חולון שזכתה לכינוי "עיר הילדים" בעקבות פעילויות התרבות הרבות שנערכות בה התפרסמה גם בזכות גני הסיפור שמוסיפים פן אמנותי סביבתי ואקולוגי לעיר. מטרת הגנים היא לחשוף לתושבי העיר ולדור הצעיר את גיבורי ספרות הילדים בישראל. 50 גנים הוקמו במהלך השנים בניהם:  "דירה להשכיר", "הכינה נחמה", "הנסיך הקטן", "מה לעשות עם חתולה שכזאת", "האוצר של צ'מבלו" ואחרים. באתר המקוון של העירייה ניתן לקרוא ולשמוע את סיפורו של כל אחד מהגנים ולקבל פרטים על מיקום הגנים, היצירות הספרותיות שהיו מקור השראה, הסופרים, האמנים, תהליכי העבודה וההקמה של כל אחד מהם.

 

האריה שאהב תות

גן סיפור "האריה שאהב תות", הוקם ברחוב נעמי שמר בקרית אילון ולצדו גן נוסף "היה הייתם שני קופים", בהשראת ספרה של הסופרת והמשוררת תרצה אתר, בתו של המשורר נתן אלתרמן. הגן כולל מספר פסלים: פסל ברונזה גדול של אריה שלועו פעור ומלא בתותי שדה, פסל של תות שדה אדום שעליו יושב ילד ומולו ניצבים פסלי ברונזה של שני ילדים בגודל טבעי ופסל של צלחת גדולה שבתוכה צ'יפס ומתקן בצורת שיפוד. הגן תוכנן על ידי אדריכלית הנוף קרני גרשטיין והפסלים עוצבו על ידי הפסל אסף ליפשיץ. מלבד הפסלים כולל הגן מתקני משחקים, ריהוט גן, אזורי ישיבה מוצלים, רחבות דשא וגינון.

 

 

הסיפור על "האריה שאהב תות" מספר את סיפורו של אריה, שרוצה לאכול רק תותים, אבל ביער שבו הוא מתגורר עם משפחתו אין תותים. אמו מנסה לשכנע אותו לאכול מאכלים אחרים אבל הוא מתעקש לאכול רק תות. קבוצת ילדים שעברה ביער עם תיק מלא בתותים פגשה את האריה נבהלה וברחה כשהיא מותירה אחריה את השלל. האריה טועם מהתות שמצא בתיק שנותר מאחור ומגלה שהוא לא מתלהב מטעמם. בסופו של דבר הוא מבין שהאוכל שאמו מתאים יותר לגור אריות.

 

מגדל של קוביות בניתי

גן סיפור "מגדל של קוביות בניתי" הוקם ברחוב הסנהדרין בשכונת ג'סי כהן בהשראת ספרה של דבורה עומר הנושא את אותו שם. אדריכלית הנוף כרמלה גבריאל אחראית על התכנון ואילנה אביב היא הפסלת. אביב יצרה פסלים דמויי קוביות משחק גדולות וצבעוניות מאד, המהוות אזור משחק לילדים. הגן הונגש, בוצעו בו עבודות פיתוח, חודשו מתקני המשחק, התאורה והצמחייה. "מגדל של קוביות בניתי" – ספרה של דבורה עומר, המלווה באיוריה הצבעוניים של נורית יובל, הפך לאבן דרך בספרות הילדים הישראלית וכולל סיפורים קצרים מעולמו של הפעוט. 

 

 

מה לעשות עם חתולה שכזאת

סיפורה של ד"ר פנינה פרנקל, על חברות בין חתולה סרבנית וילדה, קיבל את פרשנותה של הפסלת שרלוט שלום. עבודות הפיסול ממוקמות ברחבת הגן ברחוב שנקר 18-16 וכוללות סדרה של חמישה פסלים מתוך הסיפור. הפסלים הצבעוניים עשויים ברזל ולצדם שילוט הכולל קטעים מתוך הטקסט.

