השנה מתמקד הפסטיבל ביצירה ישראלית מקומית. התוכנית האמנותית, שגובשה עוד טרם התפרצות המגיפה, נוגעת בסוגיות שעמן החברה הישראלית מתמודדת: קהילה, משפחה, מפגש, נגיעה, אמפתיה, אינדיבידואליזם וטכנולוגיה, גילנות, דמוקרטיה, קבלת האחר ואחרות. בנוסף יקיים הפסטיבל התערבויות אמנותיות במוסדות ציבור ובקהילה, וכנסים מקצועיים שיעסקו בתפקידה של התרבות ובחיוניותה במציאות המשתנה.  בתקווה שעד תחילת ספטמבר ניתן יהיה לקיים את המופעים מול קהל, הפסטיבל יתקיים בהתאם להנחיות התו הסגול. התוכנית האמנותית תצולם כגיבוי ותשודר באתר הפסטיבל בליווי חבילות תוכן הכוללות תיעוד תהליכי יצירה, ראיונות עם אמנים ומבצעים בשיתוף הצופים.

 

 

המופעים יתקיימו באולמות תיאטרון ירושלים, במרכז המוזיקה עדן תמיר בעין כרם ובמרכז החדש לאמנויות הבמה בתלפיות, ביתם החדש של הזירה הבינתחומית אותו יחנוך הפסטיבל בערב מיוחד. במרכז, המשתרע על שטח של כ-2000 מ״ר הוסבו שבעה אולמות של בית הקולנוע הירושלמי הנטוש "רב חן", לאולמות מופעים וחדרי סטודיו. בחנוכת הבית שתתקיים ב-3 בספטמבר 2020 יוזמן הקהל לשוטט בין האולמות  ולפגוש את עבודות מחול, מוזיקה, תאורה, סאונד ווידיאו שנוצרו במיוחד לערב זה על-ידי אמני שלושת הקבוצות המאכלסות את הבית.

 

פסטיבל הג'אז הבינלאומי בירושלים, מבית היוצר של פסטיבל ישראל, בניהולו האמנותי של החצוצרן אבישי כהן ובשיתוף הצוללת הצהובה ומוזיאון ישראל, הוקדם מדצמבר ויתקיים בתאריכים חופפים לאלה של פסטיבל ישראל 10-8 בספטמבר בגן הפסלים ובגלריות של מוזיאון ישראל.  שני הפסטיבלים יקיימו מספר אירועים משותפים. 

 

משפחה (שם זמני), באירוע משותף לפסטיבל ישראל ופסטיבל הג'אז הבינלאומי תתקיים סדרת מופעים במרחב הפתוח של גן הפסלים ובגלריות של מוזיאון ישראל. בין המפגשים: דודו טסה עם האחיות אל כוויתי, מארק ופרץ אליהו עם משפחת מיינר (עטר והד מיינר עם ריף כהן), יסמין ולילה מועלם עם ספי ועונגי ציזלין, נגה ארז ואורי רוסו במופע שמינייה אקוסטי, נטע ברזילי עם האחים שלה ורונה קינן בפרויקט משפחה עתידית עם מקהלת מזמור. (8, 9 , 10 בספטמבר, 19:30 -22:30. מוזיאון ישראל. משך מופע: כ 3 שעות. מחיר קישור לצפייה:  40 שקל.  מחיר כרטיס: 90 - 120 שקל).

 

Shape On Us, הכוריאוגרף הישראלי שרון פרידמן ו"ורטיגו-כח האיזון" חוברים יחד ליצירה המשלבת רקדנים בעלי יכולות מגוונות. ורטיגו-כח האיזון הוא גוף של עמותת המחול ורטיגו העוסק ביצירה מחול בשיתוף רקדנים עם ובלי מוגבלויות.

(8.9 ו – 9.9 שעה 20:00. תיאטרון ירושלים. משך מופע: 60 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 - 80 שקל).

 

ורטיגו   צילום: רונית סבירסקי

 

מתרגלים אמפתיה 1#, מתרגלים אמפתיה 2 על 2, יסמין גודר, מציגה יצירה חדשה הבוחנת את האפשרות לחלץ איכויות אנושיות כמו חמלה, הכלה ורגישות מתוך אקט המחול.  בחלק אחד של הערב יעלה פורמט מיוחד לשני פרפורמרים ולשני אנשים בקהל שיחלקו מסע אינטראקטיבי בן 25 דקות שבו יבחנו כיצד ניתן להפוך את מה שנתפס כמגבלה – שמירה  על מרחק של שני מטרים – למרחב  פוטנציאלי ליצירת אינטימיות, משחקיות, ריפוי וגילוי משותף. בחלקו השני של הערב יציגו רצף של פעולות ווקאליות ופיזיות כמערך קבוצתי של תמיכה ועידוד (6, 7 בספטמבר – שני מופעים בערב בשעות: 19:00 ו– 21:30. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך המופע 55 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 – 80 שקל). 

 

 

כחולות - הכוריאוגרפית גלית ליס ממשיכה להנכיח את "האסתטיקה הפיזיולוגית" של הגוף המבוגר בזירת המחול העכשווי. ביחד עם אנסמבל שמורכב מ-14 נשים רוקדות בגיל 80-65, היא בוחנת את הוויית ההתבגרות והזִקנה דרך גוף ותנועה ואת התפיסות החברתיות והפוליטיות הרווחות. (9-10.9, שעה 20:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך המופע 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 - 80 שקל).

 

שגרת חירום - ״תנועה ציבורית״, אחת הקבוצות הייחודיות שפועלות בנוף הפרפורמנס המקומי מתייחסת לגֶנום האורבני, החברתי והפוליטי של ירושלים רצוף מרכיבים רבי-עוצמה של פינוי, של התפנות ושל התיישבות. במרחב העירוני הזה ירקמו חמשת חברי הקבוצה כוריאוגרפיות המבוססות על  מהלכים של פינוי ושל דאגה, ויזמינו את הקהל לקחת חלק בניסוי פרפורמטיבי שבודק את היחסים הגופניים שנוצרים בין אזרחים במצבי סכנה ומעמיד בסימן שאלה ערכים של "חוסן אזרחי", אמפתיה, אוטונומיה ושייכות.  (מיקום ומועדים באתר הפסטיבל)

 

"החולמים"  - האמן הרב תחומי נדב ברנע מעלה פרפורמנס למסכי פלזמה, תפאורה וגופי תאורה העוסק בחלומות, שאיפות, חזון ותקווה. בטכניקה ייחודית בה הוא משלב אודיו, תאורה, פוטאז'ים מקוריים ותפאורה בהשתתפות חמש דמויות העונות לשאלות על חלומותיהן ושאיפותיהן ובהן:  ילדה ישראלית ממוצא פיליפיני המועמדת לגירוש, הלום קרב, שחקנית, אם פלסטינית שכולה וקשיש באחרית ימיו.  עם השחקן דורון תבורי והזמרת והשחקנית אפרת בן צור (9-10.9 שעה 20:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 – 80 שקל).

 

 

פרוייקט אייכמן - טרמינל 1 - היוצרת והבימאית לילך דקל-אבנרי ביחד עם קבוצת פאתוס-מאתוס מציעה התבוננות מחודשת במשפט אייכמן אחד האירועים המכוננים בתולדות מדינת ישראל. במסע שמשלב בין קול, תנועה, אור והקרנה יוזמן הקהל להתמקם בתפקיד העד, לצלול אל הנרטיבים השונים שעלו מן המשפט. בלב היצירה שלוש נקודות מבט: זו של הפילוסופית חנה ארדנט, זו של התובע מטעם המדינה במשפט ד"ר גדעון האוזנר וזו של חיים גורי, אז עיתונאי שסיקר את המשפט עבור עיתון "מרחב" ( סיקור שלימים הפך לספר "מול תא הזכוכית").  (9-10.9 שעה 21:00. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך המופע: 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 -80 שקל).

 

צלילי סידאי: צד א' / צד ב', תזמורות ארמון בזמן והמעבדה בניצוחם של מתן דסקל וסטיבן הורנשטיין יבצעו קונצרט מחווה מולטי דיסציפלינרי (מוזיקה אקוסטית ואלקטרונית, תנועה ועבודת וידיאו)  המוקדש לאריק סידאי (Eric Siday) חלוץ המוזיקה האלקטרונית וממציא הקונספט של הלוגו המוזיקלי  שהוביל מהפכה בעולם הטלוויזיה והפרסום בארה"ב של שנות ה-50'-60' כאשר הכניס את הסאונד האלקטרוני לפרסומות ולפתיחים טלוויזיוניים. (9.9, שעה 21:00. תיאטרון ירושלים. משך המופע: 70 דקות. מחיר קישור לצפייה:  25 שקל.  מחיר כרטיס: 60 – 80 שקל).

 

קונצרט של התזמורת הסימפונית ירושלים  יתקיים ב-8 בספטמבר, שעה 20:30, תיאטרון ירושלים.  מחיר כרטיס: 60 – 80 שקל.

 

מוזיקה קלאסית במרכז עדן תמיר, "זלצבורג בעין כרם" - קונצרטים המוקדשים לפסנתרן, המלחין, המורה והמרצה אלכס תמיר שהלך לעולמו באוגוסט האחרון. בקונצרטים ינוגנו יצירות שונות מאת מוצרט על ידי נגנים והרכבים שאלכס טיפח במהלך השנים בהם אסף זומר, אנסמבל מילניום, אייל קלס ואחרים (4.9 , 11.9 שעה 12:00 I 5.9, 12.9 שעה 11:00. מרכז עדן תמיר, עין כרם. מחיר כרטיס: 60 -80 שקל).

 

פועם בלב - זו השנה השלישית שפסטיבל ישראל מארח את סדרת "פועם בלב" בשיתוף מרכז פליציה בלומנטל, מרכז למוזיקה המציג יצירות שנכתבו ונכתבות על ידי מלחינים ומוזיקאים מקומיים. תוכנית אחת תתמקד בצ'לו ותארח מגוון צירופים של נגנים ויצירות מאת מלחינים מוכרים כשבמרכז מחווה למלחין והמנצח נועם שריף ז"ל. השנייה תציג מיצב סאונד וקונצרט המשלבים נגינה אקוסטית ואלקטרונית באוצרותו של המלחין אמנון וולמן (6-7.9 שעה 20:30. מרכז תרבות רב תחומי / קולנוע רב חן לשעבר. משך המופע: 70 דקות. מחיר כרטיס: 60 - 80 שקל). 

 

בצילו של משבר הקורונה ובהמשך לאוצרות שתוכננה במקור לשנת 2020 ועסקה בין השאר במושג כלכלת הלב, יוזם הפסטיבל שלושה פרויקטים שמבקשים לייצר קשר בין הכלים שיש לאמנות להציע לבין הקהילה במטרה לייצר מפגש ושיח ישירים ביניהם: שגרה מוסדית 2.0 - פרויקט מיוחד של הפסטיבל שנועד לחבר בין אמנים לקהילות ומוסדות ציבור בירושלים לטובת בחינה משותפת בשגרת חיי המוסד והקהילה. אמנים ישהו במוסדות ציבור תוך שיתוף פעולה עם אנשי המקום, אמנים יגיבו לפוסטים של הציבור בהקשר לשינויים שהקורונה חוללה בחייהם ויתקיימו סדנאות מעשיות עם אמנים על נושא הרלוונטיות של האמנות וחיוניותה בחיי החברה.

 

ניתן לרכוש מנוי משולב לצפייה בכל המופעים של פסטיבל ישראל ושלושה ערבי פסטיבל הג'אז בסך 225 שקל במקום 445 שקל.