צלם: אורי אקרמן
מלון איילנד בנתניה - 137 סוויטות בשחור-לבן מול הים
צלם: אורי אקרמן
סלון בסוויטת דופלקס
צלם: רונית סבירסקי
מרפסת מול הים
צלם: רונית סבירסקי
השף עודד סיידא
צלם: רונית סבירסקי
אסאדו בבישול ארוך
צלם: רונית סבירסקי
מזנון מנות ראשונות

מלון איילנד בין מים לשמים

מאת: רונית סבירסקי

 

מחלונות מלון "איילנד" בנתניה רואים רחוק, רואים כחול. הוא צמוד לקו החוף ומשקיף אל מימי הים התיכון ורצועת החוף הזהובה שלו.

 

מרפסות מול הים      צילום: אורי אקרמן

 

בקו הרקיע

29 קומות נישאות מול קו המים ובכל אחת מהן סוויטות רחבות ידיים מרוהטות בשחור-לבן ובשיק צרפתי אלגנטי. מלון "איילנד" הוקם ב-2010 בדגש אדריכלי שמתכתב עם הים. כל הסוויטות פונות לנוף הפתוח ומאובזרות בחלונות ענק לכיוון הים. מקומה 29 נשקף נוף בדומה לזה שרואים מתא טייס של מטוס קל כשהציפורים מעופפות מול החלונות.  גם השטחים הציבוריים מתוכננים עם חלונות גדולים כך שניתן לשבת בלובי ולצפות אל הבריכה החיצונית ואל קו המים. ממיטות השיזוף החדשות והערסלים הגדולים של הבריכה נשקפים רצועת החוף, הטיילת, אדוות הגלים והשקיעות.

 

בריכה חיצונית    צילום: אורי אקרמן

 

המלון החליף את חברת הניהול שלו ב-2017 והוכנסו בו שינויים מרעננים. בית הקפה הפך ל- Emmy's art Café בניצוחו של השף עודד סיידא.  לקפה האיכותי והארוחות הקלות הצטרפו מקרונים, טרפלס, מעדן שוקולד בצורת שפתיים, מרנגים, עוגות ועוגיות. כניסתו של השף עודד סיידא שהיה בעבר בעל מסעדות משלו ושותף של רושפלד באחת מהן מהווה תפנית גם בתחום הקולינריה של המלון. מסעדת המלון שתופעלה על ידי גורם חיצוני נמצאת היום בבעלות המלון ועל ארוחות הערב מופקד סיידא.

 

מקרונים וטרפלס בקפה    צילום: אורי אקרמן

 

 

שף פרטי

סיידא מביא אתו מטבח ישראלי עם נגיעות אירופאיות והשפעה מהמטבח הטוניסאי שספג בבית. בערבי שישי הוא מציג מבחר מרשים של סוגי בשרים בשילובי טעמים מיוחדים. תבשיל בקר עם ערמונים ובמיה קלויה, שוק אווז נימוח ומתקתק, פרגית במילוי אורז ובשר, אסאדו עסיסי, נתח סינטה עשוי במדויק שנפרס לעיני הסועד. לצד כל אלה מוגש מזנון עשיר של סלטים טריים, חציל על האש, טחינה תוצרת בית, מאכלים מהמטבח היהודי המסורתי ושני סוגי מרקים. מזנון הקינוחים מעוצב במנות אישיות וביניהם טרפלס משוקולד בלגי עשיר ושפע של פירות טריים. סיידא משמש גם כשף פרטי לאורחים שמעוניינים לאכול בסוויטה האישית.

 

 נתח סינטה בארוחת הערב    צילום: רונית סבירסקי

 

ספא המלון שהופעל על ידי גורם חיצוני עבר לניהול המלון ונמצא בימים אלה בתהליך של שדרוג. לצדו פועלים שני מתחמי ספורט משוכללים ומודרניים. חדר כושר עם ציוד מתקדם והליכונים, ומחלונותיו צופים אל הים. חידוש נוסף הוא חדר אימון קבוצתי שכולל מכשירי ספינינג, אימוני יוגה, פילטיס, אירובי, זומבה ו-TRX. בעונת הקיץ פותחים את שער הכניסה האחורי של המלון שצמוד לטיילת נתניה וממנו אפשר לצאת לטיול רגלי, לשחות בים או לשבת באחד מבתי הקפה או המסעדות, שנמצאים במתחם הצמוד למלון. קפה לנדוור, מסעדת לחם-בשר, בר צ'אביס שמציע המבורגרים ובירות, גלידת אמיליה האיטלקית עם יוגורטים טבעיים, קו האופק מגיש ארוחות חלביות קלות, קפה ומיצים טבעיים ומסעדת פיצה שופ שמציעה פיצות ופסטות.

 

קו החוף והטיילת צמודים למלון    צילום: רונית סבירסקי

 

 

סוויטות בשחור-לבן

במלון 137 סוויטות מדרגת דלאקס שכוללת חדר שינה אחד, גרנד דלאקס עם שני חדרי שינה, דופלקס שבו חדר השינה נמצא במפלס עליון ועד גרנד דולפקס שכולל שני חדרי שינה. הקו העיצובי השולט הוא בגווני שחור ולבן בשילובים של מתכת ועץ. המראה נקי ואלגנטי, ספות עור לבנות וכריות שחורות, שולחנות לאק לבנים נמוכים, רצפת גרניט לבנה, קירות בגוון שמנת וחלונות זכוכית ענקיים שפונים אל הים מכוסים בווילונות עדינים המופעלים במנגנון חשמלי. לכל היחידות מרפסת צמודה פתוחה אל הנוף.

 

 חדר שינה ביחידת דופלקס    צילום: אורי אקרמן

 

ביחידות הדופלקס ישנו מטבחון מאובזר במקרר, מיקרוגל וכיריים. בחלל הסלון שולחן אוכל ושולחן אוכל נוסף במרפסת לצד מיטות שיזוף.  2 חדרי אמבטיה, אחד בכל קומה שגם הם בגווני שחור  ולבן. מדרגות מובילות אל הקומה העליונה שמתוכננת כחדר שינה זוגי רומנטי ממנו משקיפים אל גלי הים ללא כל מאמץ הישר מהמיטה. רק מים ושמים ללא שום גורם מפריע שמסתיר את הנוף.

 

טרקלין עסקים   צילום: אורי אקרמן

 

לאורחי המלון מוצעת חניה חינם בחניון תת קרקעי של המלון, לאנשי עסקים מוצע טרקלין עסקים שקט מרוהט בעיצוב אירופאי ומצויד במחשבים ואינטרנט, לשומרי מסורת יש בית כנסת ולקטנים מועדון ילדים מצויד במשחקי מחשב וצעצועים.  סניף של חברת השכרת הרכב AVIS  פועל בצמוד לקבלה ומאפשר לקחת ולהחזיר את הרכב במלון.