2 מסעדות, בר אחד ומלון חדש – יומיים בירושלים

 

לילה רווי בשרים, אלכוהול ואקשן שכולו כשרות בועטת. מסעדת מדיטה, קוקטייל בר אנדלוסיה, הארווי'ס סמוקהאוס ומלון איביס סטיילס, שנותנים פייט לערי הבליינים.

 

מסעדת מדיטה, בבעלות השף מוטי אוחנה, מכוונת לעולם הבשרים ומשנה את התפריט לסגנון ביסטרו. בפתח המסעדה ניצב מקרר ובתוכו נתחי בשר גדולים שעוברים תהליך יישון. פילה בקר, סינטה, אנטריקוט, פריים ריב, ושייטל ממתינים לרגע הנכון כדי לקבל את צריבת הגריל והתיבול המתאים. אחת המנות הטובות שהוכיחו מידת יישון טובה ותהליך עשייה ממושך היה ברביקיו אסאדו בתפוזים וג'ינג'ר. בצמוד למקרר הבשרים פרוש המטבח הפתוח ולצדו טאבון ענק שממנו יוצאים לחמים טריים ומנות עם טוויסט אישי של השף.

 

צרפתי וים תיכוני נפגשו במדיטה    צילומים: רונית סבירסקי

 

אוחנה מצא גישה מקורית למנות פתיחה שנקראות "קטנות מהשדה" שמדגישות את המטבח הים התיכוני ומבוססות על ירקות טריים שגדלים בדרום הארץ. בין המנות ישנו קולורבי צלוי מנוקד בטחינה ירוקה וזעתר טרי; חציל בטאבון מרוסק עם ירקות שרופים, קרם לימון וסילאן; פלפלי טינקרבל בצבעים שונים צרובים על הגריל בחריפות קלה של אריסה ופסטו (32 שקל). במנות הראשונות מוגש סלט עלים עם עגבניות שרי, בצלי שאלוט עם ביצה קשה מגוררת שיוצרת מראה של גבינת פרמז'ן (56 שקל). מנה ראשונה יצירתית היא גרסת הפאני פורי ממולאים בסביצ'ה טונה אדומה. הכיסונים הקראנצ'ים מהודו, שנראים כמו ביצת הפתעה, זוכים למילוי בסגנון דרום אמריקאי עם נגיעה של פלפל ירוק חריף, ג'וליאנים של ג'ינג'ר ומזיגה של סירופ מתקתק עדין שמחייב לנגוס מיד בכיסון לפני שהוא מתרכך כדי להשיג את אפקט הפריכות המיטבי.

 

מסעדת מדיטה, שממוקמת במתחם בית הנציב בעל חזות הייטקית, משתרעת על פני חלל של 350 מטרים רבועים עם 180 מקומות ישיבה וחדר פרטי לאירועים. המעצב גלעד זעפרני, שגם חתום על עיצוב מסעדת צ'אקרה הירושלמית, דאג לשלב במקום אלמנטים של מסעדת בראסרי פריזאית לצד אווירה ים תיכונית שמשתלבת היטב בערבי הדיג'יי בימי חמישי החל מ-21:00.  בית הנציב, דרך חברון 101 א', כשר בהשגחת הרבנות ירושלים, 02-5664466

 

צ'ייסר נגד צ'ייסר

מתחם כיכר המוזיקה בנחלת שבעה שמוכר ככיכר מטריות שרבורג, לא מפסיק לייצר מקומות בילוי וקולינריה. המיזם החדש הוא קוקטייל בר עם כשרות מהודרת בשם "אנדלוסיה". חובשי כיפות לצד ישראלים חילוניים ותיירים מכל העולם יושבים צ'ייסר לצד צ'ייסר על הבר ומשיקים כוסות. הברמן אלון זוהר משחק את תפקיד הלהטוטן ולא בוחל באף אמצעי ליצירת הקוקטייל האולטימטיבי כולל הבערת אש על דלפק המשקאות לנגד עיני המתבוננים וחיתוכי ירקות ופירות דקורטיביים לקישוט.

