צלם: רונית סבירסקי
כפר הנופש עין גב, כפריות משודרגות על שפת הכנרת
צלם: רונית סבירסקי
מטפסים לגן לאומי סוסיתא
צלם: רונית סבירסקי
שרידי העתיקות באתר סוסיתא
צלם: רונית סבירסקי
שקיעה מעל עין גב

עין גב על המים

מאת: רונית סבירסקי

 

המושג סוויטות או צימרים משודרגים קיבל הגדרה חביבה ובגובה העיניים בכפר הנופש עין גב. כפר הנופש, שמיקומו הוא אחד היפים אם לא ה... בחר לקרוא ליחידות החדשות "כפריות". הן נמצאות בקו ראשון למים, גובלות במרחבי דשא גדולים במרחק פסיעות מן המים. ערסל גדול ניצב על רחבת הדשא, סככת צל פרושה מעל וכסאות כחולים כהים פזורים בשטח לרווחת הנופשים.

 

בית קטן מול האגם

הכפריות כוללות שני חדרים מעוצבים בגוונים של עץ בהיר, שולחן אוכל לחמישה בלבן ענתיק, אריחים בהירים בגוון חול, מצעי כותנה לבנים ו"ראנר" רחב בגוון מוקה. מטבח מאובזר עם מקרר גדול, מיקרו, כיריים וקומקום (אין כלי אוכל ובישול). שני מסכי LCD  ומיזוג אוויר בכל אחד מהחדרים. הקיר שניצב מעל גב המיטה מצופה בעיטור של קני במבוק ירוקים שמשתלבים בנוף המשתקף מהחלון.

 

נוף מתוך החדר, בכפריות המשודרגת (צילום: רונית סבירסקי)

 

עיצוב נכון של החלון לאורך כל הקיר מאפשר להשקיף מכל פינה בחדר אל האגם, המדשאות ועצי הנוי. החדר המרכזי כולל מיטה זוגית קינג סייז, ספת ישיבה שמתאימה גם לשינה וחדר קטן שאידאלי לשני ילדים צעירים או לזוג שמרגיש נוח בחדר קטנטן. הכפריות מוקפות בעציצים פורחים, בחזית שולחן פיקניק תחת פרגולה מוצלת ומתקן מנגל צמוד.

 

בכפר הנופש ישנן יחידות בגדלים שונים, לזוגות ולמשפחות ביניהן דירות נופש וחדרי נוף. 166 חדרים שמאפשרים להזמין חדרים לאירוע משפחתי או לקבוצת חברים שרוצים לבלות יחד. ארוחת הבוקר מוגשת בסגנון מזנון עשיר בירקות טריים, גבינות רכות וקשות, פירות, דגנים, דגים, מאפים, מיצים, ביצים ושתייה חמה. המחירים ליחידות הנופש השונות והכפריות המשודרגות נעים בין 1370-790 שקל ללילה כולל ארוחת בוקר. לחדרים בקו ראשון למים יש תוספת של 100 שקל ללילה. בחודשים יולי אוגוסט ישנם מבצעים ל-3 לילות. טל. 04-6659800

 

טיול ברכבת וסדנאות עץ

נופשים, שרוצים להכיר את ההיסטוריה של קיבוץ עין גב ולראות את בתי הראשונים וענפי החקלאות השונים, יכולים לעשות סיור ברכבת תיירותית שעוברת דרך מחסן הדיג הראשון, סירת הדיג שכבר אינה שטה, בתי הילדים, הרפת, חדר האוכל, שפת הים וחדרי הקיבוצניקים הוותיקים והחדשים. "הנגרייה של סבא יוסי" היא פינה מקסימה להורים ולילדים.מתקיימות בה סדנאות עבודה בעץ, הכנת צעצועי עץ וצביעתם ופינת משחקים שכולה ספונה בעץ. בכפר הנופש ישנה משחקיה לקטנטנים ושולחן ביליארד לבני הנעורים.

 

רכבת טיולים בקיבוץ עין גב (צילום: רונית סבירסקי)

 

דייגים ליום אחד

אחת האטרקציות המרתקות שקיבוץ עין גב מציע היא פעילות שיט-דיג לכל המשפחה. ספינת טיולים גדולה משייטת לאורך חופי הכנרת עד למפגש עם סירת הדיג שפועלת במימי האגם. הספינה הגדולה מתקרבת לדייגים מדוממת מנוע והמטיילים יכולים לצפות בדייגים הפורשים רשתות ומעלים את הדגה היומית. ענף הדיג הוא חלק מחקלאות קיבוץ עין גב מאז שנות ה-30 של המאה הקודמת ועד היום.

