צלם: אנטולי מיכאלוב
"תאיו" שף דגים

שמש ודגים

מאת: עינת לוי

 

על קו המים בחוף הדרומי של בת ים, במבנה המחולק לדק רחב ידיים על רצועת החוף, מסעדה סגורה וממוזגת וחדר פרטי למעוניינים, שוכנת לה מסעדת השף דגים "תאיו" (שמש ביפנית). תאיו לוקחת את הקונספט המוכר של מסעדות הדגים, שבדומה לה ממוקמות על חופו של הים התיכון, ומציגה קונספט קצת אחר בארוחת דגים שהיא גורמה. המסעדה מציעה ארוחת דגים הכוללת את המנה הראשונה במחיר המנה העיקרית, כך שניתן ליהנות מארוחה שלמה במחירים של 89-69 שקלים. לצד מנות גדולות יותר שעשויות להשביע שני אנשים בקלות.

  

קבבוני דניס מדויקים

מנת הפתיחה הבולטת והמוצלחת ביותר הייתה קבבוני דניס מתובלים ובמידת עשייה מדויקת שהוגשו ברוטב טחינה ונחטפו מיד. עוד מנות פתיחה בולטות היו קרפצ'יו פילה בקר שההצלחה העיקרית שלו נובעת מגבינת הפרמזן שפוזרה עליו והפוקצ'ה שהוגשה לצידו. פטה כבד אווז שמוגש כמוס נימוח בליווי ריבת בצל ולחם קלוי. וחציל בלדי עם טוויסט של סלסה עגבניות ושום שמשדרגת את החציל המוכר שטבל גם בטחינה מתובלת היטב.

 

קבבוני דניס (צילום: אנטולי מיכאלוב)

 

מנות הפתיחה הפחות מוצלחות שנפלו בצלחתי: סביצ'ה סלמון שהוגש בצורה צבעונית ואסתטית, כיאה למסעדת שף, היה מעט מאכזב שהטעם העיקרי שעלה מהתיבול שלו הוא של סלט ירקות קצוץ. פטריית פורטבלו במילוי גבינת עיזים וגמבה קלויה, כאן אוסיף גילוי נאות ואספר כי חברי לשולחן מאוד פירגנו למנה שלטעמי הייתה סתמית ולא מוצלחת. 

  

שלל דגת הים

אם נעבור למנות העיקרית, אהיה חייבת לפתוח דווקא במנות פירות הים שהוגשו לשולחן. נכון במסעדת שף דגים עסקינן, אך לטעמי הם הצליחו הרבה יותר בתחום המקביל. צלחת ענק של קוקטייל קוקי סאן ז'אק, צדפות וונגלי, שרימפס וקלאמרי ברוטב חמאה ושום הונחה על שולחננו ולא היה מרכיב אחד בצלחת שאפשר להגיד עליו כי בושל יתר על המידה. כול המרכיבים התמזגו עם הרוטב בצורה מושלמת. כך גם מנת השרימפס הקלאסי ברוטב שמנת שום ויין, שלחובבת שרימפס שכמוני אין מילה רעה לכתוב עליה.

 

קוקטייל פירות ים ברוטב חמאה ושום (צילום: אנטולי מיכאלוב)

 

לחובבי המטוגנים, פלטת מטוגנים המורכבת מלוקוס מטוגן וברבוניות מטוגנות (חיבור של שתי מנות יחדיו), המוגשות בליווי רוטב שום לימון כמטבל. די מזכיר מנת Fish & Chips אותנטית, שצללה עמוק בשמן. מוגש בליווי ירקות מאודים. דג הלוקוס, שהיה מקור גאווה לשף היה די מאכזב. הוא הוגש שלם ונחתך שסעים לכל אורכו, תובל בשום לימון ועשבי תיבול. נדמה היה שמישהו שכח את הלוקוס המסכן בתנור, והוא הוגש לנו עשוי יתר על המידה.

 

שוקולד, תותים ופאי תפוחים

איך אפשר לסיים בלי משהו מתוק. טריפל קרמבו שוקולד, שלוש פירמידות שוקולד, עשויות במרקם קרמבו משובח ומוגשות בשלושה טעמים: שוקולד קפה, שוקולד בלגי ושוקולד לבן כאשר המוצלח מבין השלושה הוא השוקולד קפה שטעמו יותר מוכר לנו כמוקה. קדאיף תותים, אטריות קדאיף עטופות בקרם מסקרפונה ורוטב תותים טריים, עשוי באיזון מושלם בין המתיקות של התותים לשמנת של המסקרפונה. פאי תפוחים, שניכר עליו כי נאפה באותו היום, עם בצק נימוח שספג בשלמות את טעם התפוחים, הוגש עם גלידה וניל.

 

פאי תפוחים (צילום: אנטולי מיכאלוב)

 

המסעדה מציעה לצד תפריט הדגה היומי גם מגוון בשרים, גם הם כלולים בהצעה המשתלמת והמפתה של מחיר אחיד למנה ראשונה ועיקרית. האווירה מזמינה ומרגיעה. אם בחרתם לברוח מהלחות של הדק לא תיפרדו מהים כיוון שהמסעדה מרושתת חלונות הפונים לים. שווה בדיקה.

 

תאיו שף-דגים, החוף הדרומי, בת ים, טלפון: 03-6565650