צלם: רונית סבירסקי
סדנאות סושי ומטבח יפני - מסעדת "מיאקו"

איך עושים סושי?

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "מיאקו" MIYAKO שממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן היא שחקן וותיק במגדר הסושי. שמונה שנים על הכביש בפינת דרך מנחם בגין וההלכה, הפכו אותה לחביבת אצולת הממון שעוסקת ביהלומים, נדל"ן ומלונאות. לפני שנה וחצי החליפה בעלים שבחרו בשף מורן גולדשטיין כמגלגל האולטימטיבי. הוא כמובן לא עושה את זה לבד ולצדו עומד צוות של מגלגלים תאילנדים שעברו את ההכשרה הנדרשת. שף יפאני לימד אותם את רזי המקצוע וגולדשטיין הוסיף את המגע האישי שלו.

 

סדנת סושי במסעדת "מיאקו" (צילום: רונית סבירסקי)

 

סדנאות למגלגלים מתחילים

החידוש שנולד לאחרונה ב"מיאקו" הן סדנאות להכנת סושי שמתקיימות אחת לחודש בהדרכתו של השף מורן גולדשטיין. הסדנאות כוללות רכישת ידע והתנסות אישית בכל שלבי הכנת הסושי. היפאנים מתייחסים בכבוד רב לתהליך הכנת הסושי וביפן מרשים לשוליית הטבח להכין אורז רק לאחר שלמד והתנסה בתהליך כמה שנים. גולדשטיין ינחה וילמד איך מכינים את האורז, כיצד מתאימים את סוגי הדגים למנות השונות, איך חותכים את הדגים והירקות וכמובן מהי הדרך הטובה ביותר לגלגל את הסושי והניגירי ואיך לקשט אותם. מחיר הסדנה 250 שקל.

 

מטבח יפאני עם מגע מערבי

אלה שמעדיפים לקבל את המוצר המוגמר מבלי לטרוח סביבו יכולים לבקש תפריט לאכול מהמגוון הרחב של מנות הסושי, הסשימי, המרקים, הסלטים, הדגים ונתחי הבקר שהצוות מכין לעיני הסועדים. הצצה לתפריט מגלה מנות כמו מרק אודון ירקות בטמפורה (44 שקל), סלט היזיקי שמורכב מאצות היזיקי, נבטי חמניה ברוטב מיסו ושברי בוטנים (44 שקל), קאצ'ו ראצ'ו – חזה עוף במעטפת פנקו (62 שקל), טטאקי טונה – נתח טונה צרובה ברוטב טטאקי (72 שקל) ויודעי דבר יודעים לספר שב"מאיקו" מקפידים על קניית טונה משובחת.

 

מנת ה"הינומארו" (צילום: רונית סבירסקי)

 

פיצפוצים בפה

יש בתפריט מנות קלאסיות של גיוזה (28-25 שקל), מרק מיסו (20 שקל) סלט ירקות קצוץ עם דג נא (40-30 שקל) ולאחרונה החלו ליצור שילובים חדשים של מזרח-מערב כמו טחינה עם מיסו ולקינוח מלבי יפאני. אבל אם תשאלו את הלקוחות הוותיקים שמכירים את התפריט על כל גווניו הם יגידו לכם ללכת על ה"מייאקו ריינבו" ועל ה"הינומארו". מדובר בשתי מנות צבעוניות שמצליחות להתפצפץ בפה בשלל טעמים. ה"הינומארו" יוצר את תחושת הפיצפוצים בזכות הטוביקו הירוק שהוא ביצי דגים ירקרקות שמצטרפות לטונה, אבוקדו ומעט אורז והם מגולגלים במעטפת סלמון במקום באצה (8 יחידות – 60 שקל). מנת ה"מיאקו ריינבו" מרמזת בשמה על צבעוניות של קשת בשמיים והיא מורכבת מסלמון, אבוקדו וטונה אדומה (8 יחידות – 50 שקל). שתי המנות האלה מתאימות במחירן יותר ליהלומנים מאשר ליושבי האוהלים אבל הן בהחלט טעימות להפליא.

המסעדה כשרה ללא תעודה. פתוחה בימים ראשון-חמישי 22:00-10:00. הסדנאות בתיאום מראש. דרך מנחם בגין 7, רמת גן. טל. 03-6128664