אמיליס - מלון בטבריה מול חומות העיר העתיקה

 

גילוי נאות מתחייב מעצם היותי צאצאית לבני היישוב הישן שעלו לארץ ישראל בסוף המאה ה-19. סבה של אימי הגיע לטבריה בגיל 5 וכשבגר הקים את טחנת הקמח הראשונה בעיר. כשאני חוזרת אל העיר הזו אני מתרגשת. אמנם נותרו מעט מאוד מבנים מאבני הבזלת השחורות אבל במעט שנותר טמונים סיפורים היסטוריים על עיר יפיפייה, מלאת קסם וקדושה, שזוהרה ניטל ממנה במשך השנים. כשסיפרו לי על מלון חדש בשם אמיליס שנפתח באזור העתיק של העיר ברחוב הגליל, שבו הייתה לסבי חנות בדים, נסעתי מיד לראות. לא חיכיתי אפילו לפתיחה הרשמית.

 

חומות העיר העתיקה מגג מלון אמיליס   צילום: רונית סבירסקי

 

מצעים שטרם ישנו בהם

מצאתי אותו בשלבים סופיים של עבודה. הבריכה עוד לא מולאה במים, תליית המנורות בחללים הציבוריים טרם הסתיימה והתפריטים עדיין לא הונחו על שולחנות בית הקפה. בחדר עמד ריח של חדש, ישנתי על מצעים שאיש לא ישן קודם לכן ובחנתי את החדר סביבי. "אמיליס" מוגדר כמלון בוטיק ויש בו 48 חדרים הממוקמים בארבע קומות מול הכנרת. קירות בגוון שמנת מותאמים לווילון דקיק ומתחתיו וילון עבה בגוון חאקי בהיר. רצפת פרקט אלון משתלבת בגווני השמנת ובטפט בגוון חאקי כהה שמקשט את קיר גב המיטה. שולחן טואלט ופינת ישיבה, מסך LCD כולל כבלים ופינת קפה. בחירה יפה של תמונות צילומי טבע בעיבודים דיגיטליים שתלויות על הקירות. מיטת קינג סייז גבוהה ממוקמת מול החלון וממנו נשקפים נופי הכנרת וחומותיה העתיקות של טבריה.

 

מלון קטן ואינטימי

מיקומו של המלון שידרג עבורי את חוויית השהייה במקום. בין בתי העיר העתיקה והחומות נשקפים בתי הכנסת שבהם התפללו יהודי טבריה לפני מאה שנים. אחד מהם שייך ליהודי קרלין בו התפללו בני משפחתי. חדרים אחרים פונים לעבר בית הקברות העתיק והכנרת ובאופק נשקף קברו של רבי מאיר בעל הנס. במקום בו עומד המלון החדש עמד בית מלון שהוקם בתחילת המאה ה-20 בשם "פולוניה".  מצבו הקשה לא איפשר לשקמו ובמקומו הוקם המבנה החדש. בעל המלון, איציק ממן, בעל וותק בתחום המלונאות בטבריה, הוא בעליהם של אכסניה וותיקה ומלון דירות בעיר. ממן הבין שחסרה בטבריה נישה של בתי מלון קטנים ביתיים ואינטימיים בדרגת מלונאות גבוהה.

 

בית קפה ובר לובי    צילום: רונית סבירסקי

 

פטיו ירוק ובריכת דגים

אווירה רגועה נטולת "אגדו" עמדה לנגד עיניו. כך הוא דאג למקם את הבריכה בחצר האחורית שלא תפריע לאורחים, יצר מסדרונות פתוחים אל החלל הפנימי והכניס את השמים דרך תקרת זכוכית שקופה לכל קומות המלון. חדר האוכל הוצב בחלל פתוח בקומה הראשונה וניתן להשקיף עליו מכל קומה. במרכזו הוצב קיר דמוי אבן שעליו ניגר מפל מים הנופל אל תוך בריכת דגים מוקפת צמחייה ירוקה.

 

כלי טאפס ואסאדו

ארוחת הבוקר מוגשת בשיטת מזנון אבל את הכלים הגדולים ומגשי הנירוסטה מחליפים כלים עדכניים מעוצבים. השף אבי ליאון, שעבד בעבר ברימונים גלי כנרת, יצר תפריט שיש בו שילוב ממזרח וממערב. בארוחת הבוקר תמצאו עלי גפן ממולאים לצד שקשוקת חצילים. הוא מוסיף מנות חמות של שומר וארטישוק ברוטב שמנת ותפוחי אדמה עם עגבניות אפויות בשמנת. הוא אופה במקום את הלחמניות, הלחמים, הקרואסונים והרוגלך.

 

ארוחות הערב משתנות מדי יום. ליאון מכין ממולאים ביניהם תפוחי אדמה קטנים עם בשר, חצילי באלדי עם צנוברים, עגבניות במילוי אורז ובשר ויש גם צמחוני במילוי בורגול או עדשים. בין תבשילי הקדרה בשר ראש ממולא חומוס ובימי שישי אסאדו שנפרס לעיני הסועד. בין התוספות אורז בסגנון סיני, אורז בר, אורז הודי עם גזר וקוקוס, ירקות מאודים, רטטוי ובר סלטים שכולל סלק אדום עם בצל ירוק, גזר מזרחי עם כוסברה וכמון, סלט ירקות וסלט עלי בייבי. הקינוחים מוגשים בכלי טאפאס קטנים, עוגות מעוצבות, צ'ייסרים עם מוסים, סלטי פירות וסורבה.

 

חדרי המלון החדש אמיליס בטבריה  צילום: רונית סבירסקי

 

משתזפים על הגג מול האגם

גג המלון בקומה השישית עוד לא היה מוכן בעת ביקורי אולם עד מועד פתיחת המלון הוא יהפוך למשטח שיזוף תחת פרגולה מול מימיו התכולים של אגם הכנרת. מיטות שיזוף ושמשיות יאפשרו לאורחים לתפוס שלווה במשך היום או להזמין קוקטייל בשעת שקיעה. שירות חדרים יספק הזמנת אוכל ושתייה לגג המלון בדומה לחדרי האורחים 24 שעות ביממה. גג המלון מאפשר תצפית של 360 מעלות על כל הסביבה. הר ברניקי ממערב, הכנרת וחומות העיר העתיקה ממזרח, העיר טבריה, צפת, הרי הגולן וביום בהיר החרמון נשקפים מהצפון ובצד הדרומי עמק הירדן וקברו של רבי מאיר בעל הנס.

 

מחירי החדרים ינועו בין 980-780 על בסיס לינה וארוחת בוקר לזוג. ארוחת ערב בתוספת של 120 שקל לאדם. טל. 04-6647500