צלם: רונית סבירסקי
לכל סוגי הנופשים: זוגות, משפחות ואנשי עסקים - מלון רמדה נפתח בנתניה
צלם: רונית סבירסקי
מקלחת ג'טים
צלם: רונית סבירסקי
מצנחי רחיפה וחדר מנורה

רמדה על המים

מאת: רונית סבירסקי

 

מלון רמדה בנתניה שנפתח לאחרונה מתהדר בשני כתרים: מיקום ואוכל משובח. שני יתרונות לא מבוטלים כשלוקחים בחשבון את התחרות בארץ על משבצת מלונות חמישה כוכבים. החלונות הגדולים שצופים אל הים משדרגים את חוויית הנופש והאוכל המוגש בארוחות הבוקר והערב בניצוחו של השף שי דייני הם ברמה גבוהה מאוד ונקווה שכך יישארו לאורך זמן.

 

חדר שינה משקיף לים (צילום: רונית סבירסקי)

 

למשפחות ולאנשי עסקים

המלון מצטרף לרשת רמדה הבינלאומית שפועלת על בסיס דירות בבעלות הרוכשים. 180 סוויטות רחבות ידיים נרכשו על ידי משקיעים בריטים וישמשו כחדרי מלון בכל ימות השנה. בעלי הדירות יוכלו להשתמש בהם שלושה חודשים בשנה. הסוויטות מעוצבות בסגנון הדירות המשפחתיות שמוכרות מבתי מלון ניו יורקים. חללים גדולים, מטבח מאובזר, ארונות גדולים, חדר שינה להורים, ספה נפתחת לילדים או דירות בעלות שני חדרי שינה. המלון הותאם גם לאנשי עסקים עם חדרים מאובזרים בטכנולוגיה מתקדמת וביזנס לאונץ' בקומה ה-15 עם שירותי צ'ק אין וצ'ק אאוט. בכל החדרים אינטרנט חופשי.

 

מניקיור של דגים

השטחים הציבוריים במלון מותאמים לכל סוגי הנופשים: לזוגות, למשפחות ולאנשי עסקים. בריכת שחייה חיצונית, שירותי שאטלים לחוף ים שניתנים על ידי המלון. ספא מעוצב שמציע טיפולים מיוחדים: עשרה חדרי עיסוי, חדר קוסמטיקה, חדר כושר, חמאם טורקי עם טיפולים מקצועיים וסאונה פינית. הספא מעוצב באווירה מרגיעה כשמפלי מים נשפכים מהקירות, מואר בתאורה אינטימית ומציע חדרי מנוחה שבהם מגישים פירות יבשים, תה צמחים ועוגיות. ישנם גם טיפולים לא שגרתיים ביניהם בריכת דגיגים שעושים פדיקיור לרגליים וחדר ג'טים של מים חמים וקרים. הרעיון של חדר זרמי המים מושתת על הרעיון של שטיפת מכוניות אוטומטית. האורח נכנס מצד אחד ויוצר מהצד השני כשבדרך מזנקים עליו מים בעוצמות שונות ובטמפרטורות שנעות ממים חמימים למים קרירים.

 

בריכת השחייה (צילום: רונית סבירסקי)

 

מסעדה חלבית וערבי שף

המלון דואג גם לדור הצעיר עם  ג'ימבורי "עולם הילד" שמספק משחקי מחשב וסוניסטיישן. מועדון הילדים מחובר לטלוויזיה במעגל סגור שמאפשר להורים צפייה בילדים בכל זמן נתון. מסעדת LAVO BAR החלבית ממוקמת על מרפסת שמש עם דק מעץ מול הים ועל התפריט שלה אחראי השף שי דייני. בימי חמישי מתקיימים ערבי שף משתנים ביניהם: ארוחות דגים או בשרים על שפת הבריכה שכוללים בשרי אנגוס ונתחי אנטרקוט מיושנים עשויים על גריל פחמים.

 

מצנחי רחיפה מול החלון

כל חדרי המלון פונים אל הים ובחזית ישנה מרפסת גדולה מאוד עם ריהוט ראטן מרופד בכריות ישיבה נוחות. זו אינה תצפית נוף לים אלא תחושה של "לגור על המים". לכך מתווספת חוויה בלתי מתוכננת והיא רחבת הנחיתה של מצנחי הרחיפה שפועלים בנתניה שממוקמת מול מרפסות המלון. לאורחים יש הצגה חופשית בכל שעות היום. כשתנאי הרחיפה מתאימים מעופפים מול חלונות החדרים כתריסר מצנחי רחיפה בו זמנית בשלל צבעים וגדלים.

 

לגור על המים

חדרי המלון דומים יותר לדירת מגורים מאובזרת מאשר לחדר בבית מלון. המטבחון מאובזר במקרר וכיריים חשמליים. בסלון ניצבת ספת ישיבה שהופכת למיטה זוגית, שולחן סלוני, כורסת טלוויזיה ושטיח דקורטיבי בצבע שמנת. מסכי LCD  גדולים בסלון ובחדר השינה, אמבטיה מרווחת ואביזרי נוחות של מייבש שיער, תכשירי טיפוח וחלוקי אמבט. חדר השינה "יושב על המים" וכשפותחים את הדלתות הופך רחש הגלים למוסיקת רקע מרגיעה. צבעי הריהוט והקירות נעים בקשת גוונים בין אפורים בהירים, שמנת וחאקי. תאורה עדכנית מוסתרת בתוך גומחות ומנורות הלילה הלבנות עוצבו בקווים נקיים.

 

בית קפה חלבי (צילום: רונית סבירסקי)

 

מטבחים מכל העולם

השף שי דייני מעמיד את הסטנדרטים הקולינריים של המלון ברמה של מסעדה איכותית. ארוחת הערב שהוגשה ביום שישי בערב בחודש שבו המלון היה בהרצה נגעה במטבחים שונים והצליחה להפוך את האקלקטי ליתרון. מפינת סושי משובח, לפסטייה מרוקנית, מפרום טריפוליטאי, טורטיות מקסיקניות מעוצבות בצורת גביעי גלידה ממולאות בסוגי בשרים מוקפצים עם לקט עלים ורטבים תוצרת בית. ברווז ברוטב תפוזים מהמטבח הצרפתי לצד קדרת בשרים שבושלה בשיטת הסלואו פוד מהמטבח הטורקי. המפגש עם ארוחת הבוקר עמד באותם סטנדרטים והצליח להפתיע בעיצוב מקורי ומצודד.

 

פינת חיתוך סלט ירקות שנעשית לעיני האורח עוצבה כחנות ירקות פריסאית. הסלט הורכב מעשרה סוגי ירקות ועשבי תיבול ואיפשר לאורח לבחור את המרכיבים האהובים עליו. פינת גבינות קשות ורכות איכותיות, מבחר לחמים, סוגי מיצים, גרנולה, יוגורטים, דגים מעושנים, מאפים וג'חנון כהה ונימוח שהוגש עם רסק עגבניות סמיך וסחוג ביתי. אם רמדה תצליח לשמור לאורך זמן על רמת הקולינריה שהציגה בירית הפתיחה הרי שרק עבור הפינוק הזה שווה להתארח במקום.