טאפאיה, טאפאס-בר ספרדי בראשון לציון (נסגרה)

 

ב'טאפאיה', טאפאס-בר ספרדי הממוקם בראשון לציון, לוקחים מדי ערב את החוויה הספרדית צעד אחד קדימה, ומטילים את הסועדים היישר אל הכפרים הקטנים של קטלוניה, אנדלוסיה וחבל הבאסקים, אל הדגה, הבשר והגידולים של מחוזות ספרד.

 

 

עיצוב צבעוני ומוסיקה תוססת

החוויה מתחילה במקום שעוצב על ידי האדריכל ניר פורטל, המורכב מחיבור של אותם פריטים הנפוצים בטראסות של ספרד, חלל פתוח שהוא מאין גן אחורי או חצר הצמוד לבית מגורים, ביניהן רצפת אריחים מעוטרת, קיר המורכב מקולאז' של זגוגיות צבעוניות ונגיעות שונות של צבע אדום בחלל. תוסיפו לזה את המוזיקה הספרדית השמחה המתנגנת ברקע ואת העליזות הבלתי פוסקת של אנשי הצוות והנה לכם ערב באווירה ספרדית. עכשיו רק נותר לקוות שגם האוכל יתמזג בשלמות עם החוויה.

 

מידי ערב מציע המקום ארוחת טעימות זוגית הכוללת תשע מנות ניתנות לבחירה מתוך תפריט מוגדר. תפריט ארוחת הטעימות מורכב ממנות המגיעות מתוך תפריט המסעדה, אותו בנה השף עינב אזגורי, שאחרי חיזורים ארוכים מצד הבעלים העתיק את מקום מגוריו מצפון הארץ למרכזה והכול לטובת הטאפאס.

 

ארוחת טעימות זוגית משתלמת

ב-179 שקל לזוג תקבלו 2 כוסות יין/למברוסקו/קאווה/סנגריה סלסלת לחמים עם מטבלים ו-8 מנות טאפאס לבחירה: 3 מנות צמחוניות, 1 מיוחדת, 3 מנות דגים ובשרים וקינוח. אחרי הסברים אדיבים והמלצות אודות התפריט מצד הברמן נאלצתי לבחור את כל המנות בנשימה אחת, כי מרגע שמזמינים המטבח לא מפסיק להזרים אותם אליך. אחרי שנמזגו לנו 2 כוסות יין, נחה על שולחננו סלסלת לחמים עם מטבלים ולפני שנעשה את הטעות ונתמלא מהלחם כבר הוגשה לנו הבחירה הראשונה: ארטישוק בגריל, שהושרה בשמן זית, מיץ לימון והונח על ברוסקטה מתובלת בשום ועגבנייה. גולת הכותרת של המנה ומה שהופך אותה למאוד מוצלחת הוא רוטב "מוחו" עשוי מעשבי תיבול, שום וחרדל אותו יוצקים על הארטישוק.

 

 ארטישוק בגריל    צילום: דניאל לילה

 

ברזאולה ובומאלוס

טרם הספקנו לנקות את הצלחת, הגיעה ה"ברזאולה", מנת סינטה מיובשת עם גבינת מנצ'גו, אגסים ועלי רוקט. לבד מהקושי הטכני לאכול את המנה מבלי שתתפרק, הטעם המשובח של הסינטה המיובשת והתיבול המעודן הופכים אותה לשווה את המאמץ. הגענו לטאפאס השלישי, שהוא פלפל קלוי ממולא בגבינת מנצ'גו ספרדית העשויה חלב כבשים ומלווה בטפנד זיתים, אבל הטאפס הרביעי הוא זה שגנב את ההצגה. בומאלוס שהן לביבות ספרדיות עגולות וקטנטנות ממולאות במבחר גבינות ועירית בזיגוג דבש. קראנצ'י מבחוץ, רך מבפנים, נותן את התחושה שלכל לביבה טעם ייחודי מקודמתה.

 

טלה, סלמון וסטייק

סיימנו בעוד 3 מנות שבהחלט היה שווה להגיע בשבילן, חמישית במספר, "אלבונדיגס" – קציצות טלה ועגל ברוטב פלפלים, עגבניות ושקדים מעושנים. מנה שישית, סלמון צלוי על הפלנצ'ה מוגש על פירה בזיליקום, קרמל, עגבניות שרי וגבינת ג'יבנה. צלחנו (בקושי) את מנת הסטייק אנד אגס, נתח אנטריקוט על צ'ילי, שעועית שחורה, ביצת עין וצ'ימיצ'ורי. למרות שהארוחה עונה לשם "ארוחת טעימות" סיימנו אותה שבעים ומלאים במחשבות לוותר על הקינוח שלא נותר לו עוד מקום. בעל המקום שכנע אותי שאין ארוחה ב"טאפאיה" מבלי לטעום את ה"צ'ורוס" המופרסם של השף. אוי כמה שהוא צדק. הם מוגשים בצורת עצם, עטופים בסוכר ולצידם מטבלי ריבת חלב ושוקולד והיו סיום מרשים לארוחה מוצלחת.

 

צ'ורוס לקינוח   צילום: דניאל לילה

 

מסעדת טאפאיה- טאפאס בר , רח' משה בקר 12, ראשון לציון

טלפון: 03-9666440