לטעום את טעם העמק

 

פסטיבל "טעמים בעמקים" פותח עשור חדש וחוזר זו השנה ה-11 לשורשים החקלאיים של שדות פוריים המאפיינים את אזור עמק יזרעאל. שדות, שמתוצרתם מבשלים במטבחי המסעדות. 9 מסעדות האזור מכינות תפריטים מיוחדים במחירים של 79 שקל עד 109 שקל לארוחה מלאה ובנוסף, ירידי אמנים, הרצאות וסדנאות שף. 26-15 בפברואר 2015

 

מהשדה לצלחת

זוהי הזמנה לחווית אירוח מיוחדת. בכניסה לכל מסעדה, יוזמנו הסועדים לקבלת פנים של טעימות ממשקי האזור ויינות מיקביי בוטיק בעמקים לצד תצוגת אמנים. באזור העמקים מסעדות משובחות היוצרות מנות טעימות מחומרי גלם טריים. 9 מסעדות חוברות יחד להציע תפריטים מיוחדים במחירים החל- 79 שקל עד 109 שקל ומזמינים את הסועדים לערבים מיוחדים של  סדנאות שף, הרצאות וירידי אמנים וחקלאים. בכל מסעדה יתקיים ערב מיוחד במהלך 10 ימי הפסטיבל שיערך בין 26-15 בפברואר 2015 ויוגשו בו מנות מיוחדות ויין מקומי. הפסטיבל נערך באמצע השבוע, בשישי עד 16:00 ובשבת מ- 18:00, פרט למסעדת בלה שמזמינים גם בסופ"ש,  מחיר הארוחה יקבע לפי מחיר המנה העיקרית.

 

 

מסעדת אוקטגון בשדות נהלל היא הוותיקה במסעדות העמק, ביום ראשון ה- 15.2 תיפתח במסעדה תערוכת ציורים של הציירת סמדר כץ, לכבוד פתיחת התערוכה תומר מזמר ינעים בנגינתו את זמן הסועדים. ביום התערוכה ובכל עשרת ימי הפסטיבל, הסועדים יוזמנו לטעום בשולחן הטעימות גבינות משק גבאי, שמן זית של הר ועמק, לצד הכלים של הקרמיקאית שרית רשף מ"תמרת". טעימות יין של יקבי טוליפ ועמק יזרעאל. 04-6415333 

 

 

במסעדת טנדוקה הכשרה, ביקנעם המושבה, בימים שלישי ורביעי 17-18.2  יפתח יריד איכרים ויוצרים למכירה ותצוגה של מאפים, ממרחים, שמן זית, דבש, שתילים, פרחים, עבודות עץ מיוחדות, פיסול וקרמיקה טעימות יין של יקב שדות ויקב עמק יזרעאל, את הערב ילווה הרכב מוזיקלי מקומי. 04-9590323 

 

 

 

בואך הגלבוע ניצבת מסעדה מעוצבת מול נוף פנורמי - קימל בגלבוע הצופה על נוף גבעת המורה ועמק המעיינות, בקימל מצדיעים לגבעטרון וב- 18.2 מזמינים לערב של מוזיקה, אומנות מקומית ואוכל חורפי. מהשעה 20:00, נשיר ממיטב שירי הגבעטרון עם רוני, גדעון והחברים לצד טעימות יין של יקב הגבעה מקיבוץ גבע, גבינות של ברקנית ושמן זית. במהלך עשרת ימי הפסטיבל תוכלו לטעום במסעדה גם יינות של יקב עמק יזרעאל מחנתון.04-6895566

 

 

השפית נילי כהן מינץ מבשלת מנות מסוגננות וכשרות בבית טמפלרי בבית לחם הגלילית, ביום חמישי ה- 19.2 נילי תארח הרצאה של אבי ציטרשפילר תבלינאי והרבליסט מחוות דרך התבלינים: שבעת המופלאים - 7 מנות עם 7 תבלינים, יש להזמין מקום מראש, המקום פתוח בימי חמישי ובראנץ' שישי ובתפריט תמצאו מנות שיוגשו עם טעימות יין של יקב טוליפ ארוחה בה תבחרו מנה ראשונה ועיקרית ותקבלו צלחת פטיפורים לקינוח. 04-9536696

 

 

את השבוע השני של הפסטיבל פותח השף דורון בר און ממושב היוגב שמארח את רמי גינת ואמיר טלמור מלימוזין בסדנא לאוהבי בשר. ביום א' 22.2 19:00 בהזמנה מראש בלבד 04-9893247 . ניתן גם לסעוד במקום בחמישי ושישי, המנות משתנות בהתאם לתוצרת הגדלה במשקים השכנים.  

