תכלת על ים כנרת

תכלת על ים כנרת

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדת "תכלת" שנפתחה בשיאו של קיץ 2011 על שפת אגם הכנרת בבית גבריאל תפסה את המקל בשני קצותיו. מיקום נדיר מצד אחד ומחירים שאינם מכאיבים לכיס מן העבר השני. רן שגיא, השף, ופלג בכור, בעלי המסעדה מוכיחים ולא בפעם הראשונה שאפשר לתמחר מנות בצורה שפויה ולהצליח.  רן שגיא, שהיה שף ובעלים של מסעדת רוטנברג באתר  "גשר הישנה",  אחראי על התפריט ואילו פלג בכור, שהיה מבעלי המסעדה "בקצה הנחל" בגינוסר, הוא הראש העסקי  שמאחורי המיזם.

 

מסעדת תכלת בבית גבריאל

 

ארוחה, סרט והצגה

בית גבריאל הוא מקום שמשדר משהו שונה. יש בו שילוב של תרבות, אמנות, טבע, נופים ואווירה מיוחדת. המבנה האדריכלי מצליח להכניס אור נעים לחלל והחלונות הגדולים משקיפים אל האגם, צמחי הקנה  והשמיים הכחולים. על הקירות מוצגות תערוכות מתחלפות של ציורים ובאולמות מוקרנים מדי ערב סרטים עדכניים, סרטי תלת מימד, מופעים והצגות. ניתן לבקר גם ב"חדר השלום" שבו נחתם הסכם השלום בין ירדן וישראל. לנופשים שמטיילים באזור הכנרת או הגליל העליון זהו מקום נהדר לעצירה לבילוי תרבותי, לקפה וקינוח איכותי או לארוחה משפחתית נעימה.

 

ממולאים עם קוקוס וקציצות שוודיות

בתפריט אפשר למצוא מנות ראשונות של קציצות שוודיות מצוינות ברוטב טבסקו עוקצני (32 שקל), פטה כבד עוף עדין עם ריבת תאנים (29 שקל), ממולאים צמחוניים בקוסקוס שהוא טוויסט מעניין (29 שקל) קרפצ'יו בקר (40 שקל). יש פסטות במחירים של 38-30 שקל למנה גדולה ומנות צמחוניות של קיש או לזניה (45 שקל).  בין הסלטים הלא שגרתיים תמצאו סלט דאל עם עדשים מונבטות וירקות, סלט נקטרינות וסלט טופו (32-29 שקל). מנות מוקפצות של נודלס בסגנון תאילנדי, חזה עוף טיקה מסאלה, פרגיות בתיבול יפאני או אצבעות דג ואורז בתיבול הודי (45 שקל).

 

פילה בקר

 

מחירים שפויים

המנות העיקריות כוללות: רצועות שייטל ברוטב פלפל ופטריות יער (51 שקל), קונפי שוק אווז ברוטב חמוציות (62 שקל) פילה בורי על מצע חציל וטחינה גולמית (55 שקל), פורל בעישון ביתי קל ברוטב יין לבן (65 שקל) פילה בקר צלוי במחבת ברוטב יין אדום, חומץ בלסמי ופירות יער (85 שקל) סטייק אנטריקוט של 300 גרם (95 שקל).

 

קינוחים לכולם

בין שפע הקינוחים תוכלו למצוא פאי תפוחים עם גלידת וניל, עוגת גבינה ושוקולד לבן, סופלה שוקולד חם לצד גלידת וניל, קסטת פרפה חלבה, עוגיות טחינה ושוקולד מריר. ישנן גם מנות שמותאמות לאוכלי "פרווה", חולי צליאק ו"סכרתיים": מלאבי חלב סויה ושיזף אפוי (פרווה),  פרופיטרול במילוי גלידה ללא סוכר ורוטב שוקולד ללא סוכר. מחירי כל הקינוחים 25 שקל.

 

מלאבי חלב סויה ושזיף אפוי  

 

עסקיות במחירים של 75 שקל או 85 שקל מוגשות בימי שני מ-11:00 עד שישי ב- 17:00. המסעדה פתוחה ראשון-שבת 23:00-11:00

 

בית דניאל (צמח) על שפת הכנרת, טל. 057-9345545