שעשועי גלישה בגלבוע (האתר נסגר)

 

שבת, 08:00 בבוקר ביום שמש אביבי יצאנו לדרך. לא בדיוק השעה להשכים בה קום אבל מחכה לנו נסיעה של שעה וחצי עד היעד. הכיוון הכללי הוא הגלבוע והמטרה היא להגיע למתחם "סקי בגלבוע" שנפתח בשנה האחרונה למרגלות ההר בלב הטבע הירוק של העמק.

 

כסאות סקי כמו בחו"ל   צילום: אילון סבירסקי

 

מהכרך לגלבוע

אנחנו עוזבים את האפרוריות התל אביבית ומתחילים להצפין. נופי האספלט מתחלפים בהרים המכוסים  בגוון ירוק עז שהוא תוצאה של החורף הגשום שפקד אותנו. השדות החקלאיים של העמק נפרשים מכל עבר ומעל מתנשא ההר העגלגל עטוף בעצי יער ושלל פריחות. הדרך המובילה אל מתחם סקי בגלבוע מסומנת כ"דרך נוף גלבוע" והיא מתחילה באזור מישורי ומטפסת הלאה אל תוך סבך היער. אנחנו עוצרים בחניון הסקי ומטיילים באזור עד לשעה הפתיחה המיועדת ב-10:00. זו הזדמנות מצוינת לבחון את משטחי הגלישה מזווית אחרת. 

 

סקי פס וציוד גלישה

המשטחים יצרו מעין גבעה מלאכותית מכוסה כולה לבן ונראית כמו אי מושלג באמצע הטבע. כמו כתם ענק של צבע לבן שצייר אחוז התלהבות התיז על הרקע. כשמתקרבים אל מורדות הגבעה אפשר להבחין שהשטח מחולק למספר מסלולים באורך שונה זה מזה. בשעה היעודה נפתחו השערים ותהליך הקליטה החל. חתמנו על הצהרת בריאות, קראנו את הכללים שעלינו לנהוג לפיהם, קבלנו שעונים שהם ה"סקי פס" שלנו למשך השעתיים הקרובות ומשם עברנו למתחם ציוד הגלישה. אנשי הצוות של המתחם מתאימים את המגנים והקסדות לפי המידות האישיות, מציידים את הגולש בסקי או בסנובורד לפי בקשתו ונותנים מפתח לתא אחסון חפצים עבור הציוד האישי.

 

מקבלים הדרכה    צילום: רון קינדלר

 

גולשים וחוזרים

תחושת הסקי אופפת אותנו מסביב, חילקו אותנו לקבוצות לפי רמת הגלישה והציבו אותנו בראש המדרון של הגבעה הראשונה. המדריך הסביר והדריך לגבי כללי הבטיחות ועבר לשלב ההדרכה הטכנית. מושגי יסוד בגלישה, עמידה נכונה ואיך מבצעים סיבובים בלי סיבוכים. אחרי כ-10 דקות של הסברים הגיע רגע הגלישה. אחד אחרי השני תוך הערות ותיקונים של המדריך. כשמגיעים לתחתית המדרון עולים על מסלול נע שמחזיר את הגולשים לנקודת ההתחלה וממנה שוב יורדים ועולים ומתקנים את הטעויות על פי הערות המדריך. משטח הגלישה של השלב הראשוני הוא מתון וכך גם המהירות אינה גבוהה. בדרך זו אפשר לתכנן ולשלוט בתנועות ולתקן טעויות. משטח הגלישה מקבל את תחושת השלג הרטוב על ידי ממטרות קטנטנות שמתיזות עליו מים ומאיטות את מהירות הגלישה, כך שאפשר לבצע את התנועות הנכונות באיטיות וללמוד איך לשפר את הטכניקה.

 

עולים דרגה

כאשר הרגשנו שאנחנו כבר בטוחים יותר וישמנו את כל ההערות של המדריך עלינו למעלה לגבעה הגבוהה יותר שממנה גולשים במדרון תלול וארוך יותר. בסוף המדרון מותקן Chair-Lift בדומה לאתרי סקי בעולם. גלשנו כמה פעמים במדרון הארוך ובסיומו אומנם יצאנו עם תחת רטוב לגמרי, אבל הרגשנו הרבה יותר בטוחים בגלישה שלנו.

 

מגלשות לקטנטנים     צילום: רון קינדלר

 

סנובורד ומזחלות

האתר מציע חווית סקי שמתאימה למתחילים, חוויה לילדים שלא עשו סקי מעולם  ורוצים להרגיש את תחושת הספורט שאינו נפוץ בארץ. היתרון  הגדול הוא שיש הרבה פחות סיכונים מאשר באתרים שישי בהם שלג טבעי, כיוון שהמשטח המלאכותי מונע צבירת מהירות שהיא מסוכנת למתחילים. יש בלימוד ההדרגתי הזה גם גורם חינוכי שנותן כלים לישראלים המצ'ואיסטים שמתנהגים כמו אלופי סקי מבלי לדעת איך גולשים. סקי יכול להיות ספורט מסוכן מאוד לאנשים שאינם מיומנים בגלישה ובהחלט דורש אימון הדרגתי לפני שמטפסים אל ראש ההר.

 

בנוסף למדרונות הגלישה מצוי באתר גם מדרון גלישה במזחלות לילדים קטנים שעדין לא מרגישים בטוחים לגלוש במדרונות. משטחי הגלישה מתאימים לבני נוער ובוגרים שלא התנסו בגלישה ובדרך זו צוברים ידע לגבי טכניקת הגלישה וקבלת בטחון על סקי או סנובורד. זוהי סימולציה ראשונית שגם יכולה להוות פעילות נעימה בשעות הפנאי לתושבי האזור. "סקי בגלבוע" מתכננים בעתיד להוסיף מדרונות ארוכים יותר ו"סנואו פארק" (SNOW PARK) שיתאים לגולשים מקצועיים ואפילו לפעלולנים.

 

איך מגיעים: כביש גישה מרכזי, מכל מקום בארץ – כביש 6 – יורדים במחלף עירון, מתחברים לצומת מגידו, כביש וואדי ערה, מצומת מגידו, נוסעים ישר על כביש הסרגל לכיוון עפולה, לפני עפולה פונים ימינה בפניה לכביש התענכים, על הכביש הזה קילומטר אחרי צומת יזרעאל האתר מצד ימין. טל. 073-2510000