 

הברמן מלהט קוקטיילים    צילומים: רונית סבירסקי

 

שם המשחק הוא לאתגר את הברמן בבקשות שונות ומשונות ולראות אותו מלהט בין הבקבוקים השונים. ככל שהאתגר מורכב יותר, מגוון המשקאות האלכוהוליים שנמזגים לכוס הולך וגדל. כדי לדלל קצת את האלכוהול בדם מוגשים טאפסים כמובן כשרים שנעשים במקום על ידי השף שלומי אטון, שטבל את ידיו במטבחים בתל אביב ובירושלים. הוא יצר תפריט שמורכב משלוש קטגוריות של מנות צמחוניות-טבעוניות, דגים ובשרים. שעות פתיחה: ימים ראשון-חמישי בין השעות 01:00-18:00 ומוצ"ש 21:00 עד 01:00. מעבר בית הכנסת 12, כיכר המוסיקה, 02-6266306.

עשן זורם בכפות ידיך

עישון בשרים הוא תחום מצומצם בארץ וישנן מעט מסעדות שמתמחות בכך. חיים (הארווי) סנדלר שעלה לארץ מקנדה החליט להביא את בשורת העישון לירושלמים אחרי שנים בהם שימש כשף בוונקובר ופתח את הארווי'ס Harvey's Smokehouse. הוא הזמין את צייר הגרפיטי סולומון שקישט אותה במשך מספר לילות בציורי קיר ענקיים של מדורה, להבות, גחלים, שוורים וכבשן גדול לוהט. הארווי רכש מעשנות עץ מקצועיות וקיבץ תפריט מכל הידע שצבר במהלך השנים. הקונספט הוא של בשרים מעושנים שנמכרים לפי משקל. הסועדים יכולים להרכיב לעצמם את המנה ממספר סוגי בשרים והחגיגה הגדולה היא כשהסעודה היא קבוצתית או משפחתית. שיטת ה"שרינג" מאפשרת לטעום מכל מגוון המעושנים לצד תוספות והרבה בירה.

 

קצוות שרופים וצ'יפס בטטה   צילום: רונית סבירסקי

 

בחצר האחורית של המסעדה עומדות 3 מעשנות גדולות שבכל אחת מהן נתחי אסאדו, צלעות, חצאי עוף מתובלים, נקניקיות צ'וריסוס ולאחרונה סלמון שכולם עוברים עישון על עץ אלון או היקורי. התהליך נמשך מדי לילה בין 18-10 שעות לבשרים, 4 שעות לעופות, כשעה לצ'וריסוס וכ-20 דקות לסלמון.  שיטת העישון נקראת  Low&Slow ושומרת על עסיסיות הבשר גם אחרי שעות העישון הממושכות.

 

 

בין המנות הראשונות החדשות שנוספו לתפריט תבשיל שעועית ובשר מעושן בסגנון צ'ילי קון קרנה שמוגש עם נאצ'וס, גוואקמולי, חלפיניו כבוש וסלסת עגבניות (42 שקל). אוהבי החריף יחגגו. מנה חדשה ומאוד טעימה שזכתה לשם "קצוות שרופים" משלבת קוביות חזה בקר מקורמלות ברוטב ברבקיו סטייל קנזס עם צ'יפס בטטה קריספי (58 שקל). נוספו גם פופקורן צ'יקן שהוא עוף קריספי בטמפורה והמנות הקלאסיות שכבר זכו להצלחה ביניהן: טאקוס תירס עם צלעות מפורקות או חזה עוף על האש, ירקות אנטיפסטי וכנפיים בגריל פחמים.

 

מתוקים לקינוח   צילום: רונית סבירסקי

 

שני סלטים חדשים לא חשבו לרגע להיות צמחוניים אחד מהם הוא סלט ברביקיו עם עוף ואננס עם בייקון כבש וויניגרט רימונים וסלט סטייק סמוקהאוס של רצועות סטייק בעישון על שבבי היקורי. בכל זאת שיהיה משהו למיטלסים (Meatless) הוסיפו לתפריט סלט פנצנלה עם עגבניות שרי, מלפפון ופלפל קלוי. הסנדוויצ'ים של הארווי'ס הפכו מבוקשים לעוברי אורח שמסתפקים בארוחה על הבר או ארוחת צהרים קלה. הם מוגשים בלחם פרנה והמבחר כולל: בריסקט מעושן עם בצל מקורמל, עגבנייה ומיונז חרדל-שום. יש גם כריך של בשר צלעות מעושן עם חלפיניו כבוש וסלט קולסלואו או עוף ברבקיו מפורק, בייקון כבש, מיונז צ'יפוטלה, חסה ועגבנייה (84-58 שקל) ומגוון מתוקים כשרים לקינוח. כשר למהדרין. בן שטח 7, ירושלים 02-6246444

