סילבסטר על שפת האגם

מסעדת "תכלת" בבית גבריאל חוגגת ערב סילבסטר עם ארוחה זוגית בת 7 מנות, שמפניה וריקודים על מרפסת מול נופי אגם הכנרת

 

מסעדת "תכלת" שנפתחה בשיאו של קיץ 2011 על שפת אגם הכנרת בבית גבריאל תפסה את המקל בשני קצותיו. מיקום נדיר מצד אחד ומחירים שאינם מכאיבים לכיס מן העבר השני. פלג בכור, בעל המסעדה מוכיח ולא בפעם הראשונה שאפשר לתמחר מנות בצורה שפויה ולהצליח. אל פלג הצטרפה לאחרונה השפית נירה ברהון צאושו, שהייתה סו שף-קונדיטורית של משה שגב במסעדת "שגב הרצליה" עברה את ההכשרה במסעדת "ארזק" בספרד בעלת 3 כוכבי מישלן ועבדה אצל "אורנה ואלה" וב"מוסקט מצפה הימים". כיום, היא מנצחת על מטבח מסעדת "תכלת", אחראית על התפריט בעוד פלג בכור, שהיה מבעלי המסעדה "בקצה הנחל" בגינוסר, הוא הראש העסקי שמאחורי המיזם.

 

 מרפסת המסעדה מול נופי הכנרת      צילום: רונית סבירסקי

 

שבע מנות ושמפניה

ב-31 בדצמבר החל מהשעה 20:00 יתקיים במסעדה ערב חגיגי לקראת ראש השנה האזרחית. חגיגת הסילבסטר כוללת ארוחה זוגית בת 7 מנות וכוס שמפניה. מנת פתיחה לחמניית חמאה ושמן זית מתובל בבלסמי לצד מרק קרם ארטישוק מוקרם. מנות ראשונות: פלטת קנפס של פולנטה וכבדי עוף, סינטה כבושה ומוצרלה. מנת ביניים: ניוקי במילוי גבינות. אתנחתא של סורבה ולאחריה בחירת מנה עיקרית בין: פילה בקר, סלמון, פילה דניס, פרגיות או שרימפס. קינוח: פלטת פטיפורים מתוקה. שתייה: קרה או חמה וכוס שמפניה בחצות.

מחיר לסועד: 125 שקל. הזמנת מקומות מראש בלבד טל. 04-6709200 או 054-6242599

 

סטייק פילה       צילום: רונית סבירסקי

 

מגוון מנות במחירים נוחים

השפית ברהון-צאושו הוסיפה לתפריט המסעדה מנות מגוונות שמתאימות לקהל הרחב, לצעירים ולילדים. מנות קלות לצד מנות שף מושקעות שמתאימות למטיילים העוצרים על הדרך ויושבים במקום קסום על שפת הכנרת או לאלה שרוצים לבלות ערב נעים משולב בארוחה מושקעת, בקבוק יין עם נוף לאגם. בין המנות שנוספו לתפריט אפשר למצוא המבורגר איכותי, פיצות, מרק קובה סלק מהמטבח הביתי המסורתי וארוחות בוקר מול הים התכול במחיר של 60 שקל ליחיד או 90 שקל לזוג.

 

בילוי מושלם של ארוחה, סרט ואמנות

בית גבריאל הוא מקום שמשדר משהו שונה. יש בו שילוב של תרבות, אמנות, טבע, נופים ואווירה מיוחדת. המבנה האדריכלי מצליח להכניס אור נעים לחלל והחלונות הגדולים משקיפים אל האגם, צמחי הקנה והשמים הכחולים. על הקירות מוצגות תערוכות מתחלפות של ציורים ובאולמות מוקרנים מדי ערב סרטים עדכניים, סרטי תלת מימד, מופעים והצגות. ניתן לבקר גם ב"חדר השלום" שבו נחתם הסכם השלום בין ירדן וישראל. לנופשים שמטיילים באזור הכנרת או הגליל העליון זהו מקום נהדר לעצירה לבילוי תרבותי, לקפה ולקינוח איכותי או לארוחה משפחתית נעימה.

 

 

תפריט המסעדה הקבוע

תפריט המסעדה שמוגש בכל ימות השנה מאפשר למצוא מנות ראשונות של סינטה כבושה, מוצרלה קפרזה, פולנטה תירס עם כבדים מוקפצים וסלט קיסר מדהים, קנלוני, ניוקי ערמונים ופסטות לצמחוניים. בין הסלטים המיוחדים תמצאו סלט פאטוש לבנוני וסלט ירקות עשיר טרי ורענן. במנות העיקריות שזוכות להצלחה קונפי שוק אווז, ניוקי ממולא גבינות עם עגבניות מיובשות ושום קונפי, "פיש אנד צ'יפס" מסורתי או חזה עוף על הגריל. מנות הדגים כוללות: פילה סלמון על פירה עם רוטב שמנת פסטו, פילה דניס ופורל שלם עם רוטב יין בתנור, פילה בקר ברוטב חמוציות ויין, סטייק אנטריקוט משובח או שרימפס בחמאת לימון. מנות ילדים אטרקטיביות של שניצלונים וצ'יפס, ספגטי בולונז/עגבניות, שתייה וגלידה. במנות הפסטה: טריו קמפנלה ברוטב שמנת פטריות/רוזה/עגבניות, רביולי גבינות עיזים או בטטה, מאפה בטטה עם גבינת קממבר(לטבעונים בלי הגבינה)

 

קרפצ'יו בקר  צילום: רונית סבירסקי

 

קינוחים מותאמים לכולם

בין שפע הקינוחים תוכלו למצוא קרמבל תפוחים עם גלידת וניל, עוגת גבינה ושוקולד לבן, סופלה שוקולד חם לצד גלידת וניל, קסטת פרפה חלבה, סמי פרדו ברולה. ישנן גם מנות שמותאמות לאוכלי "פרווה", חולי צליאק ו"סכרתיים": סלט פרות העונה וסופלה שוקולד וגלידה ללא סוכר, מעדן שוקולד וקוקוס מרנג שוויצרי, קרם קוקוס ותפוז תותים ופסיפלורה (ללא חלב וגלוטן)

 

טל. 04-6709200