צלם: דן פרץ
"קאנלה" הירושלמית הכשרה חוגגת יום הולדת 4
צלם: דן פרץ
קאנלה - חלל המסעדה
צלם: דן פרץ
השף ליאור חפצדי
צלם: דן פרץ
סאשימי סלמון, עגבניות וצנוניות
צלם: דן פרץ
דואט קרפצ'יו עם לשון בקר צרובה
צלם: דן פרץ
רביולי וסלק צלוי

תפריט יום הולדת

מאת: רונית סבירסקי

 

מסעדה "קאנלה" (Canela) שנפתחה לפני 4 שנים בירושלים חוגגת יום הולדת. לשם כך הוכן תפריט חורפי ומנות ששואבות את השראתן מהמטבח הצרפתי העילי ונותנות את הטון לקולינריה הירושלמית הכשרה. סימו טובול ודרור מזור השקיעו במסעדה שלהם מעל חצי מליון דולר. ריהוט עור מודרני, שאנדלייר ענק שמשתלשל בין שתי הקומות מעל הבר ופסנתר כנף לבן שמשמש בערבים נבחרים כמוסיקת רקע.

 

נתחוני לשון בקר בטעם של מדורה

ליאור חפצדי השף, שהחל את דרכו במסעדה כסו-שף גיבש את התפריט תוך שהוא מדקדק בפרטים הקטנים ביותר של כל מנה. בין המנות הראשונות הבולטות ניוקי מטוגן קלות מוקפץ עם ערמונים וחלב קוקוס. מנה נוספת הפתיעה עם בשילוב של קרפצ'יו בקר עם נתחוני לשון בקר דקיקים בטעם של מדורה שהחליפו את הפרמז'ן. מנת הסשימי בלאדי עם זעתר טרי, שאלוטים, כוסברה, צנוניות וצנוברים עושה חגיגת טעמים בחלל הפה. בעיקריות: הצטיינו פילה דג ים על מחית ארטישוק ירושלמי חמצמץ ברוטב יין לבן מתקתק, תבשיל קדרה שהוגש במחבת לוהטת ופילה בקר צרוב עם ארטישוק ירושלמי צלוי.

  

יינות מהמרתף הפרטי לאניני הטעם

לארוחה מתלווה תפריט יינות מגוון הכולל יינות מיקבי בוטיק ישראליים ביניהם קטלב, יתיר ויקבי רמת הגולן. היינות מאוחסנים במרתף המסעדה הפרטי ולאניני הטעם מחביאים כמה יינות מיוחדים מהאוסף הפרטי של המסעדה, הכוללים בצירים מובחרים ומהדורות מבוקשות.

 

חדר לאירועים פרטיים

בקומה השנייה של המסעדה שינו מתחם המתאים לאירועים עד 100 איש.  עיצוב הקומה מעניק למתארח אוירה חמימה ויוקרתית.  הקומה השנייה צופה אל הראשונה דרך התקרה הפתוחה שתחומה בקירות זכוכית. כמו כן מציעה המסעדה  חדר VIP המאפשר אירוח עד 16 איש ומשמש לפגישות עסקיות או ארוחות אינטימיות.  

 

מבחר מנות מהתפריט הערב של Canela:

 

ראשונות

ריזוטו דלעת ואספרגוס עם יין לבן וקרם טופו 56 ₪

מח עגל צרוב בציר בקר, איולי פטריות פורצ'יני 57 ₪

סשימי דג ים, וואסבי עדין, בלסמי מצומצם ובייבי בוק צ'וי 57 ₪

רביולו סלמון מאודה וקונפי בצל 48 ₪

שקדי עגל צרובים על קרם כרישה ודבש עם בריוש קלוי ומיקרו עלים       68 ₪

  

עיקריות

פילה סלמון בגריל בזיגוג דבש ותימין לימוני 98 ₪

חזה עוף בשום קונפי וגרידת לימון, עשוי בגריל על מבחר ירקות צלויים 88 ₪

ניוקי מוקפץ בשמן זית, זוקיני, שום, עגבניות טריות ובייבי בזיליקום 76 ₪

אנטריקוט בגריל, פירה תפוחי אדמה ורוטב פלפלת         128 ₪

פילה בקר ברוטב יין עם קרם בצלים ושאלוט מזוגג         144 ₪

תבשיל בקר עם מייפל, צימוקים, חמוציות ולימון כבוש 98 ₪

דג שלם אפוי בתנור על מצע תימין ברוטב שמן זית ולימון 98 ₪

כבדי עוף בגריל עם שאלוטים צלויים, פירות יבשים ודמי גלס 78 ₪

 

כשר בהשגחת הרבנות ירושלים. כתובתנו: רח' שלומציון 8, ירושלים. טלפון: 02-6222293, פקס: 02-6223362. שעות פתיחה: א'- ה 15:30- 12:00 ,23:00- 18:00. מוצ"ש- שעה לאחר צאת השבת.