מסעדת בשרים וקפה משובח בנצרת

 

אשה יפה, קפה משובח, חדר מלח ומאכלים ביתיים זהו סיפורו של קפה "מאמא" בנצרת. לצד "מאמא" פועלת מסעדת "לילא" המתמחה בבשרים ומטבח ערבי מסורתי במבנה עתיק בן 2500 שנה

 

 

צילום: רונית סבירסקי

 

סיפורה של לין שומר-מנסור מנצרת נשמע כמו לקוח מספרי האגדות. שושלת של נשים יפיפיות וחזקות נצר למשפחת פאוזי עזר המנוח, שהיה סוחר עתיר נכסים והתגורר עם משפחתו באחד הבתים המרשימים בנצרת. בתו אודט ושתיים משלושת נכדותיו קשרו את גורלן בעיר בה נולדו ומפתחות את תחום התיירות והפנאי בעיר העתיקה. הבת הצעירה לין, עורכת דין במקצועה, פתחה בדצמבר 2012 בית קפה איכותי ובתוכו נחבא חדר מלח שממנו נולד רעיון MAMA SALT ROOM & CAFE.

 

 

קפה שהתחיל במלח

בתה הקטנה של לין, יסמינה, סבלה מהתקפי אסטמה ואלרגיות וטופלה בתרופות. כשהטיפול האלטרנטיבי בחדרי מלח הגיע לארץ יסמינה טופלה בשיטה הזו והחלימה. לין החליטה להביא את המזור גם לתושבי עירה ופתחה חדר מלח בצמוד לכיכר המעיין מול כנסיית הבשורה. היא הקימה חדר לבן כשלג שכל קירותיו עשויים מלח גרוס ורסיסי המלח נישאים באוויר ומסייעים לטיפול נשימתי ולחיזוק המערכת החיסונית לאנשים ששוהים בו. המטופלים הגיעו ולין החליטה שצריך גם קפה קטן וכריך או עוגה. מכאן הייתה הדרך קצרה לקפה ביתי קטן ואיכותי שכולו מעשה ידיה של לין.

 

 

אווירה של סלון ביתי

האווירה הביתית החמימה תופסת את העין כבר בכניסה. כורסאות ישיבה רכות בגוון שמנת לצד כסאות ראטן חומים ושולחנות עגולים נמוכים יוצרים תחושה של סלון ביתי נעים. חלונות זכוכית גדולים, מטבח פתוח וקירות שמכוסים בצפיפות בצילומים המתעדים את נצרת המודרנית. צילומי עוברים ושבים, עובדים בכיכר המעיין, צעירים מבלים ותמונות אישיות של בני המשפחה. כשיושבים בחלל הפנימי צופים אל כיכר המעיין, כנסיית הבשורה ובחודש דצמבר על עץ האשוח הענק ושוק חג המולד. לכבוד החגיגות הקפה מקושט בנוריות צבעוניות, נרות בצורת סנטה, דגלים ועציצי אשוח.

 

 

עוגות ביתיות וקפה מקצועי

ברקע מתנגנת מוסיקת עולם, על הדלפק המרכזי מונחות עוגות הבית שנאפו באותו יום. בריוש אישי במילוי חלבה או נוטלה, בראוניס במילוי גבינת שמנת, פאי עם חמאת בוטנים תוצרת בית, עוגת גבינה או עוגת גזר. לקפה יש מקום של כבוד כמותג יוקרתי ואיכותי. הפולים מיובאים במיוחד מאיטליה ונטחנים במקום בעת הכנת האספרסו. יש לאטה, מאקיטו או סוגי אספרסו שנעשים על ידי מלצר מומחה. אפשר לקבל "קפה לדרך" בכלים חד פעמיים מקצועיים. גם חובבי התה ימצאו חליטות משובחות ו"תה מאמא" על בסיס קינמון, ג'ינג'ר ודבש. (מחירי עוגות 20-12 שקל, קפה 14-10 שקל)

 

 

פרנץ' טוסט ופנקייק

בתפריט של "מאמא" קפה מצויות שתי מנות דגל שכבר רכשו להן מעריצים. פרנץ' טוסט על בסיס לחם שנאפה במקום ופנקייק. הפרנץ' טוסט מכיל נגיעה של שמן תפוזים ושקדים קלויים  עם תוספות. הפנקייק אינו מתוק ומוגש עם גבינת שמנת, בייקון מטוגן ומעל סירופ מייפל איכותי. הכריכים מגוונים ומציעים אפשרות של בייקון או עוף עם גבינה, ביצי עין, מוצרלה ובייקון על הגריל, סוגי נקניקים או גבינות וממרחים תוצרת בית של עגבניות מיובשות ופסטו. לין מכינה גם סלט קינואה או סלט חסה עם קישואים ויוגורט, ביצים בשמן זית במחבת חרס (מחירים בין 35-25 שקל). אם נקלעתם לשעת צהרים כשהיא מכינה ארוחה לצוות העובדים תוכלו להזמין מנה גם לעצמכם מתבשילי הבית האישיים וזו חוויה בפני עצמה.  