 

 

 

ביום שני, 23.2 אדלה מרמת ישי תארח את סמיר מהאיטליז בבסמת טבעון לסדנת בשרים. בהזמנה מראש בלבד 04-9535358 האווירה במקום מיוחדת, העיצוב מוקפד, המוזיקה נעימה, התאורה רכה ובערבי חמישי הופעות בקומה השניה. אדלה מאופיינת בפסיפס תרבותי ואווירה שונה בנוף האזורי.

 

 

ביום שלישי 24.2 השף עידן ליפשיץ ושותפו ליאור גולן ממסעדת בלה במושב בית שערים, יארחו את השף דורון בר און לערב של חאפלה יזרעאלית, מנות מהים, מהשדה, מהמטע, מהפרדס ומהחוות בגדול ובקטן. מבחר מנות חלוקה SHARING בין השעות 17:30-19:00 – HAPPY HOUR   כל הבר ב- 1+1 על כל משקאות  האלכוהול. מנות החל מ- 38 שקלים. "בלה" היא המסעדה היחידה שמקיימת את הפסטיבל גם בסופ"ש בתוספת 10 שקל לתפריט (סה"כ 119 שקל בסופ"ש ) לארוחת מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין של יקב טוליפ או יקב שדות. 04-9830730

 

 

את הפסטיבל תסיים סדנת קינוחים וערב מרקים במטבח הכשר של איילת ביקנעם המושבה. איילת לא מכינה תפריט אלא מבוססת על ארוחות עונתיות מיוחדות. בערבי חמישי מוגשת ארוחה שמורכבת מ-3 מרקים ולצד כל מנה מוגשת צלחת קינוחים מעשה ידי בעלת הבית. במסגרת הפסטיבל תתקיים סדנא בה תלמד הקונדיטורית עפרי הכנת קינוחים, בתיאום מראש ללא תשלום. התשלום עבור הארוחה בלבד (89 שקל) ומקבלים גם מאפה הביתה. להזמנת מקום 052-8134103 בימי שישי מוגשת אצל איילת ארוחת בראנץ' שמורכבת מ- 10 מנות וכוללת קינוח ושתיה חמה וקרה. 

 

 

מסעדת הבשרים לימוזין  מרמת ישי, מזמינים את המבקרים בפסטיבל לסיור בחווה בה גדל הבקר ב"תמרת", לנטוע עצים ולהתכבד בתה ונישנושים ללא תשלום. במהלך הפסטיבל מציעים במסעדה תפריט בו כל מנה מלווה בתוספות ותוכלו לטעום את היינות של יקב סריג. המסעדה ולצידה האיטליז, מתמחים ביישון בשרים בתנאים טבעיים. המסעדה בעלת אופי כפרי. 04-9533173

 

 

באזור העמקים נמצאים יקבי בוטיק וותיקים וחדשים, חווית "טעמים בעמקים" מהווה הזדמנות מיוחדת להכירם, היקבים יארחו תערוכות ויזמינו את ציבור המטיילים לטעימות וסיורים מודרכים.  ביניהם: יקב הגבעה מקיבוץ גבע, יקב טוליפ בכפר תקווה, יקב סריג ממושב מרחביה, יקב עמק יזרעאל בקיבוץ חנתון, יקב שדות בשדה יעקב.

 

פעילויות ללא תשלום 

סיור פתוח לקהל: שישי  13/2 סיור שישי שבועי מודרך של קק"ל הסיור יסתיים ביקב שדות בשדה יעקב ביריד איכרים ססגוני ברביעי ה- 18.2 ובשישי ה- 20.2 סיור בעמק שיסתיים בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית פרטים בקו ליער  1-800-350-550. 

בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית בימי שישי 20-21.2/ 27-28.2 יערכו סיור לשדות התבלינים בשעה 10:30/ 12:30, חגיגת טעימות תה מסביב לעולם, מבצעים, הגרלות והפעלות.

 

ללא תשלום, רביעי-חמישי 18-19.2 סדנאות שף בחוצות אלונים 17:00-20:00, חמישי-שישי 19-20.2 שוק איכרים ואומנים בקניון G יקנעם,
רביעי-חמישי-שישי 25-27.2 פסטיבל אוכל בריא בסטריט מול רמת ישי.

 

המלצות למסלולי טיול באזור: נחל שופט וגבעת הרקפות ברמת מנשה, תל שמרון ובית הקברות המרתק של נהלל, גבעת שיח אבריק ופסל אלכסנדר זייד, שמורת האלונים של אלוני אבא, רכבת העמק בכפר יהושע.

 

סינגלים לרוכבי אופניים: סובב תמרת, טבעון, שמשית, הושעיה, אלון הגליל והסוללים.

 

הפסטיבל הינו שיתוף פעולה בין עמותת התיירות והרשויות עמק יזרעאל, רמת ישי ומגידו. תפריטים, מתכונים ותמונות