צלם: רונית סבירסקי
סקאלה 2
צלם: רונית סבירסקי
סקאלה 3
צלם: רונית סבירסקי
סקאלה 5
צלם: רונית סבירסקי
סקאלה 1
צלם: רונית סבירסקי
מסעדת סקאלה, מצודת דוד ירושלים
צלם: רונית סבירסקי
סקאלה 6

מסעדת סקאלה, מצודת דוד ירושלים SCALA (המסעדה נסגרה)

מאת: רונית סבירסקי

 

ממוצע לסועד - כ-170 שקלים לאדם (לראשונה, עיקרית, קינוח וכוס יין).

מנת דגל - קרפצ'יו סינטה עם עגבניות שרופות, בשר חציל, קרוטוני חרדל שמן בזיליקום וזרעי עגבניות.

קוקטייל פופולארי - מרטיני יבש.

יתרון בולט - אף אחד לא יכעס עליכם אם תזמינו רק משקה, או כוס ויסקי עם מנה ראשונה.

 

סומיילה בכפפות לבנות מסביר באדיבות כשידו השמאלית מקופלת מאחורי גבו ממה קוקטל הקוקטייל.

הוא ניגש אל בר משקאות שכולו שקוף מחכה לברמן שיכין את המשקה, מניח את הכוס על טס מתכת וחוזר

אל הסועדים. נעימות ג'אז מעודנות מתנגנות ברקע, לחם אגוזים עטוף במפית לבנה מצטרף אל הקוקטייל.

 

העיצוב אירופאי שייך למגע ידו של האדריכל האיטלקי, פיירו ליסוני. עץ, זכוכית ושיש איטלקי. קירות מחופים בעץ, מקרר יין מזכוכית נמתח מן הרצפה עד התקרה וחלונות זכוכית משקיפים אל נוף ירושלמי. השלד הראשוני של התפריט נקבע על ידי השף מאיר אדוני. בפועל מנצח על הכלים השף אורן ירושלמי שעבד עם אדוני בכתית.  הכיוון הקולנרי הוא ים תיכוני-צרפתי.

תפריט

בין המנות: גלדי בצל במילוי בשר טלה על מצע עדשים שחורות וירקות שורש (48 ש"ח)

             שקדי עגל עם פלפל שושקה, גרגרי חומוס ספרדי וקרם חצילים שרופים (68 ש"ח)

             רביולי זנב שור עם פטריות פורצי'ני, כמהין וסלק עלים (78 ש"ח)

             דניס צרוב במחבת עם קונפי עגבניות, פלפלים קלויים, חצילים וזיתים ירוקים (95 ש"ח)

קינוחים:   קומבינציית שוקולד - ביסקוויט נוגט פריך, מרקיז שוקולד, טוויל פולי קקאו, מקרון שוקולד

             וסורבה שוקולד (38 ש"ח)

             רביולי תמרים לחים עם אגוזי פקאן, מרק, ערמונים, קציפת הל וטימין (38 ש"ח)

             ברולה שוקולד בקליפת ביצה, באוניס, בננות בקרמל ו"שוט" פופקורן (38 ש"ח)

 

מלון מצודת דוד, רחוב המלך דוד 7 ירושלים, טל. 02-6212030. מסעדה כשרה.