 

מקום טוב באמצע

כיוון שלא נוהגים אחרי ששותים יש פתרון שקרוב לאנדלוסיה ולהארווי'ס שמאפשר הליכה של דקות ספורות. המלון הוותיק איביס האדום ובן דודו החדש איביס סטיילס שנפתח בתחילת 2019. IBIS STYLES  שייך לרשת "אקור" העולמית שמחזיקה בסטנדרטים גבוהים של עיצוב, סגנון ואירוח בדרגות תיירות שונות. מלונות סטיילס מתמקדים בקונספט שקשור למיקומם והמלון הירושלמי שהוקם במדרחוב בין יהודה עוצב בהשראת שוק מחנה-יהודה. שתי הקומות הראשונות היו בעבר מלון "סבויי" ומוגדרות כמבנה לשימור ומעליהן נוספו 7 קומות שמשקיפות אל העיר החדשה על גגותיה וצריחיה. מיד עם הכניסה למלון צצים על הקירות אלמנטים ששאובים מדוכני הירקות והפירות וכל חדר זכה לעיטור גרפי בשילוב אלמנט שלקוח מעולם השוק הססגוני. המלון כולל 104 חדרי אירוח שונים בהם חדרי אירוח סטנדרטיים וחדרי משפחה, מיני סוויטות וחדרים עם מרפסות שמתאימים למשפחות. ילדים מקבלים בצ'ק אין ערכת בועות במתנה.

 

חדר בהשראת שוק מחנה יהודה    צילום: אסף פינצ'וק

 

החדרים מעוצבים בסגנון סופר מודרני ומאוד פונקציונלי. דלת חדר האמבטיה מחליפה צבעים כמו זיקית. בשעות הערב היא אדומה לוהטת ובאור יום סגולה. ארון הבגדים מעוצב כמגדל של קוביות לגו פתוחות בגוונים של אפור וירוק זרחני. גופי תאורה מודרניים, שטיח מקיר לקיר בגוונים של אפור עם עיטור ירקרק. מסך טלוויזיה דק וגדול שקוע במסגרת כמו תמונה וצמוד לאיור שתואם את סגנון החדר. החדרים אטומים לרעשים ומצוידים בווילון סוכך אור. מיטת קינג סייז עם מזרון בלעדי לרשת וכריות בדרגות רכות שונות.

טאבון מאפים פעיל בארוחת הבוקר של איביס סטיילס   צילום: רונית סבירסקי

 

בקומה ה-8 מול הנוף האורבני של העיר החדשה נמצאת מסעדת המלון שפועלת בכל יום. ארוחת בוקר מוגשת בסגנון מזנון עם מגוון של גבינות, ירקות וביצים. דוכן פעיל של טאבון מציע פיצות, כעכים, בוריקטס, בסיס פיצה עם גבינה וביצה שקושקשה לה יחדיו. הארוחה פתוחה לסועדים מבחוץ במחיר של 100 שקל והחל מ-12:00 בצהרים עד 23:00 ניתן לאכול במסעדה מנות חלביות ממעשי ידיו של השף נועם ניצן. בשעות 19:30-18:30 מתקיים happy hour במסעדה.  המלון ממוקם במרחק הליכה קצר מהאטרקציות המרכזיות בעיר בין העיר העתיקה ושוק מחנה יהודה, סמוך לכיכר ציון, הרכבת הקלה, רחוב יפו ומתחם הבילויים של נחלת שבעה. בחודשים יולי-אוגוסט 2019 יערך מבצע שבו יוצעו חדרים במחיר של 599 שקל כולל ארוחת בוקר לזוג. חניה בסמוך יקרה ומומלץ לחנות בחניונים ללא תשלום בהר הרצל ובמתחם התחנה ולהגיע ברכבת הקלה עד פתח המלון. מדרחוב בן יהודה 4, 073-2228888