צלם: Ronit Svirsky
תו סגול מותאם לענף המלונאות בישראל - מסכות, ריחוק חברתי ואכיפה מוגברת
צלם: Ronit Svirsky
פינות ישיבה מבודדות
צלם: Ronit Svirsky
סלמון כמנת ביניים בהגשה במלון מגדלה
צלם: Ronit Svirsky
מרפסת פרטית
צלם: Ronit Svirsky
ארוחת ערב בהגשה אישית לשולחן
צלם: Ronit Svirsky
ארוחת בוקר בצלוחיות אישיות

אושר תו סגול מותאם למלונות בישראל 

 

מאת: רונית סבירסקי

 

איך תראה חופשת הקיץ על פני ההנחיות החדשות? אכיפה מוגברת, שמירת ריחוק חברתי, חובת מסכות, ללא ברים ומועדוני לילה. יותר שעות לארוחות, הרחבת מרחקי ישיבה ומניעת כניסת אורחים מבחוץ.

 

עמדות הגשה במלון אדמונד     צילום: רונית סבירסקי

 

לאחר סיעור מוחות בין צוותי משרד התיירות, התאחדות המלונות ומשרד הבריאות, בהמשך להחלטת הממשלה, אושר סופית תו סגול מותאם המיועד לענף המלונאות בישראל. התו קובע שורה של הגבלות נוספות מעבר להנחיות הקבועות בתו הסגול הרגיל, אשר מטרתן העיקרית היא שמירה על המשך פעילות הענף, לצד שמירה על בריאותם של האורחים ועובדי בתי המלון כאחד.

 

מנות אישיות לכל סועד    צילום: רונית סבירסקי 

פרטי התו הסגול המשודרג

  1. ביצוע רישום אורחים בכניסה למלון וכן בכניסה לחדרי האוכל.
  2. אכיפה קפדנית של חבישת מסיכה ברחבי המלון, לרבות חדרי אוכל, לובי ומרחבים ציבוריים.
  3. במידה ואורחים לא יענו להוראות צוות המלון - תוזמן משטרה/פיקוח עירוני.
  4. מניעת כניסה של אנשים שאינם אורחי המלון - שהייה במלון תתאפשר אך ורק לאורחי המלון. לא תתאפשר כניסה מבחוץ ומאבטחים יאכפו את ההנחיה בכניסה.
  5. הקפדה על הפרדה מקסימלית בין אורחים לעובדי המלון במהלך כל השהות, משלב הצ'ק אין ועד הצ'ק אאוט ולרבות בעת מתן השירות לאורחים. ניקוי החדרים יתבצע רק כשהם ריקים מאורחים.
  6. סגירת ברים ומועדוני לילה לאלתר.
  7. הגדלת המרחקים בין המשפחות הגרעיניות בלובי ובחדרי האוכל ל-2 מטרים.
  8. הרחבת שעות פעילות חדרי האוכל: ארוחות בוקר יתקיימו משעה 7:00 עד 12:00. ארוחות הערב משעה 18:00 עד 22:00.
  9. הגבלת מספר הסועדים בחדר האוכל ל- 35% מהתפוסה המותרת (סעיף זה כפוף לאישור הממשלה).
  10. הרחבת שטח ההושבה בזמני הארוחות - ההושבה תורחב גם לשטחי הפאטיו והגינה.
  11. הגברת האכיפה על חבישת מסיכות ושמירת מרחקים במהלך עמידה בתור לעמדות ההגשה בשעות הארוחות. 

שמירת מרחק של 2 מטרים    צילום: רונית סבירסקי

|
|
|
|