חופשי לא רק על הבר

מאת: רונית סבירסקי

 

בתוך ים המסעדות שמתהדרות בנוצות "מסעדת שף" ישנה אחת שמכריזה "אני לא". דובנוב 8 בתל אביב, שעומדת על תילה כבר 12 שנים, וזו תופעה ייחודית בפני עצמה, אומרת לסועדים "תרגישו חופשי אצלנו". אם תרצו לקפוץ לקפה לפני או אחרי הצגה, לקבוע פגישת עבודה על קערת סלט או לשנות משהו במרכיבי המנה, אף אחד לא יחמיץ פנים. הם יודעים לחייך, לשרת, לקבל כל אחד על גחמותיו וגם זה נדיר בימינו.

 

חריימה מרוקאי בדובנוב 8   צילומים: שירה רז

 

שחקנים ופרלמנטים

השילוב של קפה-מסעדה באחד ממרכזי הבילוי הסואנים בעיר מושך לדובנוב 8  קהל קבוע והרבה שחקנים וסלבריטאים. הכל קרוב אליהם, הקאמרי, האופרה, שרונה, הבימה, בתי המשפט ומוזאון תל אביב לאמנות וכזה הוא קהל הסועדים, שמורכב מבליינים, אנשי עסקים ושחקנים ידועים. ארוחות הבוקר של ימי שישי צבעוניות עוד יותר. מלאנג' של פרלמנטים עם קהל תל אביבי שמחפש קצת שמש ובילויים. יושבים בחצר פנימית ירוקה בצל שמשיות ולהעלאת מצב הרוח הוסיפו לאחרונה לארוחות הבוקר קאווה או מימוזה על חשבון הבית.

 

ארוחת הבוקר היא בסגנון ישראלי ליחיד או לזוג כוללת חביתה לבחירה, גבינות וממרחים וריבה ביתית בשלל טעמי פירות. ארוחת הבוקר כוללת מוזלי אישי ויש גם ארוחת מוזלי עם מגוון פירות העונה וגרנולת הבית. השקשוקאים יוכלו לנשנש שקשוקה במחבת לוהטת, שקשוקה בלקנית או שקשוקה מרגז חריפה. ארוחות הבוקר מוגשות מדי יום בשבוע כולל שישי - שבת בין השעות 12:30-8:30 במחיר 102 שקל לזוג.

 

 

ארוחת בוקר וקאווה על חשבון הבית    צילומים: שירה 

 

בר סלטים

בשעות הצהרים נפתח בר סלטים שמאפשר לאכול סלט גדול המורכב מבחירה אישית של כל סועד. מזנון הסלטים עשיר וכולל עדשים, גרגרי חומוס, שעועית ירוקה, אפונה, תפוחי אדמה מבושלים, פלפלים קלויים, חסות מסוגים שונים, נבטים, נבטוטים, אגוזי פקאן, חמוציות, עגבניות שרי, סלק וירקות שונים. המחיר 35 שקל ואם רוצים לשדרג אפשר להוסיף עוף קר או חם, מוצרלה, ארטישוק, סלמון מעושן, טופו, טונה, פטה, ביצה קשה או גבינת רוקפור. התוספות נעות בין 16-12 שקל. גם הרטבים ניתנים לבחירה בין ויניגרט, טחינה, ספייסי, הדרים או בלסמי.

 

חמין, חריימה וקוסקוס

החורף נכנס לתוקפו בדובנוב 8 בחודש ינואר עם מנות מחממות ומלבבות ביניהן קוסקוס תוצרת בית צמחוני או בשרי שמוגש כמו במסורת המרוקאית בימי שלישי. הקוסקוס עשיר בירקות כמו גזר, לפת, דלעת וחומוס במחיר 68-56 שקל. "חריימה" לפי מתכון שהשף הביא מהבית, הדג טובל ברוטב מרוקאי פיקנטי עם שפע של שום, פלפלים, פלפל מרוקאי חריף לצד חלה טרייה, מוגש בחמישי ושישי במחיר 85 שקל. בשישי ושבת מגישים חמין בשרי או צמחוני מועשר בשעועית, חומוס, גריסים, בשר רגל בקר, קישקע וביצה קשה מתובל בתערובת תבלינים. הצמחוני עשיר בירקות שורש וקטניות ומוגש החל מהשעה 11:30 במחירים של 68-56 שקל.

 

חמין בשרי בסופי שבוע   צילום: שירה רז

 

בשעות הערב המקום מחליף אווירה לתאורה רכה. הבר, שממוקם במרכז המסעדה, מתמלא בתל אביבים צעירים. המנות הגדולות מתאימות לחלוקה ומשתלבות היטב עם דרינק או בירה. אחת המנות החביבות על הסועדים היא הארטישוק קפרזה, שמוגש עם אנשובי, בייבי מוצרלה, צלפים וחסה. יש סלמון מעושן לצד גבינת שמנת עם לחם כפרי ובצל סגול קצוץ קטן. הדג היומי עשוי היטב ומוגש עם בצלצלי שאלוט ושומר כשבראשו מתנוסס פרח אמנון ותמר. בקיצור, דובנוב 8 מקום נעים, מחירים נוחים ושירות חייכני אבל מוקפד.

לפרטים נוספים: 6968655/6  03