צלם: עודד מרום
קונדיטוריה קטנה ומטריפה ובית קפה במושב ניר בנים
צלם: עודד מרום
גרנולה עם פירות טריים ממטעי הסביבה בארוחת הבוקר
צלם: עודד מרום
עוגות שמרים ופאי שקידם ואגוזים
צלם: עודד מרום
קינוח מעשה ידי השף-קונדיטור אייל מיכאלי
צלם: עודד מרום
פוקצ'ה בתנור לבנים עם ירקות מהשדות
צלם: עודד מרום
סלט קפרזה עם עגבניות שרי וכדורי מוצרלה

אופה, קפה ומאפה

מאת: גלית בר

 

ישנם מקומות קטנים ומטריפים שאנשים נוסעים אליהם במיוחד כדי לטעום את הטעם הנפלא של המאפים והתבשילים. כזה הוא המקום שפתח השף-קונדיטור אייל מיכאלי במושב ניר בנים

 

סיפורו של אייל מיכאלי יכול לספק תוכן לתסריט מתוק ואופטימי. הקריירה שלו החלה כאיש סאונד מקצועי שהבישול בער באצבעותיו. הוא החליט ללמוד בישול ב"תדמור" והתנסה בעבודה במסעדות ידועות ביניהן "מוזס" ו"טורקיז". כמו בסיפורי אהבה רומנטיים הוא הבין שבעצם לבו הולך אחרי האפייה. אייל בחר לעשות זאת במושב ניר בנים בשפלת יהודה במשק של הורי אשתו איילת, מוקף בשדות חקלאיים, מטעים וארטישוקים והציף את האוויר בניחוחות המאפים.

 

פיצה מבצק פריך ודקיק        צילום: עודד מרום

 

פוקצ'ות וקלצונה בתנור לבנים

במבנה, שהיה לול, הוא התחיל לאפות עוגות שמרים, עוגות גבינה, לחמים ופוקצ'ות. הקונים הגיעו למתחם, עמדו על מרפסת העץ, השקיפו על הגן הפורח בצל עצי בוסתן ורצו לשבת לשתות כוס קפה ולנשנש את המאפים הריחניים שיצאו הישר מהתנור. מיכאלי הבין שבית קפה קטן ישלים את התמונה והחל לחפש מתכונים מיוחדים להגיש לאורחיו. המטבח האיטלקי נתן לו את ההשראה למנות חדשות. הוא נסע לרומא והביא תנור לבנים, קמח קאפוטו מנאפולי, שנחשב לטוב ביותר בעולם, ומתכונים שלמד מהמקור.

 

 

השף-קונדיטור אייל מיכאלי בעבודה       צילום: עודד מרום

 

מהתנור החדש יוצאות פיצות נפוליטניות דקיקות, פוקאצ'ות וקלצונה, שבין מביני דבר מסתובבת השמועה שהן בין הטובות בארץ. מיכאלי משלב במאפים ובסלטים פירות וירקות טריים שמגיעים הישר מן השדות החקלאיים באזור. הכל מיוצר במקום בעבודת יד ללא חומרים משמרים, משפרי אפייה וצבעי מאכל.

     

בית הקפה

הקונים כבר הפכו את המקום למפגש של חמישי-שישי ואליהם הצטרפו אוהבי הקולינריה ומחפשי התגליות מכל רחבי הארץ. מיכאלי הוסיף עוד שולחנות והחל להכין בחמישי בערב ארוחות איטלקיות ובשישי ארוחות בוקר, ששמן כבר יצא למרחוק, וצריך להזמין מקום מראש כדי לשריין שולחן. בני המשפחה נרתמו למשימת האירוח ולצדם בני נוער מהמושב. מיכאלי בחר כחלק מגישתו לפיתוח האזור, להעסיק בני נוער מהסביבה שמגיעים ללא ידע מוקדם במלצרות או בטבחות ובעזרתו הם רוכשים ניסיון ויוצאים בעלי מקצוע עם הכשרה ומוסר עבודה גבוה.

 

טורטליני עם עלי בזילקום טריים ופרמג'אנו איטלקי       צילום: עודד מרום

 

בתפריט של ערבי חמישי מוגשים מאפים ותבשילים מהמטבח האיטלקי המסורתי, פסטות טריות עם מגוון רטבים ביתיים וקינוחי גורמה תוצרת בית. מגוון ארוחות הבוקר שמוגשות בימי שישי, אפופות בניחוחות האפייה, הלחמים והעוגות החמות שיוצאות מן התנור. אפשר למצוא ארוחת בוקר איטלקית לצד בוקר בריאות או בוקר כפרי.

 

קינוח תוצרת בית של סירות קדאיף עם תותי שדה      צילום: עודד מרום

 

בריוש וקישים

בחנות הקונדיטוריה ניתן ליהנות ממגוון עוגות, לחמים קישים ומאפים. מומלץ במיוחד לטעום מהבריושים בטעמים שונים של קרם שקדים, קינמון-פקאן או שוקולד.

 

ימים ושעות פתיחה:

חנות הקונדיטוריה  (כשר) שני-חמישי בשעות  17:00-09:00,  שישי 16:00-08:00

בית הקפה  (כשר) - חמישי - 23:00-18:00  /   שישי- 16:00-08:00

קונדיטוריה, בית קפה וקייטרינג, ניר בנים, 08-8583031,www.eyalmichaeli.com