 

דייגי הקיבוץ יוצאים בסירות וחוזרים עם סרדינים, דגי בורי ולעיתים גם אמנון שהיה הדג המזוהה ביותר עם הכנרת. הם מאתרים את להקות הדגים באמצעות סונר, הסקיפר מטיל עוגן ורשת נגררת מוטלת למים ומקיפה את הלהקה. הסקיפר מסביר לצופים על תהליך הדיג ומדגים כיצד באמצעות רשת רחבה עוברים הדגיגים הקטנים דרך החורים וכך לא פוגעים בתהליך הרבייה. ישנה אפשרות להצטרף לסירת הדייגים משעות הבוקר המוקדמות עד לסיום הדיג. הצטרפות מסוג זה מוגבלת ל-6 אנשים. טיולי שיט-דיג מתקיימים בימי שישי ושבת כ- 45 דקות במחיר 30 שקל לאדם, 25 שקל לילד מגיל 3. הצטרפות לסירת הדייגים עולה 250 שקל לאדם. 04-6658008

 

חוויית הדיג בכנרת (צילום: רונית סבירסקי)

 

דגים ובשרים

אווירת הדיג במקום ממשיכה גם במסעדת הדגים הוותיקה של עין גב שכבר פועלת 60 שנים. המסורת הקולינרית נשמרת לאורך השנים ומנת הדגל מאז ועד היום היא אמנון (מושט) מטוגן בשמן עמוק. נוספו שיטות אחרות של הכנת הדג על הגריל ובתפריט אפשר למצוא גם דגי בריכות. הארוחה נפתחת בסוגי סלטים שנעשים במקום ביניהם: סלט חצילים, גזר חריף, מלפפונים ביוגורט, סלט וורלדוף, עגבניות שרי ופוקצ'ות. המסעדה כשרה ופתוחה בכל ימות השבוע.

 

בשורה קולינרית חדשה היא מסעדת מרינדו הכשרה שנפתחה בימים אלה על שפת הטיילת של עין גב. "מרינדו" כבר יצרה לעצמה שם בתחום מסעדנות הבשרים ולראשונה נכנסה לקטגוריית המסעדות הכשרות. בשיתוף עם תיירות עין גב, הם בחרו במבנה שהיה בית חרושת לקרח של הקיבוץ ועבר שיפוץ ושדרוג. חלונות קמורים פונים אל הטיילת והים באופק נשקפים הרי הגליל ובתיה של העיר טבריה הגולשים במורד ההר. תמונות בסגנון רטרו תלויות על הקירות ובר עץ ניצב במרכז המסעדה.

 

התפריט שיצרה השפית ענת אוטולנגי מבוסס על הבשרים שגדלים ביישוב כנף ברמת הגולן ומיושנים על ידי מרינדו במקררים מקצועיים. הם מגישים מנות כמו שניצל עגל עטוף בשומשום שחור ולבן מטוגן בשמן עמוק, או  קונכיות פסטה ממולאות בתרד. "פסטה אוטולנגי" (על שם השפית) מוכרת מפירנצה ובמרינדו מגישים אותה עם רצועות של אנטריקוט ופסטה פנה. בנוסף, מגישים אסאדו על מצע פירה שורשים.

 

מסעדת הדגים בעין גב (צילום: רונית סבירסקי)

 

אתר עתיקות נדיר

אחרי כל הארוחות הדשנות רצוי לחסל את הקלוריות בטיפוס אל רכס אתר הסוסיתא הנישא מעל קיבוץ עין גב.  זהו אחד מאתרי העתיקות המרשימים בארץ. עמודי שיש עצומים שקרסו ברעידת האדמה החזקה שפקדה את האזור שוכבים באתרם בדיוק במקום בו נפלו. רחוב רומי עתיק חוצה את הרכס כשבאופק נשקפים מי אגם הכנרת ובשעות בין ערביים צופים בשמש השוקעת כמו רמזור שמסמן את קצה הדרך המרוצפת אבנים. סוסתיא היא אחת מ-10 הערים ההלניסטיות שנבנו בארץ ישראל. היא נהרסה ברעידת האדמה שהתרחשה בשנת 649 לספירה ומאז לא יושבה מחדש. מקצה הרכס תצפיות נוף מרהיבות אל רמת פוריה, הר תבור, רמת יבנאל, דרום עמק הירדן, קיבוץ כפר חרוב, רמת הגולן, נחל עין גב, קיבוץ אפיק ובני יהודה.

 

בבניה של סוסיתא שולבו אבני בזלת מקומיות עם אבן גיר וכך משחקים הגוונים של שחור ולבן משחק שח מט מתוחכם. אמת מים באורך 27 קילומטרים הגיעה לסוסיתא ושרידי בריכה עתיקים נראים בשטח כשעליהם הולבשה בריכה מודרנית. היא נבנתה על  ידי אנשי עין גב שהצליחו בלילה אחד לכבוש את המוצב וכך נותרה סוסיתא בידינו. אנשי עין גב החזיקו במוצב שנה וחצי  עד לשנת 67 שבה הפך המוצב לצה"לי. בשנת 53 מעודד ראש הממשלה דאז בן גוריון הקמת היאחזות נח"ל במקום. נבנו בתים מאבני בזלת שחורות והם ניצבים עד היום במקום.

 

שריד העתיקות באתר סוסיתא (צילום: רונית סבירסקי)

 

בראשותו של פרופסור ארתור סגל נערכו במקום חפירות מדגמיות וחפירות לימודיות ובהן נחשפו מקדש הלניסטי, כנסייה ביזנטית, מרחצאות, אזורי מגורים ואודיאון שכלל 300 מקומות ישיבה. קרוב אל המצוק בנקודה הצופה אל הכנרת עומד עץ זית בודד ולמרגלותיו מצבה לזכרו של רמי זית ז"ל שהיה מפקד הכוח שישב בסוסיתא ונהרג מאש כוחותינו.