צלם: PHOTOUR
IMG_8086
צלם: PHOTOUR
lilosh 1
צלם: PHOTOUR
לילוש - שפית על הגלים
צלם: PHOTOUR
lilosh 2
צלם: PHOTOUR
lilosh 4
צלם: PHOTOUR
IMG_8098

לילוש - שפית על הגלים

מאת: רונית סבירסקי

 

ליאת בלילטי אכלה מוס שוקולד בגיל 3 במסעדת הדגים ופירות הים בירושלים, שהייתה בבעלות אביה. חיי המסעדנות ליוו אותה מילדותה עד בגרותה. בשנים שלמדה באוניברסיטה סוציולוגיה וניהול המשיכה לעזור במסעדה וסייעה לבשל בבית. ארוחות משפחתיות בבית מרוקני היו כמו אירוע קייטרינג שהיא לקחה בו חלק. כשהצטרפה לקיבוץ מצפה שלם בישלה גם לחברי הקיבוץ. את בית הקפה הראשון שלה פתחה ב-1999 באבן גבירול ואחרי שנה תכננה ללמוד בישול בניו-יורק אלא שמצאה את עצמה עובדת בעיר הגדולה כסו-שף במסעדת פיוז'ן צרפתית. תוך ארבעה חודשים החליפה את השף שעזב. אחד מבעלי המסעדה ממוצא איטלקי הציע לה לפתוח קפה שמתמחה בכריכי פניני. הוא שלח אותה להשתלם והיא ניהלה את מסעדת הפניני הראשונה בניו-יורק.

המסעדה מבוססת על לחם פניני איטלקי עם מילויים שונים, שנעשה ככריך חם בטוסטר. כשחזרה לארץ בשנת 2004 פתחה מסעדת פניני והקימה חברת קייטרינג שמתמחה בארוחות צרפתית, מרוקניות ואיטלקיות. היא מתאימה את עצמה לטעם הלקוח ומקפידה על עיצוב והגשה לפי כל כללי הטכס הבינלאומיים.

 

ארוחה על יאכטה

הזוג מגיע אל המרינה בתל-אביב ליאכטה של דנית כדי לבלות בשייט רומנטי. על הסירה מחכה ארוחת גורמה שנמשכת אל תוך השקיעה. ליאת מגישה אפרטיף לפתיחה וכמנה אחרונה מרנג של פבלובה בצורת גליל שבתוכו מסתתר מכתב מגולגל "התנשאי לי" או כל הצהרת אהבה אחרת. הצעה נוספת ייחודית לליאת היא לסגור את המסעדה שלה "לילוש" ברחוב פרישמן בתל אביב לארוחה זוגית. ארוחת בוקר מוקדמת לפני 9.00 וארוחת לילית אחרי 24.00. לפזר ורדים על הרצפה, להדליק שפע של נרות, מוסיקה איטלקית או צרפתית ברקע וארוחה שמוגשת לזוג בלבד.