 

 

"האוצר של צ'מבלו"

סיפורו של רוני חפר על הדרקון צ'מבלו ששומר על אוצר עתיק יומין. הסיפור תורגם על ידי נוגה ספקטור. עבודת הפיסול ממוקמת ברחוב הגליל 7 וכוללת שלושה פסלים גדולים צבעוניים מאוד ועשויים בטון עם חיפוי פסיפס.

 

גני סיפור ברחבי העיר

 

דירה להשכיר - האמן ריצ'רד שילה עיצב סדרת פסלים, העשויים יציקת ברונזה בהשראת גיבורי הסיפור "דירה להשכיר", יצירתה של הסופרת לאה גולדברג. הפסלים הם האנשה הומוריסטית של הדמויות בסיפור, המנסות להעביר מסר של סובלנות ואחווה בין יצורים שונים זה מזה באופיים. הגן ממוקם ברחוב מוטה גור.

 

הכינה נחמה - האמנית ישראלה הרגיל הקימה מיצב פיסולי בהשראת הסיפור "הכינה נחמה", יצירתו של הסופר מאיר שלו. המיצב כולל שני ראשי ענק, הראש הקירח והראש השעיר, אשר מאכלסים בתוכם כינים שונות, ביניהן, הכינה נחמה. בין הראשים ישנו מקבץ של שעשוע לילדים, "כינים קפיץ". הגן ממוקם ברחוב מוטה גור.

 

העץ הנדיב - האמן בוקי שוורץ עיצב קבוצה של פסלי ברזל גדולי מימדים בהשראת "העץ הנדיב" מאת שלדון (של) סילברסטיין. סדרת פסלי הברזל של העצים הורכבה מצינורות ברזל ענקיים, צבועים באדום, כשבקצהו של כל עץ קבועה מראה. הטבע הסובב את היצירה משתקף במראה. הפסלים ממוקמים בפינת הרחובות  הופיין וויצמן.

 

 

סבא אליעזר והגזר - האמן דוד פיין הקים מיצב פיסולי הכולל סדרה של פסלי אבן מסותתים על פי פרקי הסיפור המפורסם "אליעזר והגזר", מאת הסופר לוין קיפניס. המיצב ממוקם ברחוב משה שרת 10.

 

הביצה שהתחפשה - האמנית יעל ארצי עיצבה סדרת פסלים בהשראת הסיפור "הביצה שהתחפשה", יצירתו של הסופר דן פגיס. הפסלים העשויים ברזל, נירוסטה ויציקת ברזל עוצבו בדמות הביצה, הבלון, הפרח, הליצן ואימא תרנגולת. הגן ממוקם בשדרות גולדה מאיר, בסמוך לקניון חולון.

 

עוד גנים: ברחוב מוטה גור, קריית פנחס אילון ממוקמים גם הגנים: על גמדים, פטריות ומה עוד?, דודי שמחה, הדג שלא רצה להיות דג, איתמר מטייל על קירות, המקק שנכנס לו ג'וק, שפת הסימנים של נעה. בחורשת היובל, קריית בן גוריון: הנסיך הקטן, איתמר פוגש ארנב, המטרייה הגדולה של אבא, הדינוזאור של דודו.

 

ציפור הנפש בפינת רחובות המעפילים והלוחמים, הארנב ממושי בגן ברחוב העבודה 12, הילד הזה הוא אני בפינת הרחובות מרבד הקסמים והמלאכה, המפוזר מכפר אז"ר בפינת הרחובות דוד אלעזר ומנחם בגין, כספיון הדג הקטן ברחוב בן-נון, שמוליק קיפוד ברחוב אברהם יפה, שני חתולים על ספסל ברחוב רפאל איתן, חמשת החושים ברחוב המרגנית, איה פלוטו בפינת הרחובות ההסתדרות וחנקין, המנגינה, הילדה וכלי הנגינה בחצר בית שטייברג, המטריה של רותי ברחוב שמעון אבידן, תיבת נח רחוב ארבע ארצות 27, האריה הרעמתן והג'ירפה ברחוב שנקר 4.

למפת גני הסיפור