 

 

ערמונים קלויים ובירה

אלה שמסתפקים במשהו קל יכולים להזמין פרישייק, מיץ טבעי, סודה או טוניק. יש גם בירה עם צלחת נישנושים של חמוצי "מאמא" ובמיה בחומץ, תורמוס וקבנוס. אפשר גם להזמין צלחת ערמונים קלויים בתנור ויין. בחורף היא מכינה מדי פעם מרק עדשים או צ'ילי קון קרנה. לין מקנה למבקרים את התחושה שהם מתארחים בסלון הביתי שלה וזהו סוד הקסם של המקום. (ערמונים קלויים 20-12 שקל, מיץ טבעי 15 שקל). אורחים שירצו להתנסות בשהייה בחדר המלח מומלץ למבוגרים לשהות 50 דקות ולילדים עד גיל 12 כ-40 דקות. יש בחדר כורסאות, פינת משחקים ומגזינים. חדר מלח בהזמנה מראש בלבד. הקפה פתוח בימים שני-שישי 20:00-08:00 ובשבת מ-20:00-08:30 , טל. 04-6377807

 

"לילא" של בשרים

מסעדת "לילא" שנפתחה בדצמבר 2013 ממוקמת בכיכר המעיין מול כנסיית הבשורה בבניין בן 2500 שנים שהיה חלק מחמאם עתיק. החמאם הוקם על יסודות מבנה ביזנטי ושימש את תושבי האזור בתקופה העות'מאנית. אחד החללים שהיה נטוש שנים שופץ, שומר ושוקם על ידי שני שותפים, ראמי סלאם וטופיק עטיה. המראה המרשים של המסעדה מקיף את הסועדים, תקרות קמורות גבוהות, קירות אבן טבעית, רצפת בטון חשופה והריהוט שהותאם למראה העתיק בגוונים של עץ אגוז כהה.

 

מבשלים לעיני הסועדים

המקום עוטף את הבאים באווירה ביתית חמימה ואינטימית. הסועדים שיושבים בחוץ יכולים לצפות ברחבת המעיין, כנסיית הבשורה וחגיגות חג המולד שמתקיימות בימים אלה במקום. המטבח פתוח לעיני הסועדים ואלה שבוחרים לשבת על הבר יכולים לעקוב אחרי תהליך הכנת המנות של השף. ראמי סלאם התמחה במשך שנים כשף של המטבח האסיאתי במסעדת פרנג'ליקו והחליט לפתוח את המקום שבו יוכל להראות את יכולותיו בתחום הבשרים והמטבח המסורתי ערבי.

 

 

נתחי בשר ייחודיים ומטבח אותנטי ערבי

ההתמחות של "לילא" היא בתחום הבשרים האיכותיים שהם מיישנים בעצמם והאוכל האותנטי של המטבח הערבי. בתפריט אפשר למצוא נתחים קלאסיים של פילה וסינטה לצד אנטריקוט מיושן עם עצם, טי בון, סטייק ברזילאי "פיקאנייה" ואפילו קובה ביף היפאני, שנדיר למצוא אותו במסעדות. הבשרים נצלים על גריל פחמים מקצועי עם ציר בשר טבעי. המחיר נקבע לפי 100 גרם כשהממוצע ל-300 גרם נע בין 110-96 שקל. אפשר למצוא בתפריט קבב ברוטב טחינה וזעפרן, פאייה ספרדית עם עוף, פירות ים או פילה בקר (82-52 שקל) טאפסים של כרובית מוחמצת, רצועות אווז מעושן, או סלט עגבניות שרי במרינדה (55-22 שקל) מרקים יש תמיד ומכינים אותם במקום על בסיס ציר טבעי של בקר, עוף, ירקות או דגים.

 

מי שמסתפק במשקה וטאפסים יכול לשבת על הבר להזמין כוס יין בוטיק ישראלי, צרפתי או ספרדי (110-90 שקל) קוקטייל לילא שמבוסס על אוזו ונענע (32 שקל). ארוחת הבוקר לזוג כוללת ביצים לפי הזמנה, חזה אווז מעושן, גבינת זעתר, לחמים, מיץ תפוזים או לימונדה, שתייה חמה וקינוח הבית של חלבה עם גלידה ופירות טריים (92 שקל לזוג)

המסעדה פתוחה כל השבוע מ-08:30 עד אחרי חצות. טל. 04-6543837