילום: רונית סבירסקי

 

זו השנה השלישית שעל האופרה הקולינרית מנצח השף אוהד איבגי והוא מצליח להמציא את עצמו בכל פעם מחדש. האורחים לא מתנפלים על המזנונים שנראים כמו ציור אמנותי. הם עומדים ובוחנים את היצירה ושולפים ניידים כדי להראות גם לאחרים. החידוש שהכניס השף היה ה-Finger Food לצד מנות מהמטבחים הים תיכוני והבינלאומי אבל תמיד עם טוויסט מיוחד.

 

בסוף השבוע הדרום אמריקאי הוא שילב בין קלחי תירס לצ׳ילי קון קרנה. האמפנדס שלו קיבלו צורה של כדורונים פחוסים, אסאדו הוגש עם צימיצ׳ורי חריף ונקניקיות הצ׳וריסוס היו עוקצניות במידה הנכונה. בפרץ של השראה הוא צילחת לעיני האורחים מגדל שהורכב מארבעה נתחי חזה עוף וחזה אווז על הגריל וצייר על הצלחת משיחות מכחול בצבעי אדום וחרדל.

 

השף אוהד איבגי ומזנון הקינוחים     צילום: רונית סבירסקי

 

לכל אלה הצטרפו שני סוגי מרקים, תבשילי עדות, קדרות בשר, עופות, אורז אושפלו, תפוחי אדמה בטאבון, דגים על הגריל או בתנור. במזנון הפתיחים הוגשו נתחי טונה צרובה, מקרונים במילוי פטה כבד, עלי גפן על פלח אשכולית אדומה, סלטי חצילים בקונכיות זעירות. שפע הטעמים שמתפוצצים על הלשון אינם יודעים שובע וכל זה עוד לפני מזנון הקינוחים שעליו אחראית השף קונדיטורית נטלי קריידן. המגוון הוא בלתי ניתן להכלה לא בעין ולא בבטן אבל מספיק ללקט שנים שלושה דברים על פי הטעם המועדף והחגיגה מושלמת. שתי ארוחות הערב כוללות יין של יקב אדיר.

 

הופעות, קונצרטים, ספא וחמאם טורקי

החופשה אמנם מתמקדת בתכנים מוזיקליים אבל הקולינריה כבר הפכה לחלק בלתי נפרד מהחוויה הכוללת. עם סיום הארוחה עוברים לאולם קונצרטים מפואר שנחנך בשנת 2018 למופע מוזיקלי של להקה או זמר. התכנים משתנים בכל סוף שבוע וכוללים גם הרצאה שקשורה לנושא המרכזי וטיול בטבע בימי שישי בבוקר. השנה הטבע מהווה ערך מוסף שמשדרג את החופשה בצפון לאטרקציה בלתי נשכחת.

 

אולם הקונצרטים החדש    צילום: רונית סבירסקי

 

חדרי האירוח במלון טובלים בשפע של ירק, רחבות דשא ועצים גבוהי קומה. מחלונות החדרים נשקפים נופי הרי נפתלי, החרמון המושלג והרי הגליל. הלובי מעוצב בסגנון כפרי ובמרכזו בר עם תפריט חלבי, קפה מקצועי, עוגות, גלידות, משקאות אלכוהוליים, עיתונים ומגזינים. מתחם ספא וחדר כושר צמודים ללובי ולמסעדת המלון לאיזון הקלוריות. סאונה פינית, חמאם טורקי, מערת זרמים, חדרי טיפולים וחדר מנוחה פסטורלי עם חלון ענק שמשקיף אל הנוף הפתוח. בין הטיפולים המיוחדים ישנה מסכת קוויאר למיצוק עור הפנים, פילינג לבנדר, טיפול לצלילי פכפוך מי הירדן, נסך ראש גלילי ולא נעדר מקומם של הטיפולים הקלאסיים, שוודי, אבנים חמות, תאילנדי, איורוודה, שיאצו ונוספים.

 

חדרים מעוצבים בלב נופי הגליל

מלון פסטורל מציע לאורחים 68 חדרי דלאקס, 24 חדרי גרנד, 30 חדרי פרימייר, 45 חדרי בוטיק, 12 חדרי סופריור ו-10 סוויטות. בשנת 2017 הושלמה בניית 14 חדרי בוטיק שכל אחד מהם מתפרש על פני שטח של 40 מטרים רבועים. חדר אמבטיה רחב ממדים מעוצב בסגנון קולוניאלי עם אמבט צרפתי ועיטורי קרניז על הקירות והתקרות. דלת מחברת בין האמבטיה לחדר השינה מאפשרת לצפות בנופי הגליל והגולן תוך שכשוך במים. ריהוט קלאסי כפרי ושימוש בבדי טקסטיל משובחים מעניק לחדר מראה אירופאי קלאסי. כל חדרי המלון מאובזרים בעמדת קפה עם מכונת נספרסו וקפסולות לשימוש יומי, מקרר, כספת, טלוויזיה, חיבור לכבלים ואינטרנט אלחוטי חופשי.

 

חדרי בוטיק מעוצבים    צילום: רונית סבירסקי

 

במרחק הליכה קצרצר של 10 דקות מגיעים מהמלון אל טיילת הירדן ״שביל עמי״ המשתרעת כקילומטר וחצי בין כפר בלום לשדה נחמיה על הגדה המזרחית של הירדן. היא עוצבה בהשראת פסוקים מהתנ״ך ולאורכה ספסלי מנוחה, סככות גפנים ומפלון. בשישי בבוקר אפשר להצטרף לטיול מודרך באוטובוסים שהמלון מארגן כחלק מהאירוח או לצאת לטיול עצמאי לחוות את תוצאות החורף הגשום בנחלי ובמפלי הגולן.

 

מפלים שוצפים, מאגרי מים ונרקיסים

מפל עיט נמצא במרחק 45 דקות נסיעה מכפר בלום והוא גועש ורועש כמו שלא היה מעולם. צבע המים מושפע מהסחף שהמים מביאים איתם וצובעים בחום את המפל. משם מומלץ להמשיך דרומה על כביש 808 לכיוון חיספין על ציר המפלים ומאגרי המים. מפל נחל בזלת שוצף ממש על שפת הכביש בסמוך לגמלא. ניתן לצפות בו מרחוק או לרדת למסלול הליכה קצר עד למרגלותיו.

 

מאגר בני ישראל שהפך לאגם    צילום: רונית סבירסקי

 

הכביש עובר לצד מאגרי רוויה ודבש ומגיע לשלולית החורף בג'וריה שבימים יפים היא אתר פיקניק נהדר ובשיא החורף היא מציגה השתקפויות קריסטליות של העצים והעננים השטים בשמיים. בין העצים מציץ מאגר בני ישראל שהפך ממאגר לאגם ענק. כשנוסעים סביב היקפו של המאגר מגיעים לשמורת הטבע אחו נוב שבחודש פברואר מציגה מרבד נרקיסי בר יפיפיים ובחודש מרס מתחילה פריחת האירוסים. כדי שתוכלו לטייל בשטח רצוי להצטייד במגפי גומי ומעיל חם.

 

 שלולית החורף בג'וריה   צילום: רונית סבירסקי