חטאים מתוקים מנווה צדק בתל אביב עוברים דירה (נסגרה)

 

כמיטב המסורת הלא שגרתית של "חטאים מתוקים"  הם עוברים ממרתף עתיק ברחוב שבזי בתל אביב אל אזור תעשייתי קטן ברמת השרון הירוקה. 13 שנים לאחר שנוסדה במרתף קטן בשכונת נווה צדק בתל-אביב עוברת קונדיטוריית הבוטיק 'חטאים מתוקים' לבית משלה.

 

עוגות ודיינשים טריים  צילום: רונית סבירסקי

 

המוסכים השכנים אינם משפיעים על האווירה הכפרית שאופפת את הבאים מהכניסה  אל המרפסת הפתוחה ועד לחלל הפנימי והקונדיטוריה הריחנית. הם לקחו איתם את הפריטים שמעניקים למקום צביון של פעם. קופסאות הפח עם צילומים של תל אביב הקטנה, חפצים משוקי פשפשים, מדפי עץ כהים, רצפת פסיפס וריהוט רטרו.

 

בראנץ' שישי-חופשי

מסורת הבראנץ' החופשי של ימי שישי ממשיכה כפי שהייתה בתל אביב. מתחילים עם כוס קאווה צוננת. בחלל הפנימי ניצב שולחן עמוס כלי הגשה מעוצבים שמשלבים מאפים וסלטים. לזניה צמחונית, חומוס גרגרים, חצילים בעגבניות, סלט ביצים, סלט כרוב, פסטה עם פטריות, סלט טונה ואנטי פסטי. יש גם פלפלים ועגבניות מיובשות לצד קלצונה ממולאת באנטיפסטי, אצבעות גבינת גאודה ספרדית, עלי גפן ממולאים בסגנון טורקי, סלט יפני מסורתי ברוטב פונזו, קישים בטעמים משתנים וסלט תירס מהמטבח הצרפתי, סלט טבולה לבנוני לצד סלט בורגול באגוזים וחמוציות. לצדם לחמניות חמות וריחניות תוצרת בית.

 

בראנץ' שישי    צילום: רונית סבירסקי

 

לצד השולחנות במרפסת החיצונית הוצבה כרכרה ישנה ועליה שפע של פירות וירקות טריים במראה של שוק כפרי. המנות החמות עומדות על פלטות חימום וביניהם שקשוקה מתובלת ופסטות, מתקן מיצים טריים סחוטים. פינת הקינוחים כוללת פירות עונה חתוכים, שפע של מאפים, דיינישים, קרואסונים ועוגיות מהקונדיטוריה הביתית, חלוווה ופטיפורים בטעמים שונים. לכל אלה מתלווים סוגי קפה, קפוצ'ינו, אספרסו ותה מסוגים שונים. הבראנץ' מוגש בימי שישי בין 14:00-08:45.

 

מזנון צהרים חדש

החידוש העיקרי ששולב ב"חטאים מתוקים" של רמת השרון הם המסעדה ובית הקפה הכשרים שפועלים בכל ימות השבוע וחנות פטיסרי שבה אפשר לרכוש עוגות, עוגיות וקינוחים. במסעדה החדשה, כ- 70 מקומות במרפסת גדולה והיא תציע בשלב הראשון בשעות הצהריים מבחר של מנות עיקריות, המשולבות במזנון סלטים ותוספות עשיר, שתייה וקינוח במחיר 50 שקל לסועד. בין המנות שיוגשו: קציצות דג ים בשקשוקה עם רוטב יוגורט וטחינה; רביולי בטטה ברוטב רוזה; ניוקי עם פילה מוסר, ברוטב עגבניות, שום, זיתים ובזיליקום; מבחר ממולאים – זוקיני, פלפל, בצל וכרוב – בגבינות עיזים ונתחי דג ים. מתכון משפחתי של קציצות ירק עיג'ה עם גרגרי חומוס חם, ברוטב לימון.

 

קציצות דג ים בשקשוקה   צילום: איל קרן

 

בית 'חטאים מתוקים' ברמת השרון. רחוב החרש 8.  טלפון:  5162708 – 03.  שעות פתיחה: א-ה 17:00-08:00. ימי שישי 14:00-08:45. (כשר